Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

H ώρα του "Παγκόσμιου Ξεσηκωμού" στις 15 Οκτώβρη

H ώρα του "Παγκόσμιου Ξεσηκωμού" στις 15 Οκτώβρη
Στους δρόμους των πόλεων, όλων των χωρών, προκειμένου να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν «αληθινή δημοκρατία» πρόκειται να βγουν οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Πότε; Στις 15 Οκτώβρη, το μεθεπόμενο Σάββατο δηλαδή, που έχει οριστεί ως ημέρα «παγκόσμιου ξεσηκωμού» από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη.

Η κίνηση αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα μέσω του ίντερνετ και ουσιαστικά εμπνέεται από τα συλλαλητήρια που εδώ και χρόνια διοργανώνονται στα μέσα Μαρτίου, τα οποία αρχικά ξεκίνησαν εναντίον του πολέμου στο Ιράκ και με την πάροδο των ετών έχουν μεταβληθεί σε συλλαλητήρια ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της διαδήλωσης της 15ης Οκτωβρίου, που έχουν δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα με τίτλο «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή», η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει. Για αυτό και ο κόσμος καλείται σε «παγκόσμιο ξεσηκωμό»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου