Τρίτη 31 Μαΐου 2011

LIVE STREAMING ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

διαβάστε τη συνέχεια »

Το Αριστερό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από τα αριστερά στο... ΚΚΕ

Αλ. Παπαρήγα: η λύση έξω από το ευρώ στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική.

Αντίκτυπο ως την Κουμουνδούρου είχε η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα ότι «η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική».

Η τοποθέτησή της προκάλεσε τον άμεσο αρνητικό σχολιασμό από το "Αριστερό Ρεύμα" (τάση του ΣΥΝ), που μέσω της ιστοσελίδας του (www. iskra.gr), την κατηγορεί ότι ενισχύει εξ αντικειμένου την κινδυνολογία «τύπου Μαρίας Δαμανάκη αλλά και Θ. Πάγκαλου», περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι οποίοι την χρησιμοποιούν για να υποκύψει ο κόσμος «στη νέα μνημονιακή λεηλασία».

Η ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του «Αριστερού Ρεύματος» με επικεφαλής τον κ. Π. Λαφαζάνη δεν είναι τυχαία, μια και συνδέει την έξοδο από το ευρώ με «μια προοδευτική λύση στη χώρα που θα έχει ορίζοντα το σοσιαλισμό».

Μάλιστα, αυτές οι θέσεις του Ρεύματος για την αντιμετώπιση του χρέους και για τη σχέση της «προοδευτικής διεξόδου στη χώρα μας» με το ευρώ και την Ε.Ε. είχαν αποτελέσει κεντρικό πεδίο διαφωνίας του Ρεύματος με την ηγετική ομάδα στην Κουμουνδούρου, στην τελική απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ετσι, δεν πέρασαν απαρατήρητες οι δηλώσεις της κυρίας Παπαρήγα , τη Δευτέρα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «καταρχήν εμείς είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική. Αλλά εθελοντικά να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και αυτή τη στιγμή να τη διώξουν από την ευρωζώνη δεν το βλέπουμε».

Οπως είπε «αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον, όταν η κρίση θα είναι ακόμη πιο βαθιά και αποφασίσουν οι ισχυρότεροι να μικρύνουν την ευρωζώνη και γενικότερα την ΕΕ. Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι θα γίνει μία ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Αν φτάσει η ΕΕ να διώχνει χώρες, σημαίνει ότι βρίσκεται σε σήψη και βαθιά κρίση αξεπέραστη, πολύ πιο πριν απ’ ότι εμείς περιμένουμε τουλάχιστον».

Την ίδια ημέρα, στην ιστοσελίδα του "Αριστερού Ρεύματος" σχολιάστηκαν αρνητικά οι δηλώσεις της. Το κείμενο του Ρεύματος κατέληγε στα εξής: «Αραγε πόση είναι η, αθέλητη φυσικά, απόσταση αυτών των δηλώσεων από αυτές του Θ. Πάγκαλου για «επιστροφή στον χειμώνα του ‘41»; Και το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι: Σύμφωνοι, η δραχμή υπό τις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική. Η παραμονή, όμως, στο ευρώ, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι καταστροφική; Ή είναι λιγότερο καταστροφική κατά το ΚΚΕ; Γιατί η Αριστερά να μπαίνει σε ένα τέτοιο δίλημμα; Και ποιους ωφελεί όταν μπαίνει;».

Στο κείμενο σημειώνεται ότι καμία δύναμη της Αριστεράς, από όσες αμφισβητούν το ευρώ και την Ε.Ε., περιλαμβανομένου και του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ, δεν αναφέρεται στην έξοδο από το ευρώ για να συνεχιστεί ο νεοφιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός στη χώρα μας.

Αυτό τονίζεται στο κείμενο σε μια προσπάθεια να διευκρινισθεί η θέση του Ρεύματος που ανέφερε στην πλατφόρμα την οποία παρουσίασε στην ΚΠΕ του ΣΥΝ ότι το ευρώ δεν είναι μια ουδέτερη νομισματική ομπρέλα αλλά «εργαλείο ενίσχυσης του ταξικού πολέμου στην Ε.Ε. και ενδυνάμωσης των ανισοτήτων, της κατεδάφισης και των αποκλίσεων στο εσωτερικό της, πράγμα που καθιστά αδύνατη την προοδευτική αλλαγή κάτω από το πλαίσιο του ευρώ».

πηγή: το βημα
διαβάστε τη συνέχεια »

i - papas + i - eyagelio !

Επικός παπάς τα σχόλια περιτεύουν....


διαβάστε τη συνέχεια »

Το ξεβράκωμα του Μάκη από πρώην εργαζόμενη της «Ζούγκλας»

Βαριές κατηγορίες κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου εξαπολύει η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου* μέσω του ιστολογίου «Μαχόμενοι δημοσιογράφοι» για τις συνθήκες εργασίας στο γνωστό πόρταλ «Ζούγκλα» και τη συμπεριφορά του γνωστού μεγαλοδημοσιογράφου. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο, αναλυτικά:

«Η zougla.gr σήμερα κλείνει τα τρία της χρόνια. Με αφορμή τα παχιά λόγια του κ. Μάκη και της παρέας του (που ποτέ δεν του λέει όχι, για να μη χάσει τα προνόμια και εκτεθεί στον θυμό του) καταθέτω ως πρόσφατα απολυθείσα και ως υποψήφια για την Π.Ο.Ε.ΣΥ. με το συνδυασμό "Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι" το τι έζησα, και τι πραγματικά συμβαίνει στο ηλεκτρονικό κάτεργο αυτής της διαδικτυακής και εργοδοτικής ζούγκλας.

Είναι γνωστό στις συνδικαλιστικές δημοσιογραφικές ενώσεις (Ε.Σ.Η.Ε.Α. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.) ότι οι εργασιακές συνθήκες στα περισσότερα πόρταλ, (ενημερωτικά, αθλητικά, ψυχαγωγικά κ.ά.) και blog είναι ιδιαιτέρως άσχημες για τους συντάκτες.

Μαύρες συνήθως και κατά κύριο λόγο υποτυπώδεις αμοιβές (500, 600 έως και 1.000 ευρώ για τους πλέον τυχερούς) και ελαστικό ωράριο υπερεργασίας, χωρίς ασφάλιση, ένσημα, αργίες, υπερωρίες κ.ο.κ..

Κανείς όμως δεν μιλάει γι’ αυτά και η Ε.Σ.Η.Ε.Α. του κ. Σόμπολου αδιαφορεί… λόγω αγγελιόσημου! Άλλωστε οι νεότεροι ηλικιακά και οι ανίδεοι (περί συνδικαλισμού, ταξικής συνείδησης και τρόπων αντίδρασης) δουλεύουν στο κάτεργο…

Ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με απέλυσε αυτοπροσώπως μετά από 20 μήνες απαιτητικής δουλειάς στο zougla.gr στις αρχές του περασμένου Μάρτη, γιατί τόλμησα να απαντήσω στην προσταγή του "τσακίσου".

Το να αναφέρω εδώ το σχετικό υβρεολόγιο που ακολούθησε δεν το θεωρώ απαραίτητο…

Το πρώην αφεντικό λοιπόν, ο "δίκαιος" για τις ανάγκες της TV, κ. Μάκης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι είμαι καλή δημοσιογράφος. Οι καλογραμμένες ειδήσεις (με σωστά Ελληνικά), η παραγωγικότητα (το ζητούμενο για κάθε εργοδότη που μετράει τις αναρτήσεις), τα ενυπόγραφα ρεπορτάζ (πρωτοσέλιδα και μη) καθώς και οι ευχαριστήριες επιστολές που λάμβανα για την ποιότητα της δουλειάς μου δεν αμφισβητούνται.

Ο ασύδοτος εργοδότης κ. Μάκης

Είχα όμως ένα τεράστιο ελάττωμα. Κυρίως απεργούσα, προέτρεπα και τους άλλους να απεργήσουν και φυσικά απαντούσα στις ανοησίες και στα δήθεν αριστερά του επιχειρήματα…

Ο κ. Μάκης συνήθιζε με μεγάλη ευκολία να επαναλαμβάνει– προ κρίσης – υποσχέσεις όπως: "θα σας κάνω τους πλέον ακριβοπληρωμένους συντάκτες στο διαδίκτυο, όπως κάναμε και τους συναδέλφους σας στο Πρώτο Θέμα" ή "εγώ μετράω εκείνους που βάζουν πλάτη" και άλλα τέτοια χαριτωμένα…

Όμως τι περιθώρια αντίδρασης έχει ένας εργαζόμενος που αμείβεται με 650 έως 1.000 ευρώ το πολύ (άσχετα με την προϋπηρεσία, τα πτυχία) απέναντι στην ασυδοσία του κ. Μάκη και των ομοίων του;

Πώς ο εργαζόμενος να καταγγείλει τα όσα υφίσταται στη zougla.gr όταν κανείς δεν τον καλύπτει ούτε συνδικαλιστικά;

Όταν πρωτοβγήκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Μάκης μπήκε αγκαζέ στην αίθουσα σύνταξης με τον φίλο του και τότε υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, και μας είπε χαριτολογώντας "σας έφερα τον υπουργό να επιβλέψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεστε"…

Γνώριζε τότε ο κ. Λοβέρδος ή γνωρίζει τώρα η κα Λούκα Κατσέλη ότι ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κλέβει συστηματικά και εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια το Ι.Κ.Α.;

Ξέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι ο κ. Μάκης τις αναγκαστικές υπερωρίες των Σαββατοκύριακων αρχικά τις έδινε μαύρες και άραχνες, στη συνέχεια τις αντάλλασσε με ρεπό,τα οποία έκοψε,και τώρα πια από τον Μάρτιο του 2011 και μετέπειτα εκβιάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν τουλάχιστον τέσσερις μέρες τον μήνα επιπλέον,χωρίς να τους πληρώνει και χωρίς να τους δίνει έστω ρεπό;

Ο εκβιασμός είναι ξεκάθαρος "είμαστε σε κρίση" είπε μέσω του διευθυντή του, του Νίκου Γεωργιάδη, "σε όποιον δεν αρέσει φεύγει…" τόνισε!

Μετά την απόλυση μου συνάντησα τον αρχιλογιστή της επιχείρησης κ. Νίκο Ξυκομνηνό και απαίτησα να μου δοθούν πέραν της αποζημίωσης μου και τα ένσημα που η επιχείρηση μου όφειλε για τους 9 μήνες που δούλευα με μαύρα (είχα αρνηθεί να συνεχίζω να δουλεύω επ’ άπειρον ως δούλος).

Τότε ο κ. Ξυκομνηνός μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται… Του ανταπάντησα ότι σαφέστατα γίνεται, έστω και αναδρομικά αλλά γνωρίζω ότι επιχείρηση θα "φάει" το σχετικό πρόστιμο γιατί παρανόμησε.

Τελικά συμβιβάστηκαν και μου έδωσαν την αντιστοιχία των ενσήμων σε χρήματα. Έχοντας μπροστά του να αντιμετωπίσω το απροσδιόριστο διάστημα της ανεργίας, θεώρησα σκόπιμο να πάρω τουλάχιστον τα λεφτά.

Μου ζήτησαν όμως να υπογράψω ένα χαρτί, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι "έχουν παρακρατηθεί και έχουν αποδοθεί οι ασφαλιστικές εισφορές μου στον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα. Εν πάση δε περίπτωση ουδεμία άλλη απαίτηση έχω και παραιτούμε παντός ενδίκου μέσου κατά αυτής".

Αυτή την υπεύθυνη – ψευδή όμως δήλωση δεν την υπέγραψα, αλλά την έχω κρατήσει ως ενθύμιο της ασυδοσίας του κ. Μάκη, που από την συχνότητα του ALTER- μέχρι πρότινος - έδειχνε με το δάχτυλο όλους τους κλέφτες, τους απατεώνες και τα αρχιλαμόγια,ενώ είναι ένας από αυτούς.

Έχω κρατήσει βέβαια και όλες τις ΜΗ διάτρητες από την Δ.Ο.Υ. αποδείξεις, τις οποίες μας έδινε το λογιστήριο όταν πληρωνόμασταν (αρχικά) τα Σαββατοκύριακα, τα οποία δουλεύαμε υποχρεωτικά.

Τις κράτησα και αυτές προκειμένου να αποδείξω σε όποιον προσπαθήσει να αμφισβητήσει τα λεγόμενα μου, ότι ο κ. Μάκης κλέβει το Ι.Κ.Α. και τα ένσημα των εργαζομένων, που δουλεύουν στην προσωπική του επιχείρηση.

Ήθελαν να κρύψουν το γεγονός

Μερικές μέρες πριν την απόλυση μου, στις 23 Φεβρουαρίου 2011 ένας συνάδελφος τον οποίο εξανάγκασαν να εργαστεί (διαφορετικά θα τον απέλυαν) τραυματίστηκε από μολότοφ κατά την διάρκεια επεισοδίων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία απεργών.

Εκείνη την ημέρα απεργούσα και είχα κατέβει στην πορεία, όμως την επομένη το πρωί με έκπληξη διαπίστωσα ότι πουθενά δεν αναφέραμε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός. Απευθυνόμενη στον διευθυντή, Νίκο Γεωργιάδη, τον ρώτησα γιατί δεν είχαμε δημοσιεύσει την είδηση του σοβαρού τραυματισμού του συναδέλφου, Θανάση Βλαντού.

Μου απάντησε λες και απευθυνόταν σε παιδάκι τριών χρόνων. Μου είπε δε ότι "ο Θανάσης είναι λίγο οξύθυμος και εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη έκταση στο γεγονός, για να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με την Ε.Σ.Η.Ε.Α. και για να μην τον φέρουμε σε δύσκολη θέση"…

Αντέδρασα και εξήγησα στον κ. Γεωργιάδη τότε ότι αν είχε τραυματιστεί συνάδελφος από άλλο Μ.Μ.Ε. αυτό το γεγονός θα το προέβαλε, άλλωστε το βίντεο με την μολότοφ να σκάει επάνω του το είχε παίξει ήδη και το BBC αλλά και η Γ.Α.Δ.Α. είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση…

Τελικά πήρα την "άδεια" και έκανα μια σύντομη αναφορά για τον τραυματισμό του συναδέλφου δημοσιοποιώντας μάλιστα και τις φωτογραφίες που τον δείχνουν καμένο… Ο τίτλος του θέματος έλεγε "Και ο ρεπόρτερ της zougla.gr μεταξύ των τραυματιών".

Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο ίδιος ο Θανάσης Βλαντός έξαλλος είχε ρωτήσει όταν βγήκε από το νοσοκομείο- μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών - γιατί δεν δημοσίευσαν το γεγονός και η απάντηση που πήρε ήταν τόσο σαχλή όσο και αυτή που είπαν σε μένα.

Το ανύπαρκτο ενδιαφέρον του κ. Μάκη Τ. για τον συντάκτη, που κάηκε εξαιτίας της απεργοσπαστικής εργασίας, την οποία τον είχε εξαναγκάσει να κάνει, δεν χρειάζεται να σας το περιγράψω… Ούτε αν είχε λεφτά για τα φάρμακα που έπρεπε να παίρνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έκαναν τον κόπο να τον ρωτήσουν…

Αν ο συνάδελφος δεν είχε καταφέρει να σβήσει εγκαίρως τη μολότοφ - που έσκασε πάνω του - και τραυματιζόταν πολύ χειρότερα… τότε ο κ. Μάκης θα έχυνε δάκρυα… κροκοδείλια…

Δεκάδες βέβαια είναι οι στιγμές που θυμάμαι από τον "δίκαιο και αριστερό" κ. Μάκη Τ.

Φουριόζος πριν από περίπουέναν χρόνο (παραμονές μιας ακόμη απεργιακής κινητοποίησης τότε που ήταν και στα φόρτε της η συζήτηση για να υπαχθούν και καλά τα πόρταλ στο αγγελιόσημο) μπαίνει στην αίθουσα σύνταξης και λέει: "Κατεβάστε κάτω τα μολύβια. Σταματήστε να γράφετε".

"Θέλετε να απεργήσετε; Τότε στρέφεστε ενάντια στην επιχείρηση που σας ταΐζει, και εγώ δεν σηκώνω τσαμπουκάδες".

Και συνέχισε…

"Επειδή εσείς με αντιμετωπίζετε σαν μαλάκα τότε και εγώ από 'δω και στο εξής θα σας αντιμετωπίζω όπως το αφεντικό τους υπαλλήλους!".

Ήταν και καλά όλοι ίσοι και μετά από αυτά θα άλλαζαν τα πράγματα.

Ο κ. Μάκης Τ. συνέχισε το "μάθημα" προς τους άτακτους και ανόητους εργαζόμενους λέγοντας και άλλες εξυπνάδες…

"Βρε, εγώ που προσπαθώ να έρθω σε επαφή με την Ε.Σ.Η.Ε.Α. για να πληρώνω περισσότερα από την τσέπη μου για το ταμείο σας απ' ότι πληρώνω τώρα στο Ι.Κ.Α.".

Όσοι ξέρουν από ασφαλιστικές εισφορές γνωρίζουν ότι ο Μάκης Τ. ψεύδεται καθώς αυτά που πληρώνει ο εργοδότης στο Ε.Τ.Α.Π. - Μ.Μ.Ε. είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά που πληρώνει ένας εργοδότης στο Ι.Κ.Α..

Ο κ. Μάκης τότε συνέχισε απτόητος το κήρυγμα, καθώς κανείς εργαζόμενος δε βρήκε το κουράγιο να τον αντιμετωπίσει, να του πει ότι ψεύδεται (αν και όλοι ήθελαν) και στην τελική να τον στείλει από κει που ήρθε.

Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, αμέσως μετά θα ακολουθούσε και η απόλυση, που συνοδεύει συνήθως τέτοιες συζητήσεις μεταξύ "ίσων".

"Γιατί θέλετε να απεργήσετε;" αναρωτιόταν τότε ο φιλεύσπλαχνος κ. Μάκης. Και έδωσε την απάντηση μόνος του, ως σοφός παντογνώστης: "Γιατί σας έχουν βάλει στο τριπάκι οι συνδικαλιστές που δεν αναγνωρίζουν την δουλειά σας!".

Αυτά τα χαριτωμένα έλεγε τότε γιατί θεωρούσε παράλογο που οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση του αντιδρούσαν για τα 650 και τα 1.000 ευρώ που τους δίνει ως μισθό.

Αλήθεια, τρώγονται τόσα λεφτά;

Άλλο ένα εξαιρετικό περιστατικό, που με έχει σημαδέψει ως ακροάτρια της διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής του, ήταν τα όσα άκουσα το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2010.

Τότε ο κ. Μάκης από την συχνότητα του ιντερνετικούτου ραδιοφώνου στη zougla.gr, έλεγε ότι και εκείνος μαζί με τους απεργούς είναι, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρονική του εφημερίδα κάνουν απεργία…

Συνέχισε να λέει και άλλεςπαρόμοιες ανοησίες ο "αριστερός" κ. Μάκης εκείνο το πρωινό της απεργίας… Τόνισε δε προκειμένου να πιάσουν το νόημα όλοι… ότι εκείνος εκτιμά πολύ αυτούς που βάζουν πλάτη στην επιχείρηση.

Όμως ο κ. Μάκης που κάνει την πάπια, τον χαζό και τον ανίδεο,εκεί που τον παίρνει, δεν λέει ποτέ στους ακροατές – τηλεθεατές – οπαδούς του… τι σόι εργοδότης είναι…

Δεν λέει ποτέ ότι εξαναγκάζει εδώ και καιρό το σύνολο του προσωπικού του στη zougla.grνα δουλεύει και τζάμπα χωρίς να τους πληρώνει…

Δεν λέει ποτέ ότι τους κλέβει τα ρεπό, δεν λέει ποτέ ότι απολύσει συντάκτες για σχόλια που βρίσκει στο facebook…Δεν λέει τίποτα για το πώς ταπεινώνει μέσω ύβρεων τους υπαλλήλους του…

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για τα έργα και τις ημέρες του αδέκαστου κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Όμως είναι καλύτερα να σταματήσω εδώ. Τελειώνω λοιπόν λέγοντας ότι με την ηγεσία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κυριολεκτικά πουλημένη στην εργοδοσία (ας μη φοβόμαστε τις λέξεις συνάδελφοι) επιτρέπουμε στα αφεντικά μας να είναι ασύδοτα και να πλουτίζουν σε βάρος μας.

Τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να πούμε ως εδώ;».

* Η Ελένη Ηλιοπούλου είναι πρόσφατα απολυθείσα από τη zougla.gr και Υποψήφια με τους «Μαχόμενους Δημοσιογράφους» για την Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Πηγή: www.tempo.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Ο Μίκης Θεοδωράκης με τους "αγανακτισμένους"


Με μια επιστολή καταπέλτη ο Μίκης Θεοδωράκης χαιρετίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών στις πλατείες της χώρας, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και αντιδρούν στην εκποίηση των Δημόσιων Επιχειρήσεων και του Δημόσιου πλούτου. Με την επιστολή του καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού για να περάσουν οι πολιτικές των μνημονίων από την Κυβέρνηση την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ολόκληρη η επιστολή του Μίκη έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.

Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους.

Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

'Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα.

Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα. Διερωτώμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου.

Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ' υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ΄Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας.

Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.

Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας.

Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στις υπηρεσίες του.

Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματα τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να είναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο!

Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος.

‘Η τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πως μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs... Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί υπομείναμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων. Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς.

Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό».

διαβάστε τη συνέχεια »

Είπε ψέματα για την ομαδική απόπειρα βιασμού!

Αφού κατάφερε να αναστατώσει ολόκληρη την Πάτρα και να  ξεσηκώσει τους κατοίκους της  εναντίον των μεταναστών, η νεαρή κοπέλα που μεταφέρθηκε προ ημερών χτυπημένη σε όλο της  το σώμα παραδέχθηκε τελικά ότι δεν είχε πέσει θύμα απόπειρας ομαδικού βιασμού! Τα τραύματα στο σώμα της προήλθαν από τον τσακωμό της με διακινητές ναρκωτικών των οποίων είναι χρήστης!

Η  νεαρή γυναίκα είχε καταγγείλει  στους γιατρούς του νοσοκομείου όπου κατέφυγε για τις πρώτες βοήθειες, ότι δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα Αφγανών οι οποίοι προσπάθησαν να την βιάσουν ομαδικά ενώ ανέβαινε τις σκάλες ενός δρόμου της πόλης. Όμως, απέφυγε να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία που, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, την αναζήτησε για να διερευνήσει τι είχε συμβεί.

Όπως  αποκαλύφθηκε, το κατά φαντασίαν θύμα είναι γνωστή τοξικομανής και γνώριμη στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας. Έτσι, όταν εντοπίστηκε και ρωτήθηκε για την «επίθεση» σε βάρος της, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι την χτύπησαν… «βαποράκια» από τα οποία πήγε να αγοράσει τη δόση της, όταν διαφώνησαν για την τιμή! Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι μίλησε για απόπειρα βιασμού στο νοσοκομείο, για να αποφύγει τις πολλές ερωτήσεις! 

διαβάστε τη συνέχεια »

«Οι "από πάνω" δεν μπορούν, οι "από κάτω" δεν αντέχουν»

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων τόσο στην Αθήνα όσο και στο Σύνταγμα.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η κοσμοπλημμύρα των δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ιδιαίτερα νέων, που κατακλύζει κάθε βράδυ το Σύνταγμα και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα, διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα στη χώρα, που είναι δυνατόν, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να αποβεί πολύ ελπιδοφόρα για μια θετική διέξοδο από την κρίση. Οι αυθόρμητα γεμάτες πλατείες από κόσμο που αγωνιά και διαμαρτύρεται, δείχνουν ότι η χώρα έχει φτάσει σε ένα οριακό σταυροδρόμι όπου οι «από πάνω δεν μπορούν και οι από κάτω δεν αντέχουν»!

Όπως είπε, στη συνέχεια των δηλώσεών του: «Σήμερα η θέση όλης της Αριστεράς και κάθε αριστερού-ής είναι στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες των πόλεων της χώρας, πλάι-πλάι με τους πολίτες που αγανακτισμένοι δυσφορούν και με το δικό τους τρόπο, αντιστέκονται. Αυτή τη στιγμή η Αριστερά, σε όλες τις εκφράσεις της, αντί να είναι αμήχανη ή, ακόμα χειρότερα, να κρατά ανταγωνιστικές αποστάσεις ή και να ασκεί αφ’ υψηλού κριτική στο ‘κίνημα των πλατειών’, οφείλει συμπαραταγμένη να στηρίξει αυτό το κίνημα».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι χρέος των αριστερών δυνάμεων, «και πρώτα απ’ όλα οι βουλευτές και τα στελέχη τους», να παρέμβουν στις πλατείες συντονισμένα, ενεργητικά, θετικά και δημιουργικά, χωρίς ηγεμονισμούς και «καπελώματα».

Στόχος είναι να πουν και να ακούσουν, να προσανατολίσουν και να επαναπροσανατολιστούν, ώστε το «αυθόρμητο αυτό κίνημα να κατακτήσει, μέσα από τις δικές του διαδικασίες, τα δικά του ριζοσπαστικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά για να συμβάλλει στη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική ανατροπή που έχει απόλυτα ανάγκη η χώρα».

διαβάστε τη συνέχεια »

Kαι ξαφνικά το MEGA αγάπησε τους... "Αγανακτισμένους"

Τον... μπελά του βρήκε τo Mega με το κίνημα των "Αγανακτισμένων". Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή το βράδυ, μετά την πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όπου εκτός των συμμετεχόντων, ανεξάρτητες πηγές, ακόμα και η αστυνομία εκτίμησαν ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν από 80-100.000 άτομα. Το ρεπορτάζ του MEGA δεν είχε την ίδια άποψη, εκτιμώντας ότι   στην μεγάλη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" την Κυριακή συμμετείχαν 20.000 άτομα.

Αποτέλεσμα ήταν οι "Αγανακτισμένοι" να... αγανακτήσουν ακόμη περισσότερο και να "επιτεθούν" στη  σελίδα του Mega στο Facebook, πετυχαίνοντας  να εξαφανιστεί η σελίδα  για μερικές ώρες,  ενώ όταν " ξανανέβηκε"  έγραφε  τα εξής:

"Η fan page του Megatv στο Facebook απενεργοποιήθηκε προσωρινά λόγω ανακοίνωσης του Facebook για οριστική διαγραφή, επειδή περιείχε σχόλια υβριστικού χαρακτήρα. Το MEGA φιλοξενεί όλες τι απόψεις αρκεί τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς".

Η διοίκηση του σταθμού αφού προφανώς κατάλαβε ότι έχει χαθεί ο έλεγχος,πιθανότατα με ευθύνη της διευθυντικής δημοσιογραφικής ομάδας άλλαξε χθές δραματικά την στάση της, αφιερώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 20 (!) λεπτά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Η Όλγα Τρέμη ανέφερε σε κάθε ευκαιρία τον μεγάλο αριθμό των διαδηλωτών -που με βάση τη νέα εκτίμηση της έφτασε τα 100.000 άτομα. Ο Γιάννης Πρετεντέρης μίλησε για ένα "εξαιρετικά συμπαθητικό κίνημα, ανεξάρτητο, ακομμάτιστο και καλόκαρδο".

Η σελίδα του Mega στο Facebook πέρασε...στη ιστορία, αφού εξαφανίσθηκε οριστικά, ωστόσο πριν λίγο, μια νέα σελίδα του καναλιού στο Facebook έκανε την εμφάνιση της.
διαβάστε τη συνέχεια »

Ερώτηση Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για δημοψήφισμα





Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του να απαντήσει αν πρόκειται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την αναθεώρηση της συνθήκης της Λισσαβόνας, την επιβολή ενός ευρωπαϊκού Μνημονίου και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

"H πραγματική και η άμεση δημοκρατία είναι το μεγάλο αίτημα της εποχής μας. Η καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης και της τρόικας με το Μνημόνιο και την αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση, μετακύλησε τα βάρη της οικονομικής κρίσης από τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, στους μισθωτούς και τις μικρές επιχειρήσεις, οδηγώντας τους στην οικονομική εξόντωση", τονίζει στην ερώτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην ερώτησή του: "Σήμερα η κυβέρνηση σκοπεύει να επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο και να φέρει προς ψήφιση ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τον χρόνο της θητείας της. Έτσι θα δεσμεύσει την ελληνική κοινωνία και τις επόμενες γενιές σε ένα κοινωνικό και οικονομικό Μεσαίωνα, που θα επιβάλλει την συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού. Η μέθοδος είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, αφού η κυβέρνηση έχει χάσει προ πολλού την δημοκρατική και λαϊκή νομιμοποίηση".
διαβάστε τη συνέχεια »

Όταν ο Καρατζαφέρης αρθρογραφούσε υπέρ της Μοναρχίας!


Όταν ο Καρατζαφέρης αρθρογραφούσε υπέρ της Μοναρχίας!
Ο Γκλίξμπουργκ ποζάρει για τις ανάγκες του καρατζαφεροειδούς εντύπου κι από πάνω: «Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΗΛΘΕ!!! – Αρθρον του Γεωργίου Καρατζαφέρη» με την προτροπή στον λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα «διά την ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ» (η φωτογραφία του σχετικού πρωτοσέλιδου περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη», εκδόσεις «Αλεξάνδρεια»)
«Μαγνήτισε τον κόσμο ο γάμος Γουίλιαμ – Κέιτ»
, αναφωνούσε η «Καθημερινή» από την πρώτη σελίδα του… Πρωτομαγιάτικου φύλλου της.

Εκστασιασμένη η εφημερίδα από τις «σκηνές παραμυθένιας μεγαλοπρέπειας» του πριγκιπικού γάμου, φρόντισε να συνοδεύσει το σχετικό «ρεπορτάζ» με φωτογραφία του πριγκιπικού ζεύγος πάνω στην πριγκιπική άμαξα, με όλα τα πριγκιπικά άλογα, τις πριγκιπικές φοράδες, τους πριγκιπικούς ιπποκόμους και τους πριγκιπικούς αυλικούς που τη συνόδευαν.
Καθότι στην Ελλάδα έχουν εκλείψει τέτοιες σκηνές – που τόσο χαροποιούν τους ιδιοκτήτες της «Καθημερινής» ώστε φρόντισαν ακόμα και το ραδιοφωνό τους, ο «Σκάι», να μεταδώσει απευθείας την τελετή – ας αναλάβει ο διευθυντής της εφημερίδας τους να καλύψει το κενό, γράφοντας μερικά ακόμα διθυραμβικά άρθρα για τον Καρατζαφέρη.
Πριν απορήσετε «πού κολλάει τώρα ο Καρατζαφέρης», να σας πληροφορήσουμε:
Ο Καρατζαφέρης πέραν του ότι ηγείται του «φαινομένου ΛΑ.Ο.Σ.», πέραν του ότι «ψήφισε το Μνημόνιο», επιδεικνύοντας «υπεύθυνη στάση» (σ.σ.: τους παραπάνω επαίνους επιδαψίλευσε προσφάτως ο κ. Παπαχελάς σε σχετικό του άρθρο), έχει και ένα επιπλέον ατού, το οποίο προφανώς τον εξυψώνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση των ιθυνόντων της «Καθημερινής»:
Είναι αυτός που το 1974 εξέδιδε έντυπο επ’ ονόματι «Το ελληνικόν ΣΤΕΜΜΑ της Δημοκρατίας», με το οποίο προπαγάνδιζε την έλευση του «Κοκού» στην Ελλάδα…



διαβάστε τη συνέχεια »

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Όσοι φτιάσανε την κρίση, θα το φάνε το ...μήσι»



Σήμερα, ημέρα πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων των πολιτών κατά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τραπεζών, η πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα ήταν γεμάτη κόσμο. Δεν είχα καταφέρει να κατέβω στην πλατεία μετά την πρώτη ημέρα, αλλά όπως είδα τα πράγματα έχουν πάρει όμορφο δρόμο.
Σκηνές στο πράσινο, παιδιά, σκυλιά, πλανώδιοι πωλητές με μπαλόνια και καλαμπόκια, μουσικές, συζητήσεις, πλακάτ με ευφάνταστα συνθήματα... Ένας οργασμός ζωής από απλούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους αυτές τις ημέρες κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τα κοινωνικά κινήματα.

Στο πάνω μέρος της πλατείας, ένα πράσινο παλιό λεωφορείο με μικροφωνική εγκατάσταση στην οροφή παίζει μουσική. Πιο κάτω, σε άλλη μικροφωνική έξω από το Δημοτικό Θέατρο, κάποιος καλεί τον κόσμο να μείνει στην πλατεία μέχρι τις 9 για τη συνέλευση.
Σε κάποια φάση, κάποιος διαβάζει το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Γεωργίου (μια παραλλαγή του αντίστοιχου ψηφίσματος της πλατείας Συντάγματος):
«Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στην πλατεία για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους ανθρώπους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στην πλ. Γεωργίου, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στην πλ. Γεωργίου.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!»
Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως μετά τη συνέλευση θα γίνει συναυλία στην πλατεία. Δυστυχώς δε μπορούσα να μείνω και να την παρακολουθήσω.
Έφυγα στις 9:30 και ο κόσμος ήταν ακόμα πολύς. Όσοι μπορείτε, όποτε μπορείτε, να περνάτε από την πλατεία Γεωργίου. Κάτι όμορφο γίνεται!

πηγή salata tv
διαβάστε τη συνέχεια »

ΕΠΕΣΕ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MEGA

"ΕΠΕΣΕ" τελικά για μερικές ώρες η σελίδα του Μouga channel στο Facebook μετά την πρωτοφανή επίθεση με σχόλια και reports που δέχτηκε απο χτές το βράδυ.Μάλιστα  σήμερα πολλοί πολίτες ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν έξω απο τις εγκαταστάσεις του σταθμού την ώρα του δελτίου ειδήσεων.

Πρίν απο μία ώρα η σελίδα επανήλθε με την εξής ανακοίνωση :
Mega Tv 
Η fan page του Megatv στο Facebook απενεργοποιήθηκε προσωρινά λόγω ανακοίνωσης του Facebook για οριστική διαγραφή επειδή περιείχε σχόλια υβριστικού χαρακτήρα. Το MEGA φιλοξενεί όλες τι απόψεις αρκεί τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
διαβάστε τη συνέχεια »

Του «φύτεψαν» μολότοφ και τον έστειλαν στον Κορυδαλλό



Στον Κορυδαλλό εξακολουθεί να βρίσκεται ένα νέο παιδί, το μόνο που κρίθηκε προφυ­λακιστέο από τις συλλήψεις που πραγμα­τοποίησαν στον σωρό τα καμάρια του Παπουτσή στην απεργιακή πορεία της 11ης Μαΐου και θυ­μίζουν ουκ ολίγες από τις λαμπρές σελίδες που έχει γράψει τα τελευταία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ., τύπου «ζαρντινιέρας» (ή Σάιμον Τσάπμαν για όσους θυ­μούνται τον Βρετανό διαδηλωτή στη Θεσσαλονί­κη το 2003 που του άλλαξαν το σακίδιο που κου­βαλούσε).
Μπορεί ο ίδιος από τη στιγμή της σύλληψής του να καταγγέλλει την κατασκευή ενοχοποι­ητικού στοιχείου, το ότι δηλαδή του φόρτωσαν ένα σακίδιο με 4 μολότοφ μετά τη σύλληψή του, καθώς και αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος του (ξυλοδαρμό, κ.λπ.), μπορεί να υπάρχουν μάρτυ­ρες και φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τα λε­γόμενά του, ωστόσο οι καταθέσεις των αστυνο­μικών που τον συνέλαβαν στάθηκαν αρκετές για να διαταχθεί η προφυλάκισή του από την ανακρί­τρια.

Ο 21 χρόνων σπουδαστής του ΤΕΙ Αθηνών Φώ­της Δήμου μετράει ήδη πάνω από εβδομάδα στον Κορυδαλλό περιμένοντας να κριθεί η προ­σφυγή κατά της προφυλάκισής του ενώ, βάσει των αποτελεσμάτων της δακτυλοσκοπικής εξέ­τασης (την οποία παράγγειλε η εισαγγελέας και όχι η ανακρίτρια), προκύπτει ότι δεν υπάρχουν αποτυπώματά του στις 4 φιάλες που βρέθηκαν στο υποτιθέμενο σακίδιό του.

Ο σπουδαστής του ΤΕΙ Αθηνών κατηγορείται για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα επικίνδυ­νης σωματικής βλάβης καθώς και για τη συμμε­τοχή του σε επεισόδια με την κάλυψη των χαρα­κτηριστικών του προσώπου του (ότι δηλαδή φο­ρούσε κουκούλα).
Σύμφωνα με το κατηγορητή­ριο (και παρά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που τον αθωώνουν), βρέθηκαν «επαρκείς ενδείξεις ενοχής» οι οποίες επέβαλαν την προφυλάκισή του – δηλαδή το σακίδιο και η αντιασφυξιογόνος μάσκα που φορούσε, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, καθώς ο ίδιος εξαρχής τονίζει ότι φορούσε μόνο μια χειρουργική μάσκα (κάτι που προκύπτει και από φωτογραφίες) κι έφερε πάνω του μόνο το κινητό του.

Αυτό επιβεβαιώνουν και οι φίλοι του καθώς και τρεις μάρτυρες, παρόντες στη σκηνή της σύλληψης και άγνωστοι στον ίδιο. Ο ένας από αυτούς φωτορεπόρτερ, ο οποίος τράβηξε φωτογραφίες τη στιγμή της σύλ­ληψης, οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο.

Η περιπέτεια του νεαρού ξεκίνησε το μεση­μέρι της 11ης Μαΐου όταν, κατεβαίνοντας με το μπλοκ του «Δεν πληρώνω» και σε φάση απο­χώρησης του κόσμου, ξαφνικά δημιουργήθηκε πανικός ύστερα από επεισόδιο στο Σύνταγμα μεταξύ ΜΑΤ και κοουκουλοφόρων που πετού­σαν πέτρες και οι οποίοι προσπάθησαν να δια­φύγουν κυνηγημένοι, μέσω της Πανεπιστημίου, περνώντας από το μπλοκ που κατέβαινε εκείνη την ώρα. Τα ΜΑΤ άρχισαν να ψεκάζουν τον κό­σμο που έφευγε πανικόβλητος και στο ύψος του πολυκαταστήματος Attica προέβησαν σε συλλή­ψεις μεταξύ άλλων και του Φώτη Δήμου, ο οποί­ος είχε την ατυχία να φοράει «σκουρόχρωμα ρούχα».
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, αφού τον κάθισαν στο πεζοδρόμιο και του πέρασαν χειρο­πέδες, του εμφάνισαν κι ένα σακίδιο ρωτώντας τον «τι είναι αυτό». Στην απάντηση ότι δεν ήταν δικό του δέχτηκε κλοτσιές, βρισιές και την ειρω­νεία «δεν πειράζει, ένα δωράκι από μας…».

Τη στιγμή της σύλληψής του, μάρτυρες καλού­σαν τους αστυνομικούς να τον αφήσουν και ρω­τούσαν το όνομά του, ώστε να προσφέρουν βο­ήθεια αν χρειαστεί, όπως και έγινε, καθώς ήδη τρεις μάρτυρες – πλην των φιλικών ή συγγενικών του προσώπων – έχουν καταθέσει τα όσα είδαν. Περιγράφουν δε ότι όχι μόνο δεν ήταν βίαιος και δεν πρόβαλλε καμία αντίσταση, αλλά ότι απενα­ντίας έδειχνε τελείως σαστισμένος, ενώ οι άν­δρες των ΜΑΤ τον είχαν κολλήσει στον τοίχο και του άσκησαν βία.

Συλλαμβάνοντας τον πιο άσχετο κι έχοντας ανοίξει και μερικά κεφάλια, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να έχει κινδυνέψει σοβαρά, η αστυ­νομία στέλνει για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στις πορείες, γιατί εκτός από τον βομβαρδισμό με δα­κρυγόνα και το ξύλο υπάρχουν και οι συλλήψεις στην τύχη που μπορεί να οδηγήσουν σε πολύμηνες δικαστικές περιπέτειες αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.


ΠΗΓΗ: topontiki.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Ανατροπή σκηνικού: Αιφνίδια συναίνεση στη ξεφτίλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Πριν αλέκτωρ λαλήσει….. και παρά τις κορόνες Σαμαρά περί «μη συναίνεσης» πρόεκυψε ξεφτιλοσυναίνεση!
Συναίνεση στη ξεφτίλα δηλαδή καθώς Πάσοκ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ψήφισαν ομόφωνα κατά του Λογιστικού έλεγχου του Δημόσιου Χρέους στη βουλή!
Σύσσωμη η κλεπτοκρατία επέβαλε την συναινετική ομερτά ξεφτιλίζοντας τη χωρά διεθνώς!
Με όρους σπείρας και ενοχικής αλληλοκάλυψης οι δυνάμεις της διαπλοκής και της αδιαφάνειας ετοιμάζονται συναινετικά να ξεκοκαλίσουν και το υπόλοιπο των δανείων και της δημόσιας περιουσίας αφού ο λογαριασμός από το φαγοπότι τους πηγαίνει ομόφωνα στο λαό.
Αφού με τις βενιζέλειες εμπνεύσεις νομοθέτησαν την ποινική παραγραφή της κλεψιάς καθιστώντας το σύνολο των «αρχόντων» μας πιο ανεύθυνους και από δικτάτορες τώρα νομοθετούν και την κατάργηση του πολιτικού ελέγχου!
Απλά κλείνουν το φάκελο Χρέος και στέλνουν το λογαριασμό στα τρομοκρατημένα κορόιδα!
Ρε γελοίοι ας αφήσουμε τους άλλους λόγους αλλα αν δεν μάθουμε πως θα ξέρουμε να φυλαγόμαστε;
Πως θα σας κρίνει χωρίς γνώση ο λαός που λέτε οτι μπορεί να σας «δικάσει» με τη ψήφο του;
Επειδή είστε εγκληματικά ένοχοι δεν αποκαλύπτετε τη φυση του Χρέους και μετά λέτε θα μας «δικάσει» στη κάλπη ο λαος του οποίου όμως αρνήστε την ενημέρωση;
Ξεφτιλισμένοι πολιτικοί ανένδοτοι στην υπό φως συναίνεση αλλά πρώτοι στη σκοτεινή ξεφτιλοσυναινεση της από κοινού μάσας!
Και κάτι ξεφτίλες οπαδοί ακόμη χειροκροτούν και βλέπουν σωτηρία στην αλλαγή του πάτερ-φαμίλια!
Ρε Ουστ! Όλοι οι μαφιόζοι μια φάρα είστε! Κι ο Κορυδαλλός η μόνη λύση να ξεβρωμίσει ο τοπος απο εσάς!


διαβάστε τη συνέχεια »

Υπό κατάληψη το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας

Υπό κατάληψη το κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας

Οι δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι διεκδικούν την πληρωμή δεδουλευμένων τους έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια .
Στους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων που εργάζονται στη Δημοτική Αστυνομία οφείλονται δεδουλευμένα από το 2010 ενώ τα εντάλματα για την πληρωμή τους δεν εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης έχει επικοινωνήσει με το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Δημοτική Αρχή εκφράζει την αισιοδοξία της ότι θα επέλθει λύση στο πρόβλημα.

διαβάστε τη συνέχεια »

Σαν σήμερα Γλέζος και Σάντας κατέβαζαν τη σβάστικα από την Ακρόπολη (video)

Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης. Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει…

Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.

Το πρωί της 30ης Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι Γερμανοί με προκηρύξεις κόμπαζαν για το κατόρθωμά τους. Οι δύο νέοι αποφάσισαν να δράσουν το ίδιο βράδυ. Όπλα δεν είχαν, παρά μόνο ένα φαναράκι κι ένα μαχαίρι. Η ώρα είχε φθάσει 9:30 το βράδυ. Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης ήταν μαζεμένη στην είσοδο των Προπυλαίων και διασκέδαζε με νεαρές Ελληνίδες, που πουλούσαν τον ερωτά τους, πίνοντας μπύρες και μεθοκοπώντας.
Με άγνοια κινδύνου, πήδηξαν τα σύρματα, σύρθηκαν ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές, που είχαν φτιάξει οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές. Φθάνοντας σε απόσταση ολίγων μέτρων από τον ιστό της σημαίας δεν αντιλήφθηκαν κανένα φρουρό και με γρήγορες κινήσεις κατέβασαν από τον ιστό το μισητό σύμβολο του ναζισμού. Ήταν μία τεράστια σημαία, διαστάσεων 4×2 μ.

Είχαν φθάσει πια μεσάνυχτα. Οι δύο «κομάντος» δίπλωσαν και πήραν μαζί τους τη σημαία και ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο απομακρύνθηκαν από την Ακρόπολη, χωρίς και πάλι να γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς, που συνέχιζαν τη διασκέδασή τους.

Με έκπληξη η γερμανική φρουρά αντιλήφθηκε νωρίς το πρωί ότι η σβάστικα έλειπε από τον ιστό. Οι γερμανικές αρχές πανικοβλημένες διέταξαν ανακρίσεις. Μόλις στις 11 το πρωί ανάρτησαν μια νέα σημαία στον κενό ιστό.
Γλέζος και Σάντας καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο, οι άνδρες της φρουράς εκτελέστηκαν, οι έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, ενώ για τους φύλακες της Ακρόπολης δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Η υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα, μία ενέργεια με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τεράστια απήχηση στο ηθικό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ιδρύθηκαν οι δύο μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις ΕΑΜ και ΕΔΕΣ.
Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος συνελήφθη τρεις φορές από τους Γερμανούς, φυλακίστηκε και κατόρθωσε να δραπετεύσει, ενώ ο Λάκης Σάντας ξέφυγε από τους διώκτες του και κατετάγη στον ΕΛΑΣ.
διαβάστε τη συνέχεια »

100.000 οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα


Περίπου τους 100.000 φτάνουν οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, στο ραντεβού με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που διαμαρτύρονται στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους.

«Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι» είναι το σύνθημα που μονοπωλεί την πλατεία Συντάγματος, ενώ υπάρχουν δεκάδες πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά, αλλά και μουσική από κρουστά. Συνθήματα ακούγονται και κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου προσωπικά που σε συνέντευξη του καταφέρθηκε εναντίον των «Αγανακτισμένων», ενώ το... καινούργιο της ημέρας είναι το «και ου και α, πού είναι τα λεφτά»

Πρόκειται για την μαζικότερη και πιο δυναμική κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων»: το πλήθος έχει ξεχυθεί στο κέντρο της Αθήνας από το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Μητροπόλεως, την Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Ερμού και τη Φιλελλήνων, ενώ το μετρό έφτανε μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού!

Από τις αποβάθρες του μετρό, το κλίμα είναι εορταστικό και οι φωνές κατά της λιτότητας και των πολιτικών δυνατές. Στην πλειοψηφία του το πλήθος αποτελείται από νέους, ενώ δεν λείπουν ούτε σήμερα οι οικογενειάρχες που έσπευσαν στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τα μικρά παιδιά τους.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος η καθιερωμένη λαϊκή συνέλευση, την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.000 άτομα. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει τον λόγο και να μιλήσει, ενώ μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν είναι η άρση της βουλευτικής ασυλίας και η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο. 

Όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα έφτιαξαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης και στο χώρο υπάρχει ιατρείο, ενώ οι σκηνές όσων διανυκτερεύουν στην πλατεία είναι περισσότερες απο κάθε άλλη φορά...

Την ίδια ώρα, «Αγανακτισμένοι» έχουν συγκεντρωθεί σε άλλα 60 σημεία της Ελλάδας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε ακόμα 26 ευρωπαϊκές χώρες και 100 πόλεις!
«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα» γράφουν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές (που είναι Έλληνες και Ισπανοί) της σελίδας «EUROPEAN REVOLUTION» προσθέτοντας: «λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».


διαβάστε τη συνέχεια »

Τα χθεσινά επεισόδια των ακροδεξιών μέσα απο τα tweets ενός 17χρονου

 Τα χθεσινά επεισόδια των ακροδεξιών και τα πολύτιμα tweets ενός 17χρονου


Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν ομάδες ακροδεξιών, που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο μπροστά από τη Μητρόπολη, με αφορμή την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453) επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς.
Τα έκτροπα σημειώθηκαν στο Μοναστηράκι και την πλατεία Ομονοίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επιθέσεις και σε συρμούς του Μετρό, στο σταθμό της Ομόνοιας, στους οποίους επέβαιναν μετανάστες.
Τα επεισόδια ωστόσο δεν επεκτάθηκαν και στην πλατεία Συντάγματος, καθώς ομάδες οι Αγανακτισμένοι κατάφεραν να περιφρουρήσουν αποτελεσματικά την ογκώδη, ειρηνική τους διαδήλωση.


Eξαιρετικά τα tweets -κάποια εκ των οποίων παραθέτουμε παρακάτω- ενός 17χρονου παιδιού που μας δείχνει με το δάχτυλο την ελπίδα:

196175_1299524785700_1757834350_530927_2087108_n
Screen_shot_2011-05-30_at_11.47.20_AM
Screen_shot_2011-05-30_at_11.47.37_AM
Screen_shot_2011-05-30_at_11.48.31_AM
Screen_shot_2011-05-30_at_11.48.55_AM
Screen_shot_2011-05-30_at_11.49.06_AM

Στο σημείο αυτό αμφισβητήθηκαν τα λεγόμενα του νεαρού 17χρονου. Τα δύο επόμενα tweets είναι τα πλέον πολύτιμα:


Screen_shot_2011-05-30_at_11.49.53_AM
Screen_shot_2011-05-30_at_11.50.05_AM
διαβάστε τη συνέχεια »

ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ

ΛΟΓΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ PATATANEWS ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!
διαβάστε τη συνέχεια »

MEGA FUCK ! Επίθεση στη σελίδα του mega


Επίθεση δέχεται, η σελίδα του Mouga channel στο facebook, εδω και αρκετές ώρες απο οργισμένους πολίτες.H επίθεση ήταν τόσο μαζική που απο κάποια στιγμή και μετά οι διαχειριστές έπαψαν να προσπαθούν να σβήσουν τα σχόλια και τις αναρτήσεις κατά του καναλιού αφού η συχνότητα σχολιασμού είναι 5 σχολια ανα δευτερόλεπτο! Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σκανδαλώδης κάλυψη της σημερινής μεγαλείωδους σε πλήθος κόσμου συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.Μία απο τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Αθήνα. Το κανάλι εκτώς οτι αναφέρθηκε για το γεγονός στο τέλος του δελτίου μόνο για 2 λεπτά εξαφάνησε και δεκάδες χιλιάδες κόσμου αφού μας "ενημέρωσε" οτι στο Σύνταγμα είχε μόνο 20.000 κόσμο ενώ το πλήθος άγγιζε τις 100.000.Εκτώς αυτού δεν έλειψαν και τα ειρωνικά σχόλια απο τους συντελεστές του δελτίου για τους "αγανακτισμένους του Συντάγματος.
Ανάλογες επιθέσεις δέχονται και οι σελίδες του Πρετεντέρη , της Τρέμη και του Πάγκαλου!

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ!!

διαβάστε τη συνέχεια »

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ, ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !

Δείτε το βίντεο

διαβάστε τη συνέχεια »

εκβιασμός ή βιασμός…

Απ’ τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πλατεία Συντάγματος: «Δεν θέλουμε λεφτά, δεν θέλουμε δουλειές, θέλουμε τον ΣΚΑΪ να λέει παπαριές»
Ανεργοι, υποαπασχολούμενοι, μελλοντικοί άνεργοι, νέοι, νοικοκυρές, αγανακτισμένοι, αγωνιούντες, οργισμένοι αλλά με χιούμορ! Τσ τσ τσ! επικίνδυνο αυτό…

Διαιρούν και βασιλεύουν!

Ετσι όπως διαιρούν τις εργαζόμενες τάξεις και συχνά τις στρέφουν τη μία εναντίον της άλλης, έτσι

διαιρούν και τους λαούς, τους στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου -παλιά τους τέχνη κόσκινο- μετερχόμενοι στερεότυπα,

ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα, άλλοτε εύπεπτα κι άλλοτε άκρως ρατσιστικά. «Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες», «δεν μπορεί ο Γερμανός εργαζόμενος να πληρώνει τις ασωτίες των Ελλήνων» -ποιων Ελλήνων; ο λαός

τα έφαγε; ή του τα φάγανε!

Ποιοι;

Αυτοί που τα τρώνε και απ’ τους Γερμανούς εργαζόμενους. Ή μήπως δεν υπάρχουν εκατομμύρια Γερμανοί που δουλεύουν τέσσερις ώρες ημερησίως με την ανάλογη αμοιβή; Οι Γερμανοί εργάτες δεν είναι που έχουν να πάρουν αύξηση δέκα χρόνια;

Κι απ’ την άλλη μεριά: εμάς οι Γερμανοί μάς φταίνε για τα χάλια μας; Οι Γερμανοί μάς μπούκωναν μίζες ή η Ζήμενς; Και τις μίζες αυτές η θεία Φωτούλα τις έφαγε ή τα πολιτικά συνεταιράκια του κυρ Πάγκαλου;

Το κόλπο είναι αρχαίο! και απλό! αυτοί που τρώνε τώρα τους Ελληνες κι αύριο τους Ισπανούς ή τους Ιταλούς, τελευταίους θα φάνε τους Γερμανούς.

Γνωστή ιστορία. Απ’ την εποχή της Οδύσσειας. Και θα μας φάνε όλους αυτοί που μας «δίνουν ψωμί». Επίσης Ελληνες ή Ισπανοί ή Γερμανοί -αλλά όχι οι εργαζόμενοι. Τα βαμπίρ.

Και για να γίνεται αυτό πρέπει ο Γερμανός να νομίζει ότι είναι καλύτερος απ’ τον Ιταλό και ο Ισπανός να ‘χει για χειρότερον τον Ελληνα. Ο χρυσούς

κανών της λειτουργίας των Στρατοπέδων Συγκεντρώσεως: πρέπει πάντα να υπάρχει ένας κατώτερος, ένας χειρότερος.

Εξ ίσου χρήσιμος αυτός ο κανόνας και για τη διάλυση της Ευρώπης των λαών, των χωρών και των εθνών με τη μετάλλαξή της σε Ράιχ των Τραπεζών.

Οπου όλοι θα δουλεύουμε κολλήγοι -όχι πολίτες πλέον αλλά υπήκοοι, όχι λαοί αλλά πληθυσμοί, όχι χώρες αλλά χώροι, όχι κράτη αλλά περιοχές. Περιφέρειες…

* * *

Αυτά τα πράγματα είναι «αφύσικα» -όσον και να κινείται βουστροφηδόν η ιστορία, οι άνθρωποι θα πρέπει να απολέσουν τη μνήμη τους (και προς τούτο βεβαίως καταβάλλονται ισχυρές προσπάθειες) ώστε να καθηλωθούν όχι πια στο «τέλος της ιστορίας», αλλά να επιστρέψουν στην ίδια της την αρχή…

Δεν πρόκειται να συμβεί!

ΣΤΑΘΗΣ Σ. / enet

διαβάστε τη συνέχεια »

Σε δρόμους και πλατείες, μέρα 4η


Ούτε εχτές κατόρθωσε να εμποδίσει ο καιρός τη συγκέντρωση των πολιτών έξω από τη Βουλή. Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας συνθήματα, χτυπώντας κατσαρόλες και εκφράζοντας την αγανάκτησή τους ενάντια στα νέα μέτρα.

Με δυνατά σφυρίγματα οι συγκεντρωμένοι, που υπολογίζεται ότι ήταν σχεδόν όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τετάρτης, αποδοκίμασαν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Στο μεταξύ η «καθιερωμένη» ανοιχτή συνέλευση στην οποία κατατίθενται προτάσεις από πολλούς ομιλητές πραγματοποιήθηκε και εχτές. Συγκροτήθηκαν ομάδες μεταφραστών που θα αναλάβουν τη μετάφραση των πρακτικών σε ξένες γλώσσες και την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, ομάδες επικοινωνίας και ενημέρωσης.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα στις 6 το απόγευμα ενώ την Κυριακή Έλληνες και Ισπανοί, καλούν όλους τους Ευρωπαίους μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης σε μαζικές κινητοποιήσεις στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

Η Λ. Αμαλίας έμεινε κλειστή από το ύψος της Ξενοφώντος, ενώ τα μαγαζιά της περιοχής συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία τους.

Μεγάλη ήταν και η προσέλευση του κόσμου στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης όπου πολλοί συγκεντρώθηκαν για τρίτη ημέρα, αρκετοί από αυτούς μάλιστα κουβαλώντας και τα αντίσκηνα τους. Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν πιο οργανωμένη από τις προηγούμενες, με ομάδες περιφρούρησης που φορούν κιτρινα περιβραχιόνια. Επίσης υπάρχει σύνδεση wi-fi από το ΚΘΒΕ.

Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη υπήρξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Και στις δύο πόλεις οι συγκεντρωμένοι πολίτες ζήτησαν από τις υπηρεσίες του δήμου τις ειδικές σακούλες ανακύκλωσης προκειμένου να μαζέψουν τα σκουπίδια από το σημείο τηςε συγκέντρωσης.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν κι εχτές το βράδυ οι κάτοικοι τηςΤρίπολης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου. Η συμμετοχή των «Αγανακτισμένων» πολιτών ήταν λίγο μικρότερη από προχθες αλλά με περισσότερο παλμό.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Καλαμάτα, αρκετοί πολίτες, κυρίως νέοι, βγήκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου στο ιστορικό κέντρο, αψηφώντας τη βροχή, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του μνημονίου και των νέων μέτρων λιτότητας.

Συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε και στην Κόρινθο έξω από τα δικαστήρια της πόλης.

ΠΗΓΗ: enet.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Ξέρεις τι κάνουν στην Ικαρία και ζουν πολύ;


Χαµένο στοίχηµα είναι η µακροζωία για τους Ελληνες που ζουν στα αστικά κέντρα.

Το «θαύµα» της Ικαρίας

 Tο ελληνικό νησί έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως πηγή ζωής, δεδοµένου ότι οι κάτοικοί του ζουν ώς τα βαθιά γεράµατα αποτελεί για τους επιστήµονες απόδειξη ότι η µακροβιότητα δεν κρύβεται µόνο στο DNA, αλλά και στο χαλαρό και υγιεινό lifestyle.

∆ύο µελέτες που υπογράφονται από την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστηµίου Αθηνών και δηµοσιεύθηκαν πρόσφατα στην επιστηµονική επιθεώρηση «Cardiology Research and Practice» φέρνουν στο φως τα µυστικά της µακροζωίας.

Η οικογενειακή θαλπωρή, η συντροφικότητα, η φυσική δραστηριότητα, η µεσογειακή διατροφή και οι χαλαροί ρυθµοί είναι τα συστατικά της «συνταγής» που χαρίζει υγεία στους Ικαριώτες. Κάνοντας λοιπόν ένα βήµα παραπέρα, οι επιστήµονες υπογραµµίζουν πως η απουσία των παραγόντων αυτών στις µεγαλουπόλεις αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για την υγεία των κατοίκων τους. Το 13% των κατοίκων της Ικαρίας που συµµετείχαν στη µελέτη είχε κλείσει 80 χρόνια ζωής. Από αυτούς το 1,6% των αντρών και το 1,1% των γυναικών είχαν πατήσει τα 90. Σηµειωτέον ότι το προσδόκιµο ζωής στη χώρα µας έχει πιάσει «ταβάνι» στα 79,87έτη ζωής, ενώ το ποσοστό του πληθυσµού άνω των 80ετών δεν ξεπερνά το 5%.

«Εάν οι Αθηναίοι ακολουθούσαν τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών, είναι βέβαιο ότιθα κέρδιζαν χρόνια ζωής, δεν είµαστε ωστόσο σε θέση να απαντήσουµε πόσα», λέει στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής της έρευναςκαθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών και διευθυντής της Α’ Πανεπιστηµιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκοµείο Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Οι Ικαριώτες έχουν καταφέρει να µετατρέψουν ακόµη και την οικονοµική λιτότητα σε «µπόνους» για την υγεία τους. Το 50% των γηραιότερων κατοίκων δήλωσε ότι εισπράττει πολύ χαµηλό εισόδηµα, το οποίο δεν µπορεί να καλύψει τις ετήσιες βασικές ανάγκες τους.

Το εύρηµα αυτό αποτελεί ερευνητικό παράδοξο, δεδοµένου ότι το προσδόκιµο ζωής είναι στενά συνδεδεµένο µε το βιοτικό επίπεδο, αλλά και τις δαπάνες υγείας. Και παρ’ όλο που οι κάτοικοι του νησιού δήλωσαν στους ερευνητές ότι αισθάνονται ξεχασµένοι από το κράτος,προσθέτοντας ότι «ζουν απότύχη», ο κ.Στεφανάδης εξηγεί ότι «το µοντέλο της Ικαρίας δείχνει ότι η ιατρική προσφέρει µεν παράταση ζωής, αλλά όχι και ποιότητα».

Με µια δεύτερη ανάγνωση φαίνεται ότι οι ισχυροί οικογενειακοί δεσµοί στο νησί καλύπτουν το οικονοµικό «κενό» – το σύνηθες στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες να µένουν µαζί µε τα εγγόνια τους, τα παιδιά και τους συγγενείς τους σε µικρά αλλά ιδιόκτητα σπίτια.

Πάντως, αυτό που φαίνεταινα εξέπληξε τους επιστήµονες ήταν η απουσία στρες. Ο κ. Στεφανάδης, ο οποίος κατάγεται από την Ικαρία, παραδέχεται ότι οιδείκτες του ρολογιού δεν απασχολούν τους κατοίκους του νησιού. Φέρνει ως παράδειγµα µια ιστορία που εκτυλίχτηκεπριν από µερικά χρόνια – όταν φαρµακοποιός από µεγάλη πόλη της Ελλάδας µετακόµισε στην Ικαρία, ανοίγοντας φαρµακείο. Για αρκετές εβδοµάδες έµεινε πιστός στα ωράρια των καταστηµάτων, όµως κανένας πελάτης δεν πάτησε. «∆εν είναι οκνηροί. Εχουν µάθει να ακολουθούν το βιολογικό τους ρολόι και οι πελάτες, όπως και οι τουρίστες, προσαρµόζονται στους ρυθµούς τους»λέει ο κ. Στεφανάδης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ωστόσο, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Οπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, επτά στους δέκα Ελληνες δηλώνουν ότι η οικονοµική κρίση έχει αυξήσει την εργασιακή ανασφάλεια που νιώθουν.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η ιδιοκτησία ακινήτου είναι ο κανόνας στη χώρα µας(το 73,2% του πληθυσµού έχει δικό του σπίτι), περισσότεροι απότους µισούς παραδέχονται ότι βιώνουν έντονο άγχος εξαιτίαςτης δόσης του δανείου και των ανεξόφλητων λογαριασµών (όπως είναι οι πιστωτικές κάρτες). Ενδειξη απουσίας άγχους στο «νησί της ζωής» είναι καιτο γεγονός ότι οι Ικαριώτες δεν χάνουν τον ύπνο τους: το 84%των ανδρών άνω των80 ετών καιτο 67% των συνοµήλικων τους γυναικών ξαπλώνουν κάθε µεσηµέρι, αναζωογονώντας έτσι τον οργανισµό τους.

Tο προσδόκιµο ζωής είναι 79,87 έτη, ενώ το 5% του πληθυσµού είναι άνω των 80


Ο µεσηµεριανός ύπνος

Παλαιότερη έρευνα που υπογράφει ο καθηγητής Επιδηµιολογίας στο Πανεπιστήµιο του Χάρβαρντ ∆ηµήτριος Τριχόπουλος έδειξε ότι όσοι επιτρέπουν στον εαυτό τους το δώρο του µεσηµεριανού ύπνου έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να προδοθούν από την καρδιά τους, πιθανόν γιατί µε τον τρόπο αυτό µειώνουν τα επίπεδα του στρες.

Αυτά όµως συµβαίνουν µόνο στην Ικαρία, καθώς επιδηµιολογικές µελέτες δείχνουν ότι το 14% των Ελλήνων υποφέρει από τον εφιάλτη της αϋπνίας
Το ψάρι είναι το αντίδοτο στην κατάθλιψη

Το 55% των Ελλήνων δηλώνει πως δεν ασκείται καθόλου ή γυµνάζεται ελάχιστα

ΣΕΙΡΑ ΕΡΕΥΝΩΝ δείχνειότι η συχνότητα της κατάθλιψης αυξάνεται µε ταχρόνια. Γιαπαράδειγµα, στην Κύπρο και κυρίως στον πληθυσµό τηςτρίτης ηλικίας το 25% των αντρών και το 35% των γυναικών εµφανίζουν έντονασυµπτώµατα κατάθλιψης (έρευνα Medis). Στην Ικαρία όµως το χαµόγελο δεν φαίνεται να σβήνει από τα πρόσωπα των κατοίκων, αφούστην κλίµακα της κατάθλιψης µεανώτατο όριο το 15 οι άνδρες είχαν σκορ 3,1 και οι γυναίκες 4,9.

Αντίδοτοστην κατάθλιψη,όπως προκύπτειαπό ταίδια στοιχεία, φαίνεται ότιείναι η κοινωνικότητα και η συντροφικότητα ανάµεσα στους κατοίκους – τρόπος ζωής που περιγράφει εµπειρικά ο κ.Στεφανάδης αλλάαποτυπώνεται και ως ερευνητικό συµπέρασµα στη σχετική µελέτη.

Οι επιστήµονες έκανανένα βήµα παραπέρα εστιάζοντας σταπιάτα των Ικαριωτών. Εκεί, εκτός από το κοινό πλέον µυστικόυγείας, που δεν είναι άλλο απότη µεσογειακή διατροφή, εντόπισαν ότι οι µακροβιότεροι της χώρας καταναλώνουν σηµαντικές ποσότητες ψαριού. Πιο συγκεκριµένα,το 32% των κατοίκων της Ικαρίας άνω των65 ετών καταναλώνειψάρι έωςκαι πέντε φορές τηνεβδοµάδα, ενώ το 50% µία µεδύο φορές. Οιερευνητές ύστερα από σχετικές αναλύσεις διαπίστωσαν ότι οι λάτρεις της σαρδέλας, του γαλέου και της τσιπούρας έχουν 66% λιγότερεςπιθανότητες να εµφανίσουν συµπτώµατα κατάθλιψης σε σχέση µε εκείνους που αποφεύγουν τοψάρι.

«Εχει παρατηρηθεί ότιη κατανάλωση ψαριού δραέµµεσα και σε κάποιο βαθµό στην πρόληψη της κατάθλιψης. Το πρώτο θύµατου στρες είναιτο καρδιαγγειακό σύστηµα, τοοποίο ωφελείται σηµαντικά απότα θρεπτικάσυστατικά των ψαριών,ενώ παράλληλαφαίνεται ότι µειώνονται τα επίπεδα φλεγµονωδών παραγόντων. Γενικότερα φαίνεται ότι η κατανάλωση ψαριού έχει επίδραση σε εκείνους τους µηχανισµούς καταστολής της κατάθλιψης»,εξηγεί στα«ΝΕΑ» η δρ. ΧριστίναΧρυσοχόου, καρδιολόγος στηνΑ’ Καρδιολογική Κλινική τουΠανεπιστηµίουΑθηνών στο Ιπποκράτειο.

Αντίδοτο στην θλίψηκαι την παραίτηση φαίνεταινα είναι για την τρίτη ηλικία και ησωµατική δραστηριότητα. Τι κι ανοι Ικαριώτες έχουν κλείσει ακόµη και τα 90, καθηµερινά βρίσκουν τηδύναµη να σκαλίσουντον κήποτους καινα αφιερώσουν χρόνο στην καθαριότητα του σπιτιού τους.

Μάλιστα, το 3,3% των ανδρών και το 4,1% των γυναικών έχουν απαρνηθεί τησύνταξη καισυνεχίζουν να εργάζονται σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

Αντίθετα, οι περισσότεροι εργαζόµενοι και κυρίως τα στελέχη επιχειρήσεων µένουν καθηλωµένοι στις καρέκλες τους. Σύµφωνα µε έρευνα, το 55% των πολιτών δηλώνειπως δεν ασκείταικαθόλου ήγυµνάζεται ελάχιστα, ενώ επτά στους δέκα παραδέχονται ότι µετακινούνται µε το αυτοκίνητο ή τηµηχανή ακόµη και για να πάνε ώς το περίπτερο.


Στο κλαµπ των µπλε ζωνών η Ικαρία

Η µακροζωία µπορεί να έχει και γενετική βάση σύµφωνα µε τους επιστήµονες που ερευνούν το DNA

Η ΙΚΑΡΙΑ ανήκει επισήµωςστο κλαµπ των µπλε ζωνών µακροβιότητας και (δυστυχώς για τους υπόλοιπους) τα µέλη του είναι µόλις πέντε: η Σαρδηνία, η Οκινάουα της Ιαπωνίας, η Λόµα Λίντα της Καλιφόρνιας, η Χερσόνησος Νικόγια της Κόστα Ρίκα µαζί µε την Ικαρία απαρτίζουν τη λίστα των ευλογηµένων περιοχών στον παγκόσµιο χάρτη.

Σε αυτές τις γωνιές του κόσµου το ποσοστό των κατοίκων άνω των 90 ετών είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση µε τον µέσο όρο του δυτικού κόσµου. Αυτός είναι και ο λόγος που το ερευνητικό ενδιαφέρον παραµένει αµείωτο, αφού, όπως υπογραµµίζει ο κ. Στεφανάδης, η µακροζωία είναι απώτερος στόχος της ιατρικής. Προσθέτει ακόµη πως το επόµενο ερευνητικό βήµα είναι να µπει στο µικροσκόπιο τοDNA των κατοίκων της Ικαρίας, καθώς ισχυρίζεται ότι πιθανότατα η µακροζωία έχει και γενετική βάση, ενώ το ενδιαφέρον των επιδηµιολόγων ενισχύεται και από το γεγονός ότι τους δίνεται η δυνατότητα να µελετήσουν ένα «κλειστό περιβάλλον».

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήµονες έχουν συµφωνήσει ότι παράγοντες όπως η οικογενειακή και η κοινωνική συνοχή, η απουσία του καπνίσµατος, η πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή, η µέτρια κατανάλωση αλκοόλ (κυρίως κρασί) και η σωµατική δραστηριότητα ενώνουν τους µακροβιότερους του πλανήτη.




ΤΑ ΝΕΑ
διαβάστε τη συνέχεια »

Πολύ προτιμότερη η «χρεοκοπία» από τη μνημονιακή λεηλασία! (δείτε γιατί)





ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ «ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ»

ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!

Ένα βρώμικο σύστημα, ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, και ένα ακόμα πιο βρώμικο πολιτικό κατεστημένο που τον διαχειρίζεται, προσπαθούν όχι απλώς να μας φοβίσουν αλλά κυριολεκτικά να μαςτρομοκρατήσουν, επισείοντας τον «μπαμπούλα» τηςχρεοκοπίας!

Τι σημαίνει «χρεοκοπία», μια λέξη τόσο φορτισμένη κινδυνολογικά, που προβάλλεται προκαλώντας μύρια όσα φοβικά σύνδρομα;

Χρεοκοπία, στην ουσία, σημαίνει ότι η Ελλάδα θα δηλώσει αδυναμία να συνεχίζει να αποπληρώνει τοχρέος της!

Γιατί, λοιπό, αυτή η εκδήλωση αδυναμίας από τη χώρα μας να συνεχίζει να αποπληρώνει το χρέος είναι καταστροφή και προς θάνατο;

Είναι προτιμότερο να διαλύουμε τη χώρα; Είναι προτιμότερο να βουλιάζουμε και να ρημάζουμε την οικονομία και να εξοντώνουμε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, προκειμένου να καταβάλλουμε κάθε χρόνο βουνά από τόκους και χρεολύσια, τα οποία συνεχώς καλπάζουν;

Είναι προτιμότερο να ακολουθούμε αλλεπάλληλα μνημονιακά προγράμματα κατεδάφισης χωρίς προοπτική;

Εδώ που έχουμε φτάσει, εξαιτίας μιας βρώμικης πολιτικής και οικονομικής κυρίαρχης τάξης πραγμάτων στη χώρα μας, η εκδήλωση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους (αυτό που λέγεται φοβικά «χρεοκοπία») δεν συνιστά καθόλου τον μείζονα κίνδυνο για το λαό αλλά μόνο για τα μεγάλα εγχώρια και ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Αυτοί που πρέπει να φοβούνται από μια αδυναμία αποπληρωμής του χρέους, δεν είναι ο ελληνικός λαός αλλά, πρώτα απ’ όλα, οι ξένοι πιστωτές και οι κυρίαρχοι της ΕΕ.

Για να εξηγούμαστε! Αυτοί που τρέμουν και φοβούνται, όπως ο διάολος το λιβάνι, μια πτώχευση της χώρας, είναι κυρίως οι ξένες μεγάλες τράπεζες και όσοι κυριαρχούν στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Και αυτό διότι μια «πτώχευση» της χώρας, μια αδυναμία, δηλαδή, να συνεχίσει να  αποπληρώνει το χρέος, θα στείλει στον καιάδα μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, θα προκαλέσει «ντόμινο» νέων πτωχεύσεων και θα επιδράσει διαλυτικά στο ευρώ και την ευρωζώνη.

Και αυτό γιατί, πέραν των άλλων, οι ξένοι πιστωτές θα «χάσουν» πάνω από 500 δις ευρώ, δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, που οφείλεται από τη χώρα στο εξωτερικό.

Αυτός είναι ο λόγος που «πάση θυσία» οι κυρίαρχοι κύκλοι στην ευρωζώνη, την ΕΕ, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ θέλουν να «σώσουν» τη χώρα και να μην «χρεοκοπήσει»!

Αν όλοι αυτοί δεν είχαν ζωτικά, ύψιστα συμφέροντα να διακυβεύονται στη χώρα μας, θα μας είχαν από την πρώτη στιγμή εγκαταλείψει!

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!

Γι’ αυτό, άλλωστε, η Κριστίν Λαγκάρντ, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, δήλωσε προχθές έντρομη ότι «αυτό που σίγουρα πρέπει να αποφύγουμε είναι μια πτώχευση του ελληνικού κράτους, στάση πληρωμών στην Ευρώπη».

Γι’ αυτό σπεύδουν όλοι αυτοί να «ξαναγλυτώσουν» τη χώρα, με πρόσθετη χρηματοδοτική «βοήθεια» το2012 για να μπορέσει να αποπληρώνει κανονικά τους ληστρικούς τόκους και τα υπέρογκα χρεολύσια!

Δεν σπεύδουν για το καλό της χώρας μας αλλά για να μη βουλιάξουν οι ίδιοι και οι τράπεζες τους.

Αυτή η τροϊκανή χρηματοδότηση δεν είναι, επομένως, βοήθεια στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό αλλά σωτηρία για τις τράπεζες και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Κι αυτό, πολύ περισσότερο, που αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση θα συνοδευτεί με νέους μνημονιακούς όρους κατεδάφισης, λεηλασίας και ληστείας, που θα μετατρέψουν απολύτως τη χώρα σε προτεκτοράτο των πολυεθνικών και θα υποθηκεύσουν οριστικά το μέλλον της.

Επομένως η Ελλάδα θα έπρεπε, για το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού, να αρνηθεί την5η δόση και την πρόσθετη τροϊκανή χρηματοδότηση.

Η Ελλάδα θα έπρεπε να δηλώσει ευθέως ότι διεκδικεί τη διαγραφή του χρέους της ή τουλάχιστον τη διαγραφή, χωρίς όρους, του μεγαλύτερου μέρους του.

Να δηλώσει ταυτόχρονα, ότι αν δεν επιτευχθεί μια τέτοια διευθέτηση, τότε προτιμά να μη λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση και να δηλώσει άμεσα και ευθέως ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ του χρέους της.

Αυτή η εκδοχή είναι χίλιες φορές προτιμότερη από την αδιέξοδη μνημονιακή λεηλασία.

Λένε, για να τρομοκρατήσουν το λαό, ότι σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα καταστραφεί, θα χαθούν οι καταθέσεις, δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις κλπ.

Όλα αυτά είναι ψεύδη και κινδυνολογίες!

Αντίθετα όλα τούτα συμβαίνουν, εξελίσσονται και κλιμακώνονται σήμερα χωρίς καμία προοπτική ανάτασης.

Δεκάδες χώρες έχουν «χρεοκοπήσει» στο παρελθόν -και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν- και από πολλές φορές η κάθε μία.

Χώρες, ακόμα πολύ μεγάλες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, πολλάκις η Ισπανία πολλάκις «χρεοκόπησαν», χωρίς να καταστραφούν.

Αντίθετα, όπως συνέβη και με την Αργεντινή, μια άρνηση πληρωμής του χρέους μπορεί να γίνει αφετηρία μια νέας δυναμικής πορείας ανάκαμψης και ανάτασης!

Και όπως έχει δείξει η παλιότερη και η πρόσφατη εμπειρία, μετά την άρνηση πληρωμής του χρέους από μια αποφασισμένη χώρα, πολύ γρήγορα (βλέπε πρόσφατα Αργεντινή και Ισλανδία) οι πιστωτές, Τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια, σπεύδουν να διαπραγματευτούν το χρέος και να διαγράψουν τελικά πολύ μεγάλο μέρος του, πχ πάνω από το 70% στην Αργεντινή!

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων (όσον αφορά τις καταθέσεις είναι αστειότητα να λέγεται ότι θα χαθούν) σε περίπτωση «πτώχευσης»(στάσης πληρωμών) δεν θα υπάρξει.

Η χρηματοδότηση της τρόικας δεν δίνεται στη χώρα μας για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.

Η χρηματοδότηση αυτή δίνεται για να πληρώνουμε κατά βάση τους τόκους των πιστωτών!

Οι μισθοί και οι συντάξεις και σήμερα όπως αύριο, καταβάλλονται, όχι από την τρόικα αλλά από τουςφόρους που πληρώνει ο ελληνικός λαός και οι οποίοι μπορεί να γίνουν πολύ πιο δίκαιοι και να συμβάλλουν έτσι αποτελεσματικά σε μια νέα αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική ανάταση της χώρας.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, αν αφαιρέσουμε τα ποσά για τους τόκους, που δεν θα καταβάλλονται για δανεισμό, λόγω της διακοπής αποπληρωμής του χρέους, γίνεται πολύ μικρό και επομένως αντιμετωπίσιμο, χωρίς να χρειάζεται προσφυγή στις αγορές.

Για όσους ενδιαφέρονται να συζητήσουν κάπως περισσότερο τις καταστάσεις που θα προκύψουν από μια «πτώχευση», μπορούν να διαβάσουν, το κείμενο της Ίσκρα με τίτλο «Είναι η διακοπή αποπληρωμής του χρέους καταστροφή»;

Δεν ισχυριζόμαστε, φυσικά, ότι ο δρόμος με τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους (χρεοκοπία) είναι ανθόσπαρτος. Δεν υπάρχει, πλέον, επιλογή για τη χώρα χωρίς προβλήματα και μεγάλες δυσκολίες!

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο δρόμος της «στάσης πληρωμών» είναι χίλιες φορές προτιμότερος από τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση ομηρίας και λεηλασίας.

Διότι η επιλογή της «στάσης πληρωμών», στο βαθμό που θα συνδυαστεί με μια νέα πορεία ανατροπήςτων νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών επιλογών και προοδευτικής ανασυγκρότησης, μπορεί γρήγορα να ξεπεράσει βραχυπρόθεσμες δυσκολίες και να διανοίξει ελπιδοφόρους και αναγεννητικούς ορίζοντες για τη χώρα!



ΠΗΓΗ: iskra.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά καταδικάζει τη βία των αστυνομικών στη Βαρκελώνη


Οι ειρηνικοί διαδηλωτές περικυκλώθηκαν στην Plaza de Catalunya, στη Βαρκελώνη, από άνδρες των ΜΑΤ, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/5), με το πρόσχημα του καθαρισμού της πλατείας, εξαιτίας των πανηγυρισμών για το επερχόμενο παιχνίδι ποδοσφαίρου του Champions League. Οι αστυνομικοί κατέστρεψαν την κατασκήνωση, όπου διέμεναν εκατοντάδες άνθρωποι, που διαμαρτύρονται με μη βίαιο τρόπο εναντίον της διαφθοράς, της ανεργίας, των μέτρων λιτότητας και της διάσωσης των τραπεζών.
Στη 1.00 μμ, κλούβες της αστυνομίας εισήλθαν στην πλατεία και, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν την εκδίωξη των κατασκηνωτών, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άγρια επίθεση και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 70 τραυματίες.
Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκφράζει την οργή του για την ακραία βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας και εναντιώνεται στο διωγμό των ειρηνικών διαδηλωτών και την καταστροφή της κατασκήνωσής τους.
Επιβεβαιώνουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ανθρώπους που διαδηλώνουν στην Ισπανία και την Ευρώπη. Ο αγώνας του κινήματος της 15ης Μάη πρέπει να συνεχιστεί και δεν μπορεί να εμποδιστεί από καμία κρατική βία.
Οι υπεύθυνοι των αστυνομικών αρχών πρέπει να καταδικαστούν για αυτή την αντιδημοκρατική, παράνομη και βίαιη συμπεριφορά τους.
διαβάστε τη συνέχεια »