Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Καταλήψεων συνέχεια - Έκλεισε ξανά η Φιλοσοφική

Καταλήψεων συνέχεια - Έκλεισε ξανά η Φιλοσοφική
Με αιτήματα για νέες καταλήψεις σε σχολές που έχουν ανοίξει επανέρχονται τώρα φοιτητικές παρατάξεις, όπως έγινε με την Φιλοσοφική της Αθήνας η οποία έκλεισε ξανά το απόγευμα της Τρίτης. Υπό κατάληψη βρίσκονται 96 σχολές, ενώ 680 σχολεία πανελλαδικά έχουν βάλει λουκέτο, εκ των οποίων τα 280 είναι στην Αττική.

Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών έκλεισε ξανά, καθώς η γενική συνέλευση των φοιτητών της πήρε απόφαση για νέα κατάληψη, με ψήφους 488 έναντι 265. Αντίστοιχη κίνηση αναμένεται εντός των ημερών και στο Χημικό τμήμα του ιδρύματος.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας ζητάει από τους καθηγητές των ΤΕΙ τη συνεισφορά τους σε διδακτικό έργο και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου, καθώς δεν είναι εύκολο να αυξηθεί το προσωπικό τους όπως ζητούν τα Ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Β. Παπάζογλου προς τους προέδρους των ΤΕΙ, ζητείται:

Να υπάρξει συνδιδασκαλία τόσο στα θεωρητικά όσο και στα εργαστηριακά μαθήματα μεταξύ των τμημάτων της ίδιας σχολής.
Ο αριθμός των παρακολουθούντων φοιτητών σε εργαστηριακές ασκήσεις από 15 να ανέρχεται στους 25.

Επιπλέον ο κ. Παπάζογλου υπενθυμίζει ότι: «Για τη λήψη πτυχίου, ο σπουδαστής παρακολουθεί επιτυχώς πρόγραμμα σπουδών μέχρι 40 μαθήματα συμπεριλαμβανομένης και της πτυχιακής εργασίας, στα οποία περιλαμβάνονται μέχρι 10% κατ΄ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα, τα οποία διδάσκονται μετά το 4ο εξάμηνο».

Με το ίδιο έγγραφο, απευθύνει παράκληση σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την «κατά το δυνατόν συνεισφορά σε διδακτικό έργο -έστω και στο ελάχιστο- και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των Ιδρυμάτων».

Ωστόσο, οι διοικήσεις των ΤΕΙ έχουν προειδοποιήσει με επιστολή τους το υπουργείο Παιδείας ότι σύντομα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε έκτακτη συνέλευσή του το ΤΕΙ Κρήτης ενημέρωσε το υπουργείο ότι οι σπουδαστές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μαθήματα και χωρίς εργαστήρια λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) έστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, ζητώντας άμεση συνάντηση για το νέο μισθολόγιο του κλάδου. Η Ομοσπονδία ζητάει «συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του διαλόγου για το νέο ειδικό μισθολόγιο των Λειτουργών του ενιαίου χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας».
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου