Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Οι «ικέτες» της Αθήνας και του Παρισιού

Ένα λογοκριμένο κείμενο του Δ. Ψαρρά.
Κανείς στη Γαλλία δεν υπέδειξε ως "λύση" την κατάργηση του ασύλου στις εκκλησίες. Ούτε καν ο Λεπέν.

Στις 28 Ιουνίου 1996 τριακόσιοι μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Αφρική (κυρίως από το Mάλι και τη Σενεγάλη) εισέβαλαν στην εκκλησία του Παρισιού Σεν Μπερνάρ και ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους στη Γαλλία.
Είχε προηγηθεί η προσπάθειά τους να εγκατασταθούν στο άσυλο μιας άλλης εκκλησίας, της Σεν Αμπρουάζ, τρεις μήνες νωρίτερα. Από κει εκδιώχτηκαν με επέμβαση της αστυνομίας, στην οποία παρέδωσε τα κλειδιά της εκκλησίας ο ιερέας της με την εντολή του καρδινάλιου Λούστιγκερ. Στη συνέχεια, οι 300 μετανάστες κατέφυγαν σε άλλα σημεία του Παρισιού (ένα γυμνάσιο και δυο εγκαταλειμμένες αποθήκες), αλλά και από κει τους έδιωξε η αστυνομία. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και εκδηλώθηκε μαζικό κύμα συμπαράστασης. Έτσι, η εγκατάστασή τους στην εκκλησία Σεν Μπερνάρ αντιμετώπισε την ανοχή των αρχών.

Επί δύο μήνες συνεχιζόταν η απεργία πείνας, ενώ η γαλλική κυβέρνηση υποσχόταν ότι αν οι απεργοί υποχωρήσουν τότε θα εξεταστούν θετικά τα αιτήματά τους. Κάτω, όμως, από την πίεση του Λεπέν και του ακροδεξιού Τύπου, ο τότε πρόεδρος Σιράκ και ο πρωθυπουργός Ζιπέ αποφάσισαν τελικά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην εκκλησία. Σχεδόν 1.500 άνδρες των γαλλικών ΜΑΤ (CRS) συμμετείχαν σε μια τεράστια επιχείρηση την αυγή της 23ης Αυγούστου 1996. Πρώτα διέλυσαν τους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από την εκκλησία και στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα του Σεν Μπερνάρ με τσεκούρι και συνέλαβαν τους "ικέτες"-μετανάστες.

Οι περισσότεροι απεργοί πείνας εκδιώχτηκαν από τη Γαλλία με τη βία, παρά τις υποσχέσεις που είχαν λάβει. Η γαλλική κοινωνία την κρίσιμη ώρα βρέθηκε διχασμένη και η κυβέρνησή της επέλεξε να ακολουθήσει τη γραμμή που υποδείκνυε ο Λεπέν. Αλλά ο αγώνας των μεταναστών του Σεν Μπερνάρ -που μέχρι σήμερα αποτελούν σύμβολο για το αντιρατσιστικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη- δεν πήγε χαμένος. Το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε γύρω από την εκκλησία λειτούργησε ως ασπίδα για να αποκρουστούν -προσωρινά βέβαια- οι σκληρότερες νομοθετικές προβλέψεις του περιβόητου νόμου Πασκουά για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Δεν είναι δύσκολο να μεταφέρει κανείς στην ελληνική πραγματικότητα τα διδάγματα αυτής της ιστορίας:

- Δεν έχουν ανάγκη από "υποκινητές" οι μετανάστες για να οδηγηθούν σ' αυτές τις οριακές μορφές αγώνα. Απλά το μόνο τους όπλο είναι η ίδια η ζωή τους.

- Η εκδίωξη των απεργών πείνας από ένα σημείο της πόλης σε ένα άλλο δεν μειώνει την αγωνιστική τους διάθεση.

- Μέχρι και σήμερα, η βάρβαρη εισβολή των CRS στην εκκλησία αποτελεί στίγμα για τη γαλλική πολιτική τάξη.

Το κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά γράφτηκε στις 26.1.2011 και δημοσιεύτηκε www.iospress.gr

διαβάστε τη συνέχεια »

Που'ναι η Όλγα οεο;;;;

ΣΟΚ και δέος...Σας το λέω και η φωνή μου τρέμει.Ενω περιμέναμε με ανυπομονησία  να δούμε την Όλγα Τρέμη για να ενημερωθούμε επιτέλους σαν "άνθρωποι" είδαμε και πάλι τον Στραβελάκη.Ολάκερο Σαββατοκύριακο έκανε δελτίο και τσούπ να σου και την δευτέρα στη θέση της θείας Όλγας...Που είναι η Τρεμή της καρδιάς μας;;;; Εεε;;;; Το οτι δεν εμφανίστηκε απόψε που η Ελλη Στάη ξεκινάει στη ΝΕΤ ειναι τυχαίο;;;;Πάλι καλά που ο Πρετεντέρης ήταν στίς επάλξεις και ηρέμησα κάπως!!!
διαβάστε τη συνέχεια »

To facebook κλείνει τον Μάρτιο..

Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως το Facebook.com θα σταματήσει τη λειτουργία του εντός του Μαρτίου αφού η σελίδα έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου και του έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο στρές!

Αυτή η είδηση κυκλοφόρησε εχθές σε όλο τον πλανήτη μέσω εκατοντάδων blog προκαλώντας ανησυχία στους....


φανατικούς χρήστες της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει περάσει καν σαν σκέψη από το μυαλό του ιδρυτή του facebook και τον μετόχων της Facebook Inc, αφού θα ήταν σαν να γέμιζαν σακούλες με δισεκατομμύρια δολάρια και να τις πετούσαν από το παράθυρο!

Η "είδηση" είχε και αποσπάσματα από συνέντευξη του Mark Zuckerberg όπου τον παρουσίαζε να έχει δηλώσει: "“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Η και καλά είδηση κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα και στο facebook, αφού δεκάδες χιλιάδες χρήστες μέχρι στιγμής την έχουν μοιραστεί με τους φίλους τους μέσω των προφίλ τους.
πηγή tech in
διαβάστε τη συνέχεια »

Στη Ρουμανία το πιο γρήγορο ίντερνετ

Η Ρουμανία κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τέταρτη σε παγκόσμιο επίπεδο σε θέματα ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με αξιολόγηση της της εταιρίας παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου Akamai Technologies.

Οι χρήστες του Διαδικτύου συνδέονται με μέση ταχύτητα 7Mbps, η οποία είναι αυξημένη κατά 12% σε σύγκριση με το 2009.

Οι κάτοικοι της Κονστάντζα επωφελούνται περισσότερο από τις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης με το Διαδίκτυο και βρίσκεται στην 48η θέση στις πόλεις με το ποιό γρήγορο ίντερνετ.

Στην πρώτη τριάδα των πιο «γρήγορων» σε συνδεσιμότητα χωρών βρίσκονται η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και η Ιαπωνία.
διαβάστε τη συνέχεια »

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3D ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ”

Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ σας προσκαλεί στο  1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3D ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ” Ένα πραγματικά ανεξάρτητο και πλήρως τρισδιάστο φεστιβάλ καθώς στις παλιές καλές δύο διαστάσεις του κινηματογράφου προστίθεται κι η τρίτη διάσταση της ζωντανής μουσικής! ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΛΑΪΒ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ! Η πρώτη αυτή διοργάνωση θα εκτυλιχθεί σε 4 μέρη, κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα ξεκινώντας από το Φεβρουάριο, με σκοπό να χαρτογραφήσει όλα τα ανεξάρτητα κινηματογραφικά πειράματα που απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και με παράπλευρο ύπουλο στόχο να φέρει κοντά διαφορετικές μορφές τέχνης.
Σε ανθρώπινους χρόνους, χαλαρά, όσο κρατάει ένα ποτό, θα γνωρίσετε κάποιους δημιουργούς βλέποντας, ακούγοντας και συζητώντας για τη δουλειά τους.
Την επιλογή ταινιών μαγειρεύει μια ομάδα επίτιμων σεφ.
 
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011
Ouzo The Band Electro pop-alternative duo + 1
ΤΑΙΝΙΕΣ

“Και μη ερεύνα” 2009 Σκηνοθεσία: Νίκος Γιαννίκας Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ των Καννών
“Γεγονός” 2004  Σκηνοθεσία: Άγγελος Σπάρταλης
“Ποιος Θανάσης;” 2008  Σκηνοθεσία: Ιωάννης Πρωτονοτάριος Δεύτερη σε ψήφους στο ισπανικό φεστιβάλ DIBA
“Blow up 10, Αντώνης Λιβιεράτος” 2010  Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρακάσης
"Κεφάλαιο 24". Διάρκεια 17' “1” 2010  Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Αναστασιάδου
“Ζήσε σαν μπάτσος, ψόφα σαν σκύλος” 2010  Σενάριο-Σκηνοθεσία: Θάνος Κερμίτσης
“Noctis Cruorem” 2010  Σκηνοθεσία: Μπάμπης Λόλας, Κωστής Αντωνίνης
“Ο Μεγάλος Έλληνας Οτιδήποτε” 2008  Σενάριο-Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Μεγάλοι Έλληνες Δραματουργοί

Info
Έναρξη: 22:00 Τιμή: 5€ (Προαιρετικά)
Διεύθυνση: Κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Λ. Συγγρού 106 πλησίον Μετρό ΦΙΞ

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το πρόγραμμα...
http://festivaldenyparxei.gr/
http://orizontasgegonotwn.blogspot.com/
http://mikrokosmos.gr/  
διαβάστε τη συνέχεια »

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!!


διαβάστε τη συνέχεια »

Τα 20 πρώτα site στήν Ελλάδα

Αυτά είναι τα 20 πρώτα σε επισκεψιμότητα site,σύμφωνα με τις μηχανές πληροφοριών της εταιρίας ALEXA (Tις οποίες πολλοί αμφισβητούν αλλά όλοι παρακολούθούν). Mε την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πολλά για τισ συνήθειες των Ελλήνων χρηστών του internet,ίσως όμως αποτελούν και ενα δείγμα για την Ελληνική κοινωνία εν γένει.Συμπέρασμα,το γνωστό ρητό "δώσε μπάλα στο λάο" ισχύει και με το παραπάνω στη χώρα μας αφού 20 πρώτα site τα 4 είναί αθλητικά.Άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα ειναι οτι δέν προτιμάμε να ενημερωνόμαστε μέσω διαδυκτίου (το έχουμε αφήσει στα χέρια της tv) αφού μόνο 2 απο τα 20 είναι ενημερωτικά το ενα είναι το tromaktiko (no comments!) και το άλλο το in.gr (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη,ΜΕGA,TA NEA,BHMA κλπ). Δηλαδί είτε βλέπουμε tv είτε μπαίνουμε στο internet για να ενημερωθούμε το ίδιο κάνει.Άυτο θα πει μαζοχισμός!! 

1.  Google.gr
2.  Facebook
3.  Google.com
4.  YouTube
5.  Blogger.com
6.  Yahoo!
7.  Windows Live
8.  Wikipedia
9.  In.gr
10.Sporτ FM (Αθλητικά νέα)
11.www.Sport24.gr(Αθλητικά νέα)
12.WordPress.com
13.tro-ma-ktiko
14.Jungle.gr
15.Gazzetta.gr (Αθλητικά νέα)
16.Twitter
17.Contra.gr(Αθλητικά νέα)
18.bp.blogspot.com
19.Skroutz.gr (Online αγορές)
20.Meteo
διαβάστε τη συνέχεια »

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!!


διαβάστε τη συνέχεια »

TEST: πόσων χρονών είστε πραγματικά;

Tην ηλικία σας φυσικά την ξέρετε, αναγράφεται στην ταυτότητά σας, κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Πόση αλήθεια λέει όμως αυτός ο αριθμός για το πώς αισθάνεστε, πώς σκέφτεστε, πώς συμπεριφέρεστε; Στη ζωή κάποιοι μένουν πίσω και αργούν να «ενηλικιωθούν», άλλοι πάνε «με το ρολόι», άλλοι βιάζονται να μεγαλώσουν και άλλοι μένουν κολλημένοι σε μια περίοδο της ζωής τους σαν να μη θέλουν να προχωρήσουν. Eσάς ποια είναι η πραγματική σας ηλικία; Bρείτε τη με αυτό το τεστ.

Σημειώστε σε κάθε ερώτηση την απάντηση που σας εκφράζει περισσότερο

1. Ποια φράση εκφράζει καλύτερα τη φιλοσοφία σας;
A.«Nα ζει κανείς ή να μη ζει;»
B.«Σκέφτομαι, άρα υπάρχω.» 

Γ«H αξία δεν αποκτιέται με τα χρόνια.»
Δ.«Έσο έτοιμος.»

2. Tο κριτήριο της ομορφιάς για εσάς είναι ένα ωραίο:
Α.Bάδισμα.
Β.Xαμόγελο.
Γ.Bλέμμα.
Δ.Δέρμα.

3. Πώς θα σας άρεσε ένα γυναικείο άρωμα;
Α.Πιπεράτο.
Β.Γλυκό.
Γ.Λουλουδάτο.
Δ.Kεχριμπαρένιο.

4. Στο σώμα μιας γυναίκας ποιο σημείο προτιμάτε;
Α.Tο στήθος.
Β.Tο πρόσωπο.
Γ.Tα μαλλιά.
Δ.Tα πόδια.

5. Πόσες φορές την εβδομάδα θέλετε να κάνετε έρωτα με τον/την αγαπημένο/η σας;
Α.Όσες φορές μάς κάνει κέφι.
Β.Όχι πολύ συχνά.
Γ.Δεν ξέρω.
Δ.Δύο-τρεις φορές ίσως.

6. Σε ένα ταξίδι, ποιο αντικείμενο θα πάρετε μαζί σας οπωσδήποτε;
Α.Mια βιντεοκάμερα.
Β.Tον οδηγό της χώρας.
Γ.Tο φετίχ σας.
Δ.Tο χαρτοφύλακά σας.

7. Aν μια μέρα απαγορευόταν η λέξη «αγαπώ», με ποια θα την αντικαθιστούσατε;
Α.Ποθώ.
Β.Eκτιμώ.
Γ.Λατρεύω.
Δ.Nοιάζομαι.

8. Όταν κλείνετε τα μάτια:
Α.Eλπίζετε να δείτε ένα ωραίο όνειρο.
Β.Bαριέστε.
Γ.Σας παίρνει ο ύπνος.
Δ.Ξεκουράζεστε.

9. Ποιο είναι το αγαπημένο σας «μεταφορικό» μέσο;
Α.H έμπνευση της στιγμής.
Β.Ένα καλό βιβλίο.
Γ.Λόγια αγάπης.
Δ.Mια λιμουζίνα.

10. Eπισκέπτεστε έναν έρημο πύργο. Σε ένα δωμάτιο, βρίσκετε μια καταπακτή. Tι θα σας άρεσε να βρείτε αν τη σηκώνατε; 

Α.Άγνωστα πλάσματα να γελάνε και να χορεύουν. 
Β.Έναν κήπο με σπάνια φυτά. 
Γ.Kελιά με φυλακισμένους που περιμένουν να τους ελευθερώσετε.
Δ. Μιά συλλογή απο αντίκες


Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Περισσότερα A
Αιώνια νεότητα
Όταν κάνετε κάτι, είναι σαν να θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο και έτσι, όπως σερφάρετε στη ζωή με την ταχύτητα του Διαδικτύου, η πραγματική σας ηλικία είναι η αιώνια νεότητα! Eίναι μια ηλικία που δεν επιτρέπει να είστε ούτε παιδί, ούτε ενήλικος. Έτσι, αμφιταλαντεύεστε μεταξύ μιας ανεξάντλητης επιθυμίας για ανεξαρτησία και μιας τεράστιας ανάγκης να σας καθοδηγούν. Tα οικογενειακά βάρη σάς κάνουν να θέλετε να τα φορτώσετε όλα στους άλλους κι έτσι προτιμάτε να περιστοιχίζεστε από ένα πλήθος φίλων για προστασία. Aρνείστε να εγκαταλείψετε τα όνειρά σας, να πάρετε τον εαυτό σας σοβαρά, να είστε δέσμιος υποχρεώσεων, με λίγα λόγια να μοιάσετε σε αυτούς που αποκαλούνται ενήλικοι. Θέλετε να έχετε δικαίωμα στον έρωτα και στο σεξ χωρίς δεσμεύσεις. Bρίσκεστε διαρκώς ανάμεσα στην αισιοδοξία και στην απελπισία όταν υπάρχει ένα πρόβλημα και δεν είστε πάντα προσγειωμένος. Έχετε όμως δημιουργικό ταμπεραμέντο και θεωρείτε ότι μαθαίνετε κάθε στιγμή από τα πάντα. Aγαπάτε τη ζωή, τα παιδιά, τη φύση, τις καινούργιες ιδέες, κι έτσι, για όσους σας δέχονται όπως είστε, η παρέα μαζί σας είναι γι’ αυτούς ένα αναζωογονητικό «μπάνιο» νεότητας!


Περισσότερα B
Αξιοσέβαστος ενήλικος
Aφήστε επιτέλους την οθόνη και την πολυθρόνα σας και καθίστε στο πάτωμα! Aπό μια άλλη οπτική γωνία, οι άνθρωποι θα σας φανούν πιο ενδιαφέροντες. Bάλτε στην άκρη τις αρχές και τις παλιές σας συνήθειες και ζήστε λίγο, γιατί η πραγματική σας ηλικία πλησιάζει... την τρίτη! Είστε σοβαρός, πολύ μετρημένος, υπεύθυνος, αξιοσέβαστος, σχεδόν πομπώδης, περισσότερο από ό,τι αρμόζει σε έναν ενήλικο. Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και δείχνετε την εξυπνάδα σας και τη δυνατή σας προσωπικότητα. Όμως, αγκιστρωμένος μέσα στο δικό σας σύμπαν, ζείτε σχεδόν εκτός τόπου και χρόνου και δίνετε την εντύπωση ότι έχετε απογοητευτεί ή βαρεθεί από τα πάντα. Η απόσταση που έχετε δημιουργήσει ανάμεσα σε εσάς και τους γύρω σας σας προφυλάσσει από προβλήματα που δεν θα αντέχατε. Mε την ησυχία και την εσωστρέφεια που σας διακρίνει, αν δεν σας πιέσουν, ζείτε σχεδόν χωρίς καθόλου παλμό. Aποφασίστε να κουνηθείτε, να γελάσετε, να τραγουδήσετε ή να ταξιδέψετε και να βρείτε λίγο περισσότερο ενθουσιασμό. Xρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να ξαναβρείτε τα όνειρά σας, να σαγηνεύσετε αυτούς που σας ενδιαφέρουν. Mην ανησυχείτε, δεν θα χάσετε τη σοβαρότητά σας, κι επιπλέον θα φανείτε 10 χρόνια νεότερος!


Περισσότερα Γ
Στην παιδική ηλικία
Aνέμελος, ρομαντικός και μάλλον ηθελημένα αφελής καμιά φορά, αντιμετωπίζετε τη ζωή λίγο σαν ελαφρύ παιχνίδι. Mοιάζετε μάλλον να έχετε προσκολληθεί στην ελαφρότητα της παιδικής ηλικίας και να μη θέλετε να προχωρήσετε παραπέρα. Kάνετε σχέσεις -λίγες αλλά στενές- γιατί νιώθετε μεγάλη ανάγκη να είστε ασφαλείς μέσα σε ένα δίχτυ οικογενειακής θαλπωρής. Προτιμάτε όμως να σας φροντίζουν οι άλλοι, κι εσείς, παρόλο που αγαπάτε με θέρμη, δεν ξέρετε τι ακριβώς να κάνετε για να φροντίσετε τους άλλους. Παρά την εξυπνάδα σας, έχετε αποφασίσει να βλέπετε τη ζωή ωραία και τους ανθρώπους καλούς. Eπειδή όμως αυτό δυστυχώς δεν επαληθεύεται πάντα, έχετε την τάση να μπαίνετε κάτω από την προστατευτική σκιά κάποιου άλλου. Kάνετε όνειρα που μοιάζουν συχνά με παιδικά παραμύθια, γι’ αυτό δεν σας παρέχουν πραγματικό κίνητρο να τα κυνηγήσετε. Είστε πραγματικά αξιαγάπητος, γι’ αυτό και οι γύρω σας σας αγαπούν, αλλά και κουραστικός για όσους θα ήθελαν ίσως να μοιραστούν τη ζωή τους μαζί σας. Mήπως είναι καιρός να μάθετε τι σημαίνει ευθύνη και πραγματικό ενδιαφέρον για τους άλλους;


Περισσότερα Δ
Ώριμος ενήλικος
Mάνατζερ εταιρείας ή νοικοκυρά, με λιμουζίνα και σοφέρ ή απλώς ελεύθερος επαγγελματίας, η πραγματική σας ηλικία είναι η ενήλικη ωριμότητα. Eίστε ρεαλιστής, υπεύθυνος, συμβιβαστικός, αυτόνομος και κανένα πρόβλημα δεν ξεφεύγει από την οργανωτική σας διάθεση. Eίστε με ευχαρίστηση ενήλικος, ικανός για όλα: Nα είστε μέλος της κοινωνίας, να εργάζεστε, να ψηφίζετε, να πληρώνετε, να μην παίζετε, να κρίνετε, να έχετε άγχος πολλές φορές. Eπίσης, να «διαχειρίζεστε» τις σχέσεις σας, να ζείτε τη σεξουαλικότητά σας όπως πρέπει και να διοχετεύετε τη δημιουργικότητά σας εκεί που μπορεί να σας προσφέρει οικονομική ανεξαρτησία. Θέλετε να δίνετε μια εικόνα δυναμική και να έχετε μια θέση κοινωνική αντίστοιχη των φιλοδοξιών σας, όποιες κι αν είναι αυτές. Mήπως, όμως, ξεχνάτε να αισθανθείτε πάθος επειδή δεν το έχετε γράψει στο καρνέ σας; Kι όμως, ωριμότητα σημαίνει μερικές φορές να είσαι και ευάλωτος σαν παιδί και να θυσιάζεις λίγη πολύτιμη αυτονομία για την ευχαρίστηση να μοιράζεσαι τα προβλήματα με κάποιον άλλον, προσπαθώντας να ζήσεις λίγες από τις πραγματικές χαρές της ζωής.
πηγή psychology today
διαβάστε τη συνέχεια »

Θεατρική παράσταση. "FROZEN"

Τι κρύβεται κάτω από τον πάγο και τι θα συμβεί όταν έρθει η εποχή που ο πάγος λιώνει; Παγωμένη στην απώλεια, μια μητέρα αντιμετωπίζει ένα δολοφόνο. Παγωμένος στη φρικιαστική παιδική του ηλικία, ο κακοποιημένος γίνεται κακοποιός. Αντιμέτωπη με την αλήθεια, μια ψυχολόγος ατενίζει «την παγωμένη αρκτική θάλασσα που είναι ο εγκέφαλος ενός εγκληματία». Η θεατρική ομάδα Polyprizo παρουσιάζει την παράσταση «Frozen» της Μπραιόνι Λέιβερι, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα της τελευταίας δεκαετίας, υποψήφιο μάλιστα για Tony καλύτερου θεατρικού έργου το 2004.

 Θέατρο «Ταξίδι Ονείρου», Στεφάνου Τάττη 3, Περιοχή Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκη, τηλ. (για κρατήσεις): 6980-13.91.13, παραστάσεις κάθε Τετάρτη στις 20:15, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, πρεμιέρα: 26/1, μόνο για 15 παραστάσεις.
διαβάστε τη συνέχεια »

OTE TV από τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με άρθρο της Ημερησίας το ΕΣΡ ενέκρινε τη μεταβίβαση της άδειας συνδρομητικών υπηρεσιών που είχε η θυγατρική του ΟΤΕ Hellas Sat στη μητρική εταιρεία, με αποτέλεσμα να ξεπεραστεί ένα από τα τελευταία εμπόδια και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή της απαραίτητης σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με την εκχώρηση άδειας για την παροχή συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Η μεταβίβαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 1958/20-12-2010), προβλέποντας την εκπομπή σήματος με το διακριτικό τίτλο OTE TV, χρησιμοποιώντας το δορυφόρο Hellas Sat 2.

Από τεχνικής πλευράς, ο ΟΤΕ είναι ήδη έτοιμος προκειμένου να ξεκινήσει την παροχή συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών κάτι που υπολογίζεται να γίνει μέσα στο Φεβρουάριο του 2011 με τον ΟΤΕ TV να μπορεί να μεταδίδει ημερησίως 1.392 ώρες προγράμματος.

Αρχικά το περιεχόμενο θα είναι εκείνο του conn-x TV, ενώ θα υπάρχουν και επιπλέον κανάλια, με την έμφαση να δίνεται στο περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας (HD).

Η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σχέση με τα πακέτα της Forthnet/Nova που είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος «παίκτης» στην αγορά της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης.
διαβάστε τη συνέχεια »

ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ;

Γιατί Μαμά;
1. Αφου το κολυμπι αδυνατιζει, τι λαθος κανουν οι φαλαινες?

2. Αφου η logo κολλαει παντου, για δεν κολλαει και μεσα στο σωληναριο?

3. Γιατι οταν παιρνουμε λαθος τηλεφωνο, η γραμμη δεν ειναι ποτε κατειλημμενη?

4. Αν σημερα εχει 0 βαθμους Κελσιου και αυριο εχει το διπλασιο κρυο
απ'ο,τι σημερα, ποσους βαθμους θα εχει αυριο?

5. Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν αμέσως κάποιον που τους λέει ότι ο
ουρανός έχει 400 δις αστέρια, ενώ όταν τους πει ότι το παγκάκι είναι
φρεσκοβαμμένο το ελέγχουν με το δαχτυλο?

6. Γιατί η λεμονάδα αποτελείται από συντηρητικά, όταν τ'απορρυπαντικό
γιατα πιάτα περιέχει φυσικό χυμό λεμονιού;

7. Με τι ταχύτητα απλώνεται το σκοτάδι;

8. Υπάρχει άλλη λέξη για το "συνώνυμο";

9. Αν ένας σχιζοφρενής απειλεί να αυτοκτονήσει, μπορεί να κατηγορηθεί
για ομηρία του εαυτού του;

10. Γιατί δεν υπάρχει γατοτροφή με γεύση ποντικιού;

11. Πως θα ήταν οι καρέκλες αν τα γονατά μας λύγιζαν ανάποδα;

12 .Γιατί τρέχουν οι μύτες και τα πόδια μυρίζουν;

13. Γιατί ένα βενζινάδικο που είναι 24 ώρες ανοιχτό έχει κλειδαριά στην πόρτα;

14. Γιατί κατά την θανάτωση των βαρυποινιτών στις ΗΠΑ με ένεση
απολυμαίνουν τις βελόνες;

15. Γιατί το ξυνόγαλα έχει ημερονημία λήξης;

16. Γιατί τα αεροπλάνα έχουν σωσίβια αντί για αλεξίπτωτα;

17. Αφού το μαύρο κουτί των αεροπλάνων δεν παθαίνει τίποτα κατά τη
σύγκρουση, γιατί δεν φτιάχνουν ολόκληρο το αεροπλάνο από το ίδιο
υλικό;
διαβάστε τη συνέχεια »

Στοιχειωμένο ραδιόφωνο!

Μεταδίδει ειδήσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Ένα ραδιόφωνο 70 ετών, σε ένα κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκωτίας, έχει τις τελευταίες ημέρες αναστατώσει την περιοχή!

Ο λόγος; Εντελώς ξαφνικά άρχισε να μεταδίδει ειδήσεις και μουσική από το... παρελθόν!




Σύμφωνα με τους αυτήκοους μάρτυρες, από τη συσκευή - η οποία ΔΕΝ είναι συνδεδεμένη με ρεύμα ή με μπαταρίες - ακούγονται αφιερώματα στον Ουίνστον Τσόρτσιλ, υπό τη μουσική υπόκρουση της μουσικής του Glen Miller!

Το κέντρο στο οποίο καταγράφεται το παράξενο φαινόμενο, βρίσκεται στον αεροπορικό σταθμό Montrose, και αποτελεί γενικότερα έναν χώρο μυστηρίου! Για περισσότερο από έναν αιώνα, αναφέρονται θεάσεις φαντασμάτων, ανεξήγητοι και τρομαχτικοί ήχοι, πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν από μόνες τους...


Κατά καιρούς οι επισκέπτες του χώρου μιλούν για περίεργες "ενέργειες" που αισθάνονται, σκοτεινές σκιές μέσα και έξω από τα δωμάτια, ακόμη και φαντάσματα πιλότων που περπατούν στον διάδρομο ανάμεσα σε παροπλισμένα αεροπλάνα!

Ραδιόφωνο όμως που να μεταδίδει εκπομπές από το παρελθόν και μάλιστα ενώ είναι εκτός λειτουργίας, δεν είχε ποτέ ξανά αναφερθεί από κανέναν!


Τι λένε οι μάρτυρες...
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, υποστηρίζουν ότι ακούνε, ραδιοφωνικές εκπομπές που μεταδίδουν νέα από τον... Β Παγκόσμιο πόλεμο, ομιλίες του Τσώρτσιλ και ήχους από την μπάντα του Glenn Miller- μουσικού που πέθανε το 1944! Όπως λένε, η μετάδοση γίνεται σε τυχαίες μέρες και ώρες και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μισή ώρα!

Ο Bob Sutherland, διαχειριστής του κέντρου πολιτιστικής κληρονομιάς, δηλώνει ότι η συσκευή έχει εξεταστεί από τεχνικούς, οι οποίοι αδυνατούν να εξηγήσουν αυτό που συμβαίνει!

"Δεν είναι μόνο ένας από εμάς που έχει ακούσει με τα αυτιά του τις εκπομπές! Σχεδόν όλοι όσοι μπαίνουμε εδώ μέσα, έχουμε γίνει μάρτυρες έστω και για μία φορά. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι, δεν θα διακινδυνεύαμε να ρεζιλευτούμε λέγοντας ψέματα δημοσίως!", συμπληρώνει.
διαβάστε τη συνέχεια »

Τα βακτήρια "σκληροί δίσκοι"

Τεράστια ποσά πληροφορίας, κωδικοποιημένα στα «γράμματα» του DNA, θα μπορούσαν να αποθηκεύονται σε καλλιέργειες βακτηρίων, διαπιστώνουν ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ.



Υπολογίζουν μάλιστα ότι όλες οι μεγάλες βιβλιοθήκες του κόσμου θα μπορούσαν να χωρέσουν σε έναν σβόλο μικροβίων σε μέγεθος μπιζελιού. Επιπλέον, όμως, το πειραματικό αποθηκευτικό μέσο είναι αυτοαναπαραγόμενο και απρόσβλητο από τους συμβατικούς hacker.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κρατάς μακροπρόθεσμα μεγάλα σετ δεδομένων σε ένα κουτί με βακτήρια που διατηρείς στο ψυγείο» εξήγησε στο AFP ο Άλντριν Γιμ, ο οποίος κέρδισε πέρυσι το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό iGEM του MIT.

Η ομάδα του Γιμ στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ αρχικά μεταγράφει τα «0» και τα «1» της ψηφιακής πληροφορίας στο αλφάβητο του DNA -ακολουθίες των βάσεων A,T,C,G. Το τελικό μόριο DNA εισάγεται στη συνέχεια μέσα σε βακτήρια Ε.coli που αφήνονται να πολλαπλασιαστούν και να δημιουργήσουν αντίγραφα της πληροφορίας.


Η ιδέα της «βιοαποθήκευσης» υπάρχει εδώ και μια δεκαετία. Το 2007, για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο Κέιο της Ιαπωνίας εισήγαγε στο DNA ενός κοινού βακτηρίου, τους χαρακτήρες που αντιστοιχούν στη διάσημη εξίσωση E=mc2.

Σήμερα, όμως, η ομάδα στο Χονγκ Κονγκ μπορεί να αποθηκεύει πολύ μεγαλύτερους όγκους δεδομένων. Όπως υπολογίζει ο Γιμ, ένας σβόλος από βακτήρια συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου, θα μπορούσε να αποθηκεύσει 900 Terabyte ή 900.000 Gigabyte.

Επιπλέον, η ομάδα του Γιμ μπορεί να συμπιέζει τα δεδομένα, να τα χωρίζει σε κομμάτια και να μοιράζει σε αποικίες διαφορετικών μικροβίων, αυξάνοντας την αποθηκευτική ικανότητα αλλά και την ασφάλεια των δεδομένων.


Τα επιμέρους μόρια DNA έχουν ειδικές «ετικέτες» για να ξαναμπαίνουν στη σωστή σειρά, όταν χρειαστεί να ανακτηθούν τα δεδομένα. Για τη διαδικασία της ανάκτησης θα απαιτούνταν βέβαια πολλή δουλειά εργαστηρίου.

Αυτό όμως καθιστά τη βιοαποθήκευση πιο ασφαλή: «Οι hacker δεν μπορούν να "σπάσουν' τα βακτήρια» σχολιάζει ο Άλεν Γιού, επίσης μέλος της ομάδας. «Όλα τα είδη υπολογιστών είναι ευάλωτα σε διακοπές ρεύματος και κλοπές δεδομένων. Τα βακτήρια όμως έχουν ανοσία στις κυβερνοεπιθέσεις» είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το ζωντανό σύστημα αποθήκευσης έχει δικλείδες ασφαλείας, έτσι ώστε τα δεδομένα να μην χάνονται αν κάποια από τα βακτήρια υποστούν μεταλλάξεις.

Στο, μέλλον, ελπίζει η τακτική αυτή θα εφαρμόζεται για την προστασία πολύτιμων δεδομένων και θα ονομάζεται «βιοκρυπτογραφία».
διαβάστε τη συνέχεια »

Nέα δουλειά απο τους AEROSMITH

Οι  AEROSMITH εργαζονται πάνω σε νεο υλικό χωρίς όμως τον κιθαρίστα τους  Joe Perry.
Σύμφωνα με το Billboard.com, Ο frontman Steven Tyler, ο κιθαρίστας Brad Whitford, ο μπασίστας Tom Hamilton και ο ντράμερ Joey Kramer εργάζονται από το περασμένο Σάββατο (22 Ιανουαρίου) με τον   συνεργάτη τους Frederiksen πάνω σε νεο υλικό για ένα ακόμα άλμπουμ σε στούντιο στη Καλιφόρνια . Ο κιθαρίστας Joe Perry δεν μπορούσε να συμμετέχει στις "εργασίες" υπήρχε μια απροσδιόριστη δέσμευση, σύμφωνα με τον Frederiksen.


διαβάστε τη συνέχεια »

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Έκοψε τις επικοινωνίες το καθεστός Μουμπάρακ


Χωρίς internet κινητή τηλεφωνία βρίσκεται η Αίγυπτος.Από τις 6 περίπου το απόγευμα της πέμτης οι πάροχοι ιντερνετ σταμάτησαν να εξυπηρετούν όπως φαίνεται και στον παραπάνω πίνακα. Το υπόλοιπο της κίνησης μετά την φραγή οφείλεται στον πάροχο noor group που συνέχισε να λειτουργεί γιατί αναμμεσα σε άλλα εξυπηρετεί και το αιγυπτιακό χρηματηστήριο.Λίγες ώρες μετά ,σε μια προσπάθεια της κύβέρνησης να φιμώσει όσους αντιδρούν και να τους στερήσει την επικοινωνία με το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, ακολούθησαν και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Αίγυπτο "έλαβαν την εντολή νααναστείλουν τις υπηρεσίες τους σε επιλεγμένες περιοχές", αναφέρεισήμερα σε ανακοίνωση του στο Λονδίνο ο βρετανικός γίγαντας στον χώροτων τηλεπικοινωνιών Vodafone.
    "Σύμφωνα με το αιγυπτιακόδίκαιο, οι αρχές έχουν το δικαίωμα να δώσουν τέτοια εντολή και πρέπεινα υπακούσουμε", διαβεβαίωσε η Vodafone διευκρινίζοντας ότι ηαπαγόρευση ισχύει για "όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στηνΑίγυπτο."
   "Οι αιγυπτιακές αρχές πρέπει να αποσαφηνίσουν την κατάσταση σε εύθετοχρόνο", προστίθεται σε αυτή τη .........σύντομη ανακοίνωση, χωρίς άλλεςδιευκρινήσεις.
   Όμως και η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σήμερα την αιγυπτιακήκυβέρνηση να θέσει τέρμα στον "χωρίς προηγούμενο" αποκλεισμό τωνεπικοινωνιών στη χώρα, όπου πολλαπλασιάζονται οι διαδηλώσεις εναντίοντης κυβέρνησης.

πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ πρακτ
διαβάστε τη συνέχεια »

Η Sony κλείνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής CD

Tα downloads η ψηφιακή εποχή και το οικονομικό κλίμα δεν σηκώνουν καθυστερήσεις και για αυτό η Sony θα κλείσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής που διαθέτει η εταιρεία.

Στο τέλος Μαρτίου 2011 το εργοστάσιο, με δυνατότητα παραγωγής 18 εκατομμυρίων CDs τον μήνα και με ιστορία 50 ετών, θα λειτουργήσει για τελευταία φορά. Περίπου 300 εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν την δουλειά τους ενώ την ίδια ώρα ένα κομμάτι μουσικής ιστορίας που ξεκίνησε το 1960 με την παραγωγή δίσκων βινύλιου και προχώρησε στην κατασκευή CDs στα τέλη της δεκαετίας του ’80 θα χαθεί για πάντα.

Οι πωλήσεις CDs έχουν μειωθεί σημαντικά και μόνο το πρώτο μισό του 2009 κατέγραφαν πτώση 18% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν ενώ αντίθετα οι πωλήσεις LP δίσκων βινύλιου αυξήθηκαν σε 2.5 εκατομμύρια albums το 2009 από 1.88 εκατομμύρια το 2008.
διαβάστε τη συνέχεια »

Την βίασε ο γυναικολόγος της...

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέσθηκε σε βάρος της ο βιασμός από τον γιατρό της Αμαλιάδας περιέγραψε στους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών μία γυναίκα από την Αλβανία. Εκτός από αυτή στο δικαστήριο κατέθεσε άλλη μία γυναίκα που επίσης υποστήριξε πως είχε πέσει θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο γιατρό. Η καταγγελία της δεύτερης γυναίκας είχε γίνει στην Ασφάλεια Πύργου, μόλις έγινε γνωστό ότι ο γιατρός συνελήφθη για βιασμό της γυναίκας από την Αλβανία. Η νεαρή γυναίκα υποστήριξε ότι είχε μεταβεί στο ιατρείο στις 20 Απριλίου 2001 προκειμένου να υποβληθεί σε έκτρωση επειδή είχε λάβει αντιβιοτικά φάρμακα και φοβόταν για την υγεία του εμβρύου.
Αφού της χορηγήθηκε αναισθητικό, ο κατηγορούμενος προχώρησε στην διακοπή της κύησης και εκμεταλλευόμενος την επίδραση του αναισθητικού την βίασε. Μάλιστα έξω από το ιατρείο περίμεναν τόσο ο σύζυγός της όσο και οι εργοδότες της στους οποίους και είχε γνωστοποιήσει την διακοπή της κύησης. Η νεαρή ισχυρίζεται ότι εκτός των άλλων βγαίνοντας από το ιατρείο το πρόσωπό της ήταν καλυμμένο με κραγιόν, αφού ο γιατρός τη φιλούσε όσο ήταν ναρκωμένη.
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών είχε καταδικάσει τον γιατρό (πρωτόδικα) σε κάθειρξη δέκα ετών.
διαβάστε τη συνέχεια »

Νέα δουλεία απο τα "Μωρα στη φωτία"

Τα "Μωρά στη Φωτιά" μετά απο δύο χρόνια ηχογραφήσεων ολοκλήρωσαν τον τέταρτο πολυαναμενόμενο δίσκο τους με τίτλο "COUGAR BABY - SMOKING RABBIT". Κυκλοφορεί από τις 15/01/11 απο το label του τραγουδιστή Στέλιου Σαλβαδόρ, "Baby Records".

Ως συνθέτης του συγκροτήματος ο Στέλιος Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου αποφασίζει να "περπατήσει" σε καινούργιες μελωδίες και αρμονίες. Ετσι προκύπτουν οκτώ καινούργια τραγούδια, που παρουσιάζουν κάτι νέο ως προς τη μορφή και τις μελωδικές αναπτύξεις, περικλείουν όμως όλη την ενέργεια και το πάθος, που χαρακτηρίζουν το Στέλιο Σαλβαδόρ σα συνθέτη και στιχουργό.


Παρόλο που όλη η ευθύνη της δημιουργίας, της παραγωγής, της κυκλοφορίας και της διάθεσης του υλικού ανήκει αποκλειστικά στο συγκρότημα ήδη απο το 2004, τα Μωρά στη Φωτιά κατάφεραν να φτιάξουν ένα δίσκο με πολύ υψηλά standards, τόσο ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα, όσο και ως προς το εικαστικό μέρος που συνοδεύει το cd.

Περιλαμβάνει 8 ολοκαίνουργια τραγούδια με χαρακτηριστική την παρουσία της κιθάρας, πλούσια ενορχήστρωση πνευστών, εκεί που παλιότερα κυριαρχούσαν τα πλήκτρα, στιβαρό rythm section με πιο στενές επιρροές απο είδη μουσικής όπως η ρέγγε, το blues και η jazz, υποταγμένα πάντα στις παθιασμένες εκτελέσεις και ερμηνείες των μουσικών: Γιάννη Σαββίδη στις κιθάρες, Πασχάλη Ιγνατιάδη στα τύμπανα, Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, Βασίλη Ναλμπάντη στην τρομπέτα, Μενέλαο Καραγιάννη στο τρομπόνι και Δημήτρη Τσέλιο στο σαξόφωνο, μπλεγμένες με το γνωστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και την ιδιαίτερη φωνή του Στέλιου Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου.

Εντυπωσιάζει το πάνκ τραγούδι, "Τα ραδιόφωνα", το "Μοιραίο Καραβάνι" σε ρέγγε ρυθμούς, θα σταθείτε στους καταπληκτικούς στίχους της "Χλωμής Φωτιάς", στο blues του "Smoking Rabbit", στο rockabilly "Βρώμικα λεφτά", στο ονειρικό "Μαγικό Πουλί", την καταπληκτική ροκ σύνθεση " Το τελευταίο S.O.S." και στο ρεαλιστικά αισιόδοξο "Cougar baby".

Οι στίχοι του δίσκου έχουν πάθος, απλότητα, αμεσότητα και μια εσωτερική αγωνία και "τόλμη", ερμηνευμένοι απο το Στέλιο "Σαλβαδόρ" με ειλικρίνεια σα να τραγουδάει τις σκέψεις του.


πηγή rockap.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Κεντρικό αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης παίρνει η ΑΕΚ!

Η Ένωση βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση του Νταβίντ Ματέος με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι. Υπέγραψε ο Μπάχα.

Ο παίκτης αναμένεται εντός της ημέρας στην Ελλάδα για να υπογράψει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ. Ο Ματέος έχει βγει από τις ακαδημίες της Ρεάλ και φέτος, επί Μουρίνιο, προπονείται με την πρώτη ομάδα της βασίλισσας.

Ο Πορτογάλος έχει δείξει ότι πιστεύει στον 24χρονο κεντρικό αμυντικό και μάλιστα προ ημερών είχε αρνηθεί πρόταση από την Σέλτικ που ήθελε να τον αγοράσει.

Η ΑΕΚ κινήθηκε έξυπνα και ζήτησε τον παίκτη ως δανεικό μέχρι το καλοκαίρι ενώ θα υπάρχει προοπτική να επεκταθεί ο δανεισμός του για ένα ακόμα χρόνο.
Υπέγραψε ο Μπάχα

Ο γαλλομαροκινός επιθετικός έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια προπονήθηκε στα Σπάτα.
διαβάστε τη συνέχεια »

Ο νομπελίστας Ελ Μπαραντέι στο δρόμο με τον αιγυπτιακό λαό

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ "πρέπει να φύγει", δήλωσε ο αιγύπτιος αντιφρονών Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι σε συνέντευξή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, την ώρα που στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

"Θα κατέβω σήμερα (Σάββατο) στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μου για να συμβάλλω στον ερχομό της αλλαγής (...) και για να δηλώσω στον πρόεδρο Μουμπάρακ ότι πρέπει να φύγει", δήλωσε στο France 24 ο ΕλΜπαραντέι πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), ο οποίος το 2005 βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

"Ο πρόεδρος Μουμπάρακ δεν έχει καταλάβει το μήνυμα του αιγυπτιακού λαού. Ο λόγος του ήταν εντελώς παραπλανητικός. Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την πτώση του καθεστώτος", πρόσθεσε.

"Οταν ένα καθεστώς συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο και ανοίγει τα κανονια νερού εναντίον κάποιου που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αυτό δείχνει ότι πρόκειται για την αρχή του τέλους του καθεστώτος και ότι είναι ώρα να αποχωρήσει", επεσήμανε αναφερόμενος στις χθεσινές διαδηλώσεις στο Κάιρο στις οποίες συμμετείχε ο ΕλΜπαραντέι.

Την Πέμπτη ο ΕλΜπαραντέι δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της αλλαγής σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Μουμπάρακ. "Αν ο λαός επιθυμεί να ηγηθώ της αλλαγής, τότε δεν θα τον απογοητεύσω", είχε δηλώσει, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το αεροδρόμιο της Βιένης την ώρα που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Κάιρο.

Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και  περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Αίγυπτο, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters που βασίζεται τις αναφορές από ιατρικές πηγές, νοσοκομεία και αυτόπτες μάρτυρες.
διαβάστε τη συνέχεια »

Η απαντήση των αντρών στα παράπονα των γυναικών!

1. Αν θεωρείτε πως είστε χοντρές, πιθανότατα είστε. Μην ρωτάτε εμάς.

2. Το κλάμα είναι εκβιασμός.

3. Αν κάτι από αυτά που είπαμε μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους και ο ένας από αυτούς σας στεναχωρεί ή σας νευριάζει, εμείς εννοούσαμε τον άλλον.

4. Όταν ρωτάμε τι έχετε και απαντάτε "τίποτα", θα αντιδρούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το ξέρουμε ότι λέτε ψέμματα, αλλά δεν αξίζει τη μουρμούρα.

5. Το ναι και το όχι είναι δύο απόλυτα αποδεκτές απαντήσεις για σχεδόν όλες τις ερωτήσεις.

6. Έχετε αρκετά ρούχα.

7. Έχετε υπερβολικά πολλά παπούτσια.

8. Μάθετε να χρησιμοποιείτε το καπάκι της τουαλέτας. Είστε μεγάλα κορίτσια. Αν είναι σηκωμένο, τότε απλά κατεβάστε το. Το χρειαζόμαστε πάνω, το χρειάζεστε κάτω. Αλλά δεν ακούσατε ποτέ να σας παραπονιόμαστε ότι το αφήνετε κάτω!

9. Τα ψώνια ΔΕΝ είναι άθλημα. Και όχι, δεν πρόκειται ποτέ να το σκεφτούμε με αυτόν τον τρόπο.

10. Ζητήστε αυτό που θέλετε. Και για να είμαστε ξεκάθαροι: τα διακριτικά υπονοούμενα δεν πιάνουνε! Τα αδιάκριτα υπονοούμενα δεν πιάνουνε! Τα ξεκάθαρα υπονοούμενα μαντέψτε τι...ΔΕΝ πιάνουνε!!! Απλά πείτε το!

11. Μπορείτε να μας ζητήσετε να κάνουμε κάτι, ή να μας εξηγήσετε πως θέλετε να το κάνουμε. Όχι και τα δύο. Αν ήδη ξέρετε τον καλύτερο τρόπο να το κάνετε, απλά κάντε το μόνες σας.

12. Ο πονοκέφαλος που κρατάει 17 μήνες, είναι πρόβλημα. Δείτε ένα γιατρό.

13. Ό,τι κι αν είπαμε πριν 6 μήνες είναι μη δεκτό σε ένα καβγά. Στην πραγματικότητα, όλα τα σχόλια ακυρώνονται μετά από 7 μέρες.

14. Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε αυτό το κείμενο. Ναι, το ξέρω, πρέπει να κοιμηθώ στον καναπέ σήμερα, αλλά, ξέρετε, τους άντρες δεν τους ενοχλεί κάτι τέτοιο, είναι σαν camping!

διαβάστε τη συνέχεια »

Τα φρουτάκια βλάπτουν σοβαρά την κοινωνία!

Στοιχεία για τα VLT
Τα τυχερά παιχνίδια επιτρέπονται παρά τις επιβεβαιωμένες αρνητικές τους συνέπειες διότι αποτελούν ένα από τα μέσα χρηματοδότησης των κρατικών ταμείων. Πολλές χώρες έχουν αποπειραθεί να αυξήσουν αυτά τα έσοδα απελευθερώνοντας τον τζόγο και επεκτείνοντας τον κυρίως με ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια όπως τα VLTs και τα AWPs.

Παρότι οι αρχικές μελέτες ενίσχυαν το συμπέρασμα ότι η εγκατάσταση ενός μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών θα απέφερε σημαντικά έσοδα τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα. Τα τυχερά παιχνίδια παρουσίαζαν υψηλούς τζίρους και απέφεραν έσοδα αλλά οι δείκτες στους άλλους οικονομικούς τομείς ήταν καθοδικοί.

Ο λόγος ήταν ότι τα οικονομικά μοντέλα είχαν λάβει υπ’ όψιν την τάση προς τον τζόγο αλλά όχι και τον σημαντικό περιορισμό της αγοραστικής δύναμης των πολιτών εξ’ αιτίας του εθισμού στον τζόγο που προκαλούν τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Ως αποτέλεσμα της προσκόλλησης στα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια και της διαρροής σημαντικού μέρους του εισοδήματος σε αυτά οι κάτοικοι των χωρών που τα επέτρεψαν μετέβαλαν τις αγοραστικές τους συνήθεις, μειώνοντας αγορές αγαθών και έξοδα διασκέδασης. Επιχειρήσεις που παρουσίαζαν πτώση τζίρου απέλυσαν εργαζόμενους μειώνοντας περεταίρω τη συνολική αγοραστική ικανότητα της τοπικής κοινωνίας ξεκινώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο που ξεκινά και καταλήγει στα φρουτάκια. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα του συνδυασμού ανεργίας και εθισμού στον τζόγο είναι η αύξηση της εγκληματικότητας.



Σημειώνεται ότι οι ο πρώτος τομέας που πλήττεται από την ανάπτυξη του συνοικιακού τζόγου είναι η διασκέδαση ενώ η πιο ευάλωτη κατηγορία είναι τα παιδιά τα οποία θεωρούν τα VLTs ως ένα ακόμα παιχνίδι όπως αυτά πουν συνηθίσει να παίζουν στον υπολογιστή τους. Στην Ελλάδα ο τομέας της διασκέδασης ήδη πλήττεται λόγο της μειωμένης τουριστικής κίνησης και αν πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση των VLTs ο κλάδος θα εξοντωθεί.

Απανθίσματα από διεθνείς έρευνες:

    * Τα αποτελέσματα έρευνας στην Αυστραλία κατά το έτος 2000 απέδειξαν ότι $80.000.000 αφαιρούνταν από την τοπική οικονομία για κάθε VLT που είχε εγκατασταθεί στη χώρα. Επιπλέον για κάθε 3 VLT που λειτουργούν παρατηρείται απώλεια 2 θέσεων εργασίας.

    * Κάθε ηλεκτρονικό τυχερό παιχνίδι αφαιρει αρκετά χρήματα από την τοπική οικονομία μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας του ώστε να χαθεί μια θέση εργασίας.

    * Το κόστος κοινωνικής επανένταξης ενός ατόμου με εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα $13.500 το χρόνο εκτινάσσοντας το συνολικό κοινωνικό κόστος της συγκεκριμένης εξάρτησης  σε αστρονομικά επίπεδα.

    * Υπολογίζεται ότι για κάθε $1 που κερδίζει το κράτος από τα VLT πρέπει να ξοδεύει $3 σε κόστη δικαστηρίων και κοινωνικής πρόνοιας.

    * Σύμφωνα με έρευνα που διέταξε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης στην πόλη χάθηκαν 1.208 θέσεις εργασίας όταν επιτράπηκε η επέκταση του τζόγου. Η αιτία ήταν η αλλαγή των αγοραστικών συνηθειών των κατοίκων της Νέας Υόρκης.

    * Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Απεξάρτησης Από Τυχερά Παιχνίδια του Rhode Island (ΗΠΑ) τα VLTs είναι πιο εξαρτησιογόνα μορφή τζόγου στην ιστορία. Δυο στους τρεις εξαρτημένους όφειλαν την παθολογία που ανέπτυξαν στα VLTs. Ο μέσος χρόνος εξάρτησης στα VLTs είναι λιγότερο από ένα έτος ενώ στις άλλες μορφές τζόγου είναι 3.5 έτη.

    * Κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας όλων των VLTs για ένα τρίμηνο στην πολιτεία της Νότια Ντακότα παρατηρήθηκε μείωση των εξαρτημένων από τζόγο που απευθύνθηκαν στα αρμόδια κέντρα για θεραπεία κατά 93.5%.
πηγή Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιχνιδιών
διαβάστε τη συνέχεια »

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

4η μέρα συγκρούσεων στην Αίγυπτο



Mε αμείωτη ένταση συνεχίζονται για 4η μέρα οι οργισμένες διαδηλλώσεις σε πολλές πόλεις τισ Αιγύπτου.
Παρ'οτι έχει διαταχτεί  νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στό Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ, μετά από μια ημέρα όπου χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, απαιτώντας τον τερματισμό της 30-έτους προεδρίας 30-έτους του Χόσνι Μουμπάρακ.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τέθηκε σε εφαρμογή την Παρασκευή σύμφωνα με τις διαταγές του προέδρου, μαζί με την διαταγή πρώς το στρατό να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειας,
Η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε: Ο Μουμπάρακ, "ως αρχιστράτηγος, κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε επαρχίες του Καίρου, τής Αλεξάνδρειας και του Σουέζ από τις 18:00 μ.μ μέχρι τις 7.00πμ μέχρι νεωτέρας"
Ο πρόεδρος "έχει ζητήσει από τις ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με την αστυνομία, να εφαρμόσουν την απόφαση, και να διατηρήσουν την ασφάλεια", ανέφερε

ένα κτίριο που ανήκει στο κυβερνών Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα πυρπολήθηκε μαζί με αρκετά οχήματα της αστυνομίας.

«Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη, και πολλοί είναι ακόμα στούς δρόμους, αψηφώντας φανερά πια την απαγόρευση της κυκλοφορίας."

Στην πόλη του Σουέζ, τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των εν  διαδηλώσεων,
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απαντούν με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και κανόνια νερού εναντίον των διαδηλωτών

Οι διαδηλωτές ζητούν απο το στρατό να τούς στηρίξει ενώ σύμφωνα με το αλ τζαζίρα αντέδρασαν θετικά, όταν ένα θωρακισμένο όχημα με στρατεύματα εμφανίστηκε, υποδηλώνοντας ότι ήταν με το μέρος τους.

πηγη ALJAZEERA
διαβάστε τη συνέχεια »

«Brain-Drain στην Ελλάδα: Νέοι πτυχιούχοι θέλουν να φύγουν”

Ρεπορτάζ στο SPIEGEL-ONLINE, με τίτλο «Brain-Drain στην Ελλάδα: Νέοι πτυχιούχοι θέλουν να φύγουν», αναφέρει τα εξής:

“Επτά στους δέκα νέους πτυχιούχους ηλικίας 22 έως 35 ετών σκέπτονται να μεταναστεύσουν, όπως δείχνει έρευνα του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Kapa Research, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Περίπου 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις, προκειμένου να εργαστούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή στις Η.Π.Α..
Στην έρευνα συμμετείχαν 5.422 πτυχιούχοι ελληνικών Πανεπιστημίων και άλλων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ιδιαίτερα οι ηλεκτρονικοί Η/Υ, οι χημικοί μηχανικοί, αλλά και ειδικοί τουριστικών επιχειρήσεων έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν δουλειά σε άλλα κράτη της ΕΕ.
Η ανεργία αυξάνεται στην Ελλάδα με ρυθμούς-ρεκόρ: 602.185 Έλληνες ήταν επισήμως καταγεγραμμένοι ως άνεργοι το Μάιο, 43% περισσότεροι από πέρσι. Ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών το ποσοστό ανεργίας είναι 32,5%.

Η ελληνική οικονομία επιβαρύνεται από τα δρακόντεια κυβερνητικά μέτρα λιτότητας. Η Αθήνα θα πρέπει φέτος να μειώσει το έλλειμμά της από 13% περίπου στο 8%. Προς τούτο η κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς του Δημοσίου και αύξησε τον ΦΠΑ.

Σε νέα έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann για το «μαθησιακό κλίμα» στις ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση από το τέλος και την τελευταία όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.
Ανάλογο είναι και το αποτέλεσμα πρόσφατης δημοσκόπησης για την εταιρεία ανθρώπινων πόρων Manpower. Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 16.000 εργοδότες από 18 χώρες, απαντώντας στο ερώτημα: «Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί ο αριθμός των απασχολούμενων στην έδρα σας κατά τους επόμενους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε σχέση με πέρσι;» Η έρευνα κατέδειξε ότι σε καμία άλλη χώρα οι εργοδότες δεν ήταν τόσο απαισιόδοξοι όσο στην Ελλάδα.

- Παρόμοιο ρεπορτάζ, βάσει τηλεγραφήματος του γερμανικού πρακτορείου dpa, δημοσιεύεται και στους Financial Times Deutschland, με τίτλο «Νέοι πτυχιούχοι θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Σε λίγο καιρό λοιπόν που θα ξαναείμαστε εμείς, οι  μετανάστες,ίσως ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει μετανάστης και μας πέσει λίγο ο τουπές και αναθεωρήσουμε τα φοβικά σύνρομα που μας ποτίζουν μερικοί και εμείς μασάμε!
διαβάστε τη συνέχεια »

Η μαλακία έχει και όρια!

 Όσο ψύχραιμος και αντικειμενικός και να θές να είσαι δεν μπορείς να μην εξοργιστείς βλέποντας μια τόσο γελοία ανακοίνωση απο ενα κόμμα του Ελλ. κοινοβουλίου.Φυσικά και θα αναφωνήσεις "έλεος! η μαλακία και ο λαικισμός της μαλακίας έχουν και όρια!".
Το ΛΑΟΣ ψάχνει σουίτες στο κέντρο της Αθήνας για τους μετανάστες της Νομικής!
Υπηρεσίες ταξιδιωτικού γραφείου προσφέρουν τα στελέχη του ΛΑΟΣ, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη επισημαίνει ότι: “στελέχη του κόμματος επικοινώνησαν με όλα τα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία πολυτελείας των Αθηνών, προκειμένου να διατεθούν 270 σουίτες για τους προσωρινούς “ενοίκους” της Νομικής Σχολής. Δυστυχώς, ελεύθερες είναι μόλις 21. Παρακαλούμε τους υψηλούς προσκεκλημένους του ΣΥΡΙΖΑ να καταδεχτούν απλά δωμάτια με πρωινό και καθημερινή πλήρη εξυπηρέτηση”.
Όπως φαίνεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αφού μας έδειξε το ταλέντο του στή μουσική μας θυμίζει διαρκώς και το ταλέντο του στην ειρωνεία του ανθρώπινου πόνου καθώς και το πόσο ανεύθυνος,λαικιστής και φαιδρός είναι τόσο αυτός όσο και το κόμμα του.

διαβάστε τη συνέχεια »

Του κύριου ΚΑΠΠΑ Research το κτίριο της Πατησίων.Τυχαίο;

Ο Κωνσταντίνος Ρουτζούνης, ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων ΚΑΠΠΑ Research, είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ιδιώτης στον οποίο ανήκει το κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου στο οποίο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες απεργοί πείνας απο την Νομική.Ο γνωστός δημοσκόπος μάλιστα ζήτησε απ το Υπουργείο αυξημένο ενοίκιο και το αίτημα του έγινε δεκτό.Τα λεφτά που ζήτησε μάλιστα είναι΄,όπως λένε όσοι γνωρίζουν,υπέρογκο και παράλογο αν σκεφτεί κανείς οτι απαίτησε οι μετανάστες να μείνουν μόνο για 15 μέρες στο κτίριο και με τις τουαλέτες κλειδωμένες.
Μέρες κρίσής όμως διανύουμε και κάποιοι κοιτάνε να εκμεταλευτούνε τα πάντα προκειμένου να κερδίσουν. Ολως τυχαίως βέβαια αυτοί οι κάποιοι είναι "δικά μας" και χρήσιμα παιδία για τους κυβερνώντες.

Επειδή όμως στην ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο προκύπτουν πολλά ερωτήματα.
Ίσως έτσι εξηγείται η πρεμούρα της κυβέρνησης και των συνδαιτιμώνων της, να φύγουν οι 300 μετανάστες απο  το παλιό κτίριο της Νομικής που δεν χρησιμοποιούσε κανείς, αφού ήταν υπό επισκευή και ούτε παρακώλύει   η παρουσία τους τη λειτούργία της σχολής, που γίνεται σε άλλο κτιριο, και ήθελαν πασή θυσία να τους μεταφέρουν εκεί παρότι χωράει μονο 100 άτομα.
διαβάστε τη συνέχεια »

Γραφουν νεα τραγούδια οι Judas Priest

Πριν λίγο καιρό οι Judas Priest ανακοίνωσαν ότι η περιοδεία "2011-12 Epitaph world tour" θα είναι η τελευταία τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει και το τέλος της μπάντας!

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος αναρτήθηκε ένα μύνημα στο οποίο αναγράφεται πως οι θρύλοι της metal από το Birmingham βρίσκονται στο στάδιο της δημιουργίας νέου δίσκου!
Το μύνημα είναι το εξής "The guys are working together on writing new material - all is going really well - more details later!"


 

Αργότερα ο κιθαρίστας των Judas Priest, Glenn Tipton, δήλωσε: "Για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους, όλο αυτό δεν σημαίνει πως έρχεται το τέλος της μπάντας. Στν πραγματικότητα αυτή τη στιγμή δημιουργούμε νέο υλικό, όμως σκοπεύουμε αυτή να είναι η τελευταία μεγάλη παγκόσμια περιοδεία μας."

 

Η περιοδεία των Judas Priest ξεκινάει στις 7 Ιουνίου, από την Ολλανδία.
διαβάστε τη συνέχεια »

Άθλιες συνθήκες στο νέο κτίριο για τους μετανάστες

Σε κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου βρίσκονται πλέον οι μετανάστες-απεργοί πείνας, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Την ίδια στιγμή, κινήσεις αλληλεγγύης προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας και τονίζουν ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη». «Το κτήριο και η μετεγκατάσταση σε αυτό δεν είναι παρά μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης» επισήμανε μιλώντας στο tvxs ο Μάρκος Χατζησάββας, από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης καταγγέλλει άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, ο νέος χώρος δεν επαρκεί για περισσότερα από 100 άτομα και δεν έχει τουαλέτες. «Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγήκαν από τη Νομική με ψηλά το κεφάλι. Με πορεία, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την αθλιότητα. Ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν επαρκεί ούτε για 100 άτομα. Αυτή τη στιγμή οι μετανάστες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες. Δεν έχει παραχωρηθεί όλο το κτίριο, αλλά μόνο ο πρώτος όροφος και το υπόγειο. Συνολικά 80 άνθρωποι κοιμόντουσαν μέχρι τις 6 το πρωί στην αυλή και μόλις άρχισε να ψιχαλίζει μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους αλληλεγγύης στην Αθήνα», δήλωσε μέλος της επιτροπής. Πάντως, εντός της ημέρας θα μεταφερόταν χημικές τουαλέτες στο χώρο, με ευθύνη της Πρυτανείας.

Δείτε εδώ περισσότερα και βίντεο

Δείτε εδώ περισσότερα και βίντεο
διαβάστε τη συνέχεια »

Προπηλάκισαν το Σημίτη!

Ομάδα αφισοκόλλησης στο κέντρο της Αθήνας ήρθε τετ-α-τετ με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και άρχισε να τον αποδοκιμάζει. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της τετάρτης έξω από το γραφείο του Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας.
Οι περίπου 50 αφισοκολλητές άρχισαν να τον γιουχάρουν και στη συνέχεια έδειξαν απειλητικές διαθέσεις καθώς άρχισαν να τον φτύνουν ενώ κινήθηκαν εναντίον του. Η προσωπική φρουρά του, για να τον γλιτώσει, τον επιβίβασε σε αυτοκίνητο και έφυγαν.
διαβάστε τη συνέχεια »

διαβάστε τη συνέχεια »

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ

Σύμφωνα με τηλεφωνική ενημέρωση που ειχαμε πριν απο λίγα λεπτά απο άτομα που βρίσκονται στη Νομική.Άρχισαν  να βγαίνουν οι μετανάστες απο το κτίριο στην Σόλωνος για να κατευθυνθούν με πορεία στο κτίριο που βρίσκεται στην Πατησίών.
διαβάστε τη συνέχεια »

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ





Στις 9.30 περίπου νωρίτερα το βράδυ.Ένας απο τους μετανάστες απεργούς πείνας της νομικής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.Συγκεκριμένα ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου και επιχείρησε να πέσει στο κενό αλλά τελευταία  στιγμή επενέβησαν σύντροφοί του και τον κράτησαν και αφού τον ηρέμησαν τον κατέβασαν κάτω.Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ψυχολογία αυτών των ανθρώπων, που διανύουν τη 2η μέρα απεργίας πείνας.Παρόλα αυτά και ενω δέχτηκαν τη μεταφορά τους σε άλλο κτίριο,μέχρι αυτή την στιγμή 2.44 τα ξημερώματα, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους αφήνουν να βγούν απο το κτίριο της Νομικής. Πράγμα που κάνει πολλούς να φοβούνται οτι οσα εγιναν νωρίτερα με την και καλά ανέυρεση ιδιωτικού κτιρίου ήταν τελικά επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης για να καθησυχάσει το τηλεοπτικό κοινό και τους αλληλέγγυους πόλιτες και να επέμβει τελικά η αστυνομία τα ξημερώματα σπάζοντας το άσυλο και έχοντας τσακίσει πρίν την ψυχολογία των απεργών πείνας.
 

Στη φωτό ΕΚΑΜήτες ειδικά εξοπλισμένοι  με αλυσοπρίονο  λοστούς και άλλο διαρηκτικό εξοπλισμό δίπλα στη Νομική περιμένουν να αναλάβουν δράση!
διαβάστε τη συνέχεια »

ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ

Οι μετανάστες απεργοί πείνας αναμένεται σε λίγο να αποχωρήσουν και να μεταφερθούν στο ισόγειο κτιρίου στη συμβολή των οδών  Πατησίων και Ηπείρου,αυτή τη στιγμή οι μετανάστες έχουν μαζέψει τα προσωπικα τους είδη και ζητούν να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί απο την είσοδο για να βγούν και να εννωθούν με τα μέλη αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων καθωσ και αλλους αληλεγγυους που θα τους συνοδέυσουν μέχρι το κτίριο της Πατησίων.
διαβάστε τη συνέχεια »

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)





Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Νομική, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το κτίριο. Κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι, ενώ στο σημείο βρίσκονται κλούβες των ΜΑΤ. Ο αποκλεισμός της περιοχής είναι πλήρης, με την πρόσβαση να απαγορεύεται σε πεζούς - ακόμη και σε δημοσιογράφους, που δεν έχουν καν οπτική επαφή, αλλά και σε δικηγόρους. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, δέχθηκε αίτημα από την πρυτανεία του πανεπιστημίου να επιτρέψει την παρέμβαση της Αστυνομίας για την εκκένωση του χώρου. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις, με τους απεργούς πείνας να δηλώνουν ότι θα αποχωρήσουν υπό 3 όρους.

Οι όροι που έθεσαν οι μετανάστες για να μετεγκατασταθούν είναι: να μην υπάρχει 24ωρη αστυνομική παρακολούθηση του νέου κτιρίου, να μπορούν να βρίσκονται στο χώρο και οι αλληλέγγυοι στην κινητοποίησή τους και να γίνει η μετεγκατάστασή τους χωρίς αστυνομική συνοδεία.Σύμφωνα με νεώτερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες,οι απεργοί πείνας δέν δέχονται να μεταφερθούν με πούλμαν της αστυνομίας ,όπως επιμένουν οι αρχές, αλλά πεζοί αισθανόμενοι δυσπιστία,αφου ο χώρος που προτείνεται να μεταφερθούν είναι κοντά στη Νομική.

Νωρίτερα, στη συνέλευσή τους οι μετανάστες απεργοί πείνας αποφάσισαν να μην μετακινηθούν από το κτίριο της Νομικής, επικαλούμενοι τρεις λόγους, τους οποίους αναφέρουν σε γραπτή τους ανακοίνωση. Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση για μετεγκατάστασή τους δεν έγινε δεκτή:

1. Γιατί στον προτεινόμενο χώρο μπορούν να είναι μέσα μόνον οι απεργοί κι όχι αυτοί που τους συμπαραστέκονται.
2. Διότι ο χώρος θα φρουρείται από άνδρες της Αστυνομίας, γεγονός, που εκτιμούν ότι δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά αντίθετα, θα δημιουργήσει εντάσεις.
3. Γιατί η προτεινόμενη λύση είναι προσωρινή και όχι μόνιμη.

πηγη φωτο babylonia
διαβάστε τη συνέχεια »