Blog Widget by LinkWithin

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΙΓΟΩΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ, Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ!

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΑΪΜΟΥ - ΕΡΕΥΝΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!
Ελεύθερος αφέθηκε τελικά με εντολή εισαγγελέα, μετά από κράτηση λίγων ωρών, ο αστυνομικός που γρονθοκόπησε και έβρισε χυδαία τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη στη διάρκεια της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης.
Βάσει της εισαγγελικής εντολής θα διεξαχθεί έρευνα από πταισματοδίκη προκειμένου να διαπιστωθεί (!!!) κατά πόσον... έλαβε χώρα η επίθεση, η οποία καταγράφηκε στη φωτό που παραθέτουμε αλλά και για την οποία έχουν καταθέσει πολλοί αυτόπτες μάρτυρες.
Ούτε μια κανονική σύλληψη για το ξεκάρφωμα, δεν έγινε, με άλλα λόγια, για το χθεσινό όργιο καταστολής.
Απλά ο αστυνομικός κρατήθηκε για λίγες ώρες (ίσα - ίσα μέχρι να μεταβεί στην εισαγγελία) αφού η παθούσα κατέθεσε μήνυση.
Εν κατακλείδι, είμαστε σίγουροι για το ποιά θα είναι η πορεία της υπόθεσης σχετικά με την επίθεση ενάντια στη φωτορεπόρτερ: σε λίγο καιρό κάποιο μονόστηλο στην εφημερίδα θα μας πληροφορεί για την τυπική απαλλαγή του αστυνομικού με βούλευμα!
  Εν τω μεταξύ, οι αστυφύλακες που τραυμάτισαν άλλη μια φωτορεπόρτερ παραμένουν "άγνωστοι".
Όπως επίσης "άγνωστοι" παραμένουν όσοι αστυνομικοί έχουν καταγραφεί να βρίζουν, να φτύνουν, να χτυπούν, να ψεκάζουν και να πετούν πέτρες, σε όποιον πολίτη έβρισκαν μπροστά τους.
Για να μην μιλήσουμε για τις δεκάδες ΕΔΕ που "ξεκίνησαν" κατά καιρούς σχετικά με (μεμονωμένα...) περιστατικά αστυνομικής βίας και έκτοτε τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι....
Θα πει κανείς εδώ μετά από τρεις μήνες δεν "βρήκαν" ποιός άνοιξε το κεφάλι του Χαρίση (αντιπροέδρου της ΠΟΕ - ΟΤΑ) στις 29 Ιούνη, τους χθεσινούς θα "βρίσκανε" ή μήπως αυτούς που χτυπούν μαθητές;
Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτόπτες μάρτυρες από τους ασυρμάτους των ΜΑΤ ακουγόταν διαρκώς η εντολή "απομακρύνετε τους δημοσιογράφους από την πλατεία" προφανώς για να μπορεί να συνεχιστεί το ξύλο χωρίς άγχος για το αν υπάρχουν γύρω - γύρω κάμερες...
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν, δυστυχώς, κάποια ατυχή γεγονότα που οφείλονται στην "κακή εκπαίδευση" ορισμένων διμοιριών.
Όπως άλλωστε το είχε θέσει με σαφήνεια προ ημερών ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Θ. Κοκκαλάκης, «όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί (...) μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε (!!!) ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα ΜΜΕ»...
Βέβαια οι άντρες των ΜΑΤ, χθες (όπως και πολλές άλλες φορές...) δεν ήταν "οργισμένοι" μόνο με τους δημοσιογράφους.
Αντιθέτως, από την αρχή της απεργιακής διαδήλωσης οι διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν ακραία προκλητικές και έτοιμες να αντιδράσουν με τη μέγιστη βαναυσότητα, με την παραμικρή (στημένη ή μη) αφορμή!
Και πράγματι, αυτό έπραξαν σχεδιασμένα και με κυβερνητική κατεύθυνση οι αστυνομικές δυνάμεις, εξαπολύοντας ένα νέο πραγματικό χημικό πόλεμο διάλυσης της πρωτοφανούς για συγκέντρωση του ευρύτερου δημοσίου κοσμοπολημμύρας.
Αυτή είναι η πάγια πρακτική (και συνεπώς βασισμένη σε κυβερνητική εντολή), της ΕΛΑΣ, απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση από τον Ιούνιο και έπειτα: ακραία καταστολή μέχρι που στις διαδηλώσεις να κατεβαινουν μόνο τα "σκυλιά των κινημάτων", ενώ τα στρώματα που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές και δεν είχαν ξανακατέβει στο δρόμο, να μείνουν φοβισμένα στο σπίτι τους!

iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου