Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εορταστικό ωράριο στα ΜΜΜ


 
Με πρόγραμμα Κυριακής κινούνται σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς...
Στα λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούνται αραιότερα δρομολόγια, ενώ για το Τραμ, έχουν ανακοινωθεί μεταβολές στις συχνότητες των δρομολογίων έως την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.
Η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά στην αναστολή αρκετών δρομολογίων και το Σάββατο 31/12/ 2011.
Συγκεκριμένα στον προαστιακό αναστέλλονται τα δρομολόγια:
Διαδρομή Αεροδρόμιο - Κιάτο - Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4434, με ώρα αναχώρησης 22:44 από Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4435, με ώρα αναχώρησης 22:25 από Κιάτο
Διαδρομή Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια -Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4268, με ώρα αναχώρησης 22:26 από Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4269, με ώρα αναχώρησης 23:02 από Άνω Λιόσια
Αμαξοστοιχία 4270, με ώρα αναχώρησης 23:11 από Αεροδρόμιο
Αμαξοστοιχία 4271, με ώρα αναχώρησης 23:47 από Άνω Λιόσια
Διαδρομή Πειραιάς - Άνω Λιόσια - Πειραιάς
Αμαξοστοιχία 4334, με ώρα αναχώρησης 22:40 από Πειραιά
Αμαξοστοιχία 4335, με ώρα αναχώρησης 23:31 από Άνω Λιόσια
διαβάστε τη συνέχεια »

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

http://efthimia.gr/wordpress/BlogUploads//2011/12/Xristougenna-agora-550x457.jpg

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα λειτουργούν τα καταστήματα την τελευταία εβδομάδα του χρόνου. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 τα καταστήματα στη Αθήνα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της εργασίας της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2011.
διαβάστε τη συνέχεια »

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, πέμπτο στη Β΄ Αθηνών!


Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, πέμπτο στη Β΄ Αθηνών!
Μαύρη τρύπα αποτελούν για το ΠΑΣΟΚ η Αθήνα, αλλά και γενικότερα τα αστικά κέντρα, περιοχές στις οποίες εμφανίζει πτώση ο δικομματισμός, εκτίναξη ο «κανένας», ενώ τα ποσοστά των κομμάτων δείχνουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σχεδόν αδύναμη η αυτοδυναμία. 
Ταυτόχρονα αυξημένη εμφανίζεται η πιθανότητα πολυκομματικής Βουλής, με τη συμμετοχή και επτά ή οκτώ κομμάτων, γεγονός που καθιστά απίστευτη την αυτοδυναμία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που δημοσίευσε η Real News το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας είναι πλέον τρίτο κόμμα.
Συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου κατοικεί το 30% του πληθυσμού της χώρας το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκεντρώνει 10,1% των ψηφοφόρων και να κατατάσσεται στην τρίτη θέση, καθώς το ΚΚΕ με 10,3% περνά δεύτερο, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,6% και η Δημοκρατική Αριστερά με 8,1%.
Οι Οικολόγοι πράσινοι συγκεντρώνουν 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,4%, ενώ ιδιαίτερης προσοχής χρίζει το 3% που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή.
Ταυτόχρονα και η ΝΔ, μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας, χάνει 1,3% σε σχέση με την πανελλαδική της δύναμη που είναι 19,4%.
Ειδικά για το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και την πίεση που νιώθει από τα αριστερά, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, αναλύοντας τη δημοσκόπηση στη Real News, σημειώνει με νόημα πως το «γεγονός γίνεται εντονότερο, αναλύοντας τα στοιχεία εσωτερικά στις εκλογικές περιφέρειες των Αθηνών». Και αυτό, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών, είναι στιγμές που έρχεται ακόμα και πέμπτο, ενώ δύσκολα φτάνει στην δεύτερη θέση.
διαβάστε τη συνέχεια »

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Παράνομη απόλυση του προέδρου του σωματείου της Aegean airlines


aegean-airlines.jpg

 

Η διοίκηση της Αεροπορικής εταιρείας Aegean, απέλυσε τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Χρήστο Χριστοφόρη.
Η απόλυση έρχεται, σύμφωνα με τη Αυτόνομη Παρέμβαση, μετά από ένα μπαράζ εκβιασμών και τρομοκρατίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην εταιρία να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις παραχώρησης σε εργολάβο.
Συγκεκριμένα, η εταιρία την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, 1/12/2011, ζήτησε από τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς μάλιστα να τους γνωστοποιεί το περιεχόμενο τους.
Το σωματείο των εργαζομένων και ο πρόεδρός του ενημέρωσαν άμεσα όλα τα Συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία, Ε.Κ.Θ) τα οποία κατήγγειλαν αυτές τις μεθοδεύσεις ενώ μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ έκαναν παρέμβαση ενημερώνοντας τους εργαζόμενους της εταιρίας για τις παράνομες ενέργειες της εταιρίας.
Παρ΄ όλα αυτά, η επιχείρηση, ασκώντας εκβιασμούς και τρομοκρατία και απειλώντας με απολύσεις τους εργαζόμενους, τους εξανάγκασε να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις, το περιεχόμενο των οποίων ακόμα μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν. Ο μοναδικός που δεν υπέγραψε την ατομική σύμβαση του σύγχρονου δουλεμπορίου, ήταν ο σημερινός Πρόεδρος του σωματείου και προφανώς γι’ αυτό το λόγο στις 12-12-2011 απολύθηκε και έτσι να ήρθε να προστεθεί στις 85 μέχρι στιγμής απολύσεις συνδικαλιστών.
"Είναι πλέον φανερό ότι η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί, αξιοποιώντας την πολιτική της συ-γκυβέρνησης και των τροϊκανών, που στοχεύουν με κάθε μέσο στην κατάργηση τόσο κάθε εργασιακού δικαιώματος, λειτουργούν ασύδοτα, παραβιάζουν κατάφορα τις διατάξεις του 1264/82 για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης και θέτουν τη συνδικαλιστική δράση υπό διωγμό και εκτός νόμου. Καλούμε το Υπ. Εργασίας να παρέμβει άμεσα και να αποτρέψει την αντεργατική αντιδημοκρατική απόφαση της Αεροπορική εταιρία Αιγαίο ΑΕ, προκειμένου να ανακληθεί η παράνομη τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του Σωματείου στην Εταιρία. Καλούμε όλα τα Συνδικάτα να ορθώσουν ένα δίκτυ προστασίας για την προστασία συνδικά-του και της συνδικαλιστικής δράσης, που σφυροκοπούνται ανελέητα." αναφέρει η Αυτόνομη Παρέμβαση.
 
διαβάστε τη συνέχεια »

Δύο αστυνομικοί, ένας για κοκαΐνη, άλλος για συμμορία

http://www.ourlife.gr/files/astinomikoi_plati_211773940.jpg 

Δύο αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν χθες, κατηγορούμενοι, ο πρώτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με πλούσια δράση στη Στερεά Ελλάδα ενώ ο δεύτερος φέρεται ότι έκλεψε 74 γραμμάρια κοκαΐνη από το χώρο φύλαξης πειστηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας. 

Αναλυτικά:
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έθεσε σε διαθεσιμότητα 47χρονο αρχιφύλακα που υπηρετεί στο Α.Τ. Χαλκίδας, καθώς κατηγορείται ότι συμμετείχε με περιφερειακό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με τις ώς τώρα πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη 11 συλλήψεις, ενώ εξετάζονται ακόμη τέσσερα άτομα. Οι συλληφθέντες φέρεται ότι έχουν εμπλακεί σε ληστείες, κλοπές, υποθέσεις με ναρκωτικά και όπλα, καθώς και αρχαιοκαπηλία. Μια χάρτινη σακούλα με περίπου 74 γραμμ. κοκαΐνης, η οποία έκανε «φτερά» από τον ειδικό χώρο φύλαξης πειστηρίων, «έδωσε» τον αρχιφύλακα στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.
Ο συλληφθείς που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση. 

enet
διαβάστε τη συνέχεια »

Γιορτή βιβλίου με γεύση σοκολάτα στην Τεχνόπολη

Γιορτή βιβλίου με γεύση σοκολάτα στην Τεχνόπολη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών – Βιβλιοπωλών, ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Αθηναίων, για πρώτη φορά, μία «Γλυκιά» Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Βιβλίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αίθουσα Δ12 «Νίκος Γκάτσος», από 16 έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2011.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών – Βιβλιοπωλών, ιδρύθηκε το 1961 και εκπροσωπεί συλλόγους εκδοτών και βιβλιοπωλών από όλη την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής, τα βιβλία, ειδικά αυτό το τριήμερο θα προσφέρονται σε ειδικά προνομιακές τιμές, ως αντίδοτο στην κρίση, που μαστίζει την κοινωνία.
Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπως το «Εργαστήριο Σοκολάτας», με σοκολατένια δημιουργήματα για μικρούς και μεγάλους, μαγειρέματα από γνωστούς σεφ, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, αλλά και άλλα χριστουγεννιάτικα δρώμενα, που θα καλλιεργήσουν το πνεύμα της περιόδου των Χριστουγέννων.
Τέλος, με τη συμμετοχή του κοινού, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιβλιοφιλίας, θα συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών σε παραμεθόριες και άγονες περιοχές της χώρας μας, εν πολλοίς ξεχασμένες από το κράτος, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια «ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ!».Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή βιβλίου θα δοθούν στη βιβλιοθήκη της Κάσου.
Έτσι, λοιπόν, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία ν’ αποκτήσει βιβλία σε προνομιακές τιμές, ενώ μικροί και μεγάλοι να ζήσουν «τη γλυκιά» μαγεία των Χριστουγέννων, παρέα  με  τη γνώση και τη μαγεία των σοκολατένιων δημιουργημάτων.

Είσοδος ελεύθερη.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 17.00 – 22.00 μ.μ.
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 10.00 π.μ. – 22.00 μ.μ.

Με την παράκληση της αναφοράς
Για πληροφορίες: κυρία Άννυ Ραγιά, τηλ. 2103611692, κύριος Νίκος Χατζηγεωργίου, τηλ. 6932630024

διαβάστε τη συνέχεια »

Με τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα

Με τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα
Την μορφή και το περιεχόμενο της συνεργασίας της με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει αύριο η Σοφία Σακοράφα σε κοινή συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα. Η βουλευτής που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ λόγω του μνημονίου φαίνεται ότι κατέληξε και επέλεξε να συνεργαστεί πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να γίνει μέλος του.
Η συνεργασία είναι το αποτέλεσμα πολλών κοινών δράσεων και δημοσίων εμφανίσεων της Σακοράφα με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου και η ίδια «βολιδοσκόπησε» τις αντιδράσεις του κόσμου της Αριστεράς και των ψηφοφόρων της.

διαβάστε τη συνέχεια »

Έξι μήνες με αναστολή στον αναρχικό Μάκη Κορωναίο

http://www.ipiros.gr/portal2/images/Pano%20gia%20Koronaio.jpg 

Το στρατοδικείο Ιωαννίνων καταδίκασε την δευτέρα τον ολικό αρνητή στράτευσης Γεράσιμο Κορωναίο σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο Κορωναίος αρνήθηκε να καταταγεί στο στρατό προβάλλοντας λόγους συνείδησης και δηλώνοντας ολικός αρνητής στράτευσης. Στα Γιάννινα από νωρίς το πρωί σήμερα είχαν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας καθώς είχαν συρρεύσει φίλοι και σύντροφοι του Κορωναίου από διάφορα μέρη κυρίως της Βορείου Ελλάδας.  
Ο σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η απόφαση του Στρατοδικείου για τον ολικό αρνητή στράτευσης Γεράσιμο Κορωναίο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Αυτό που κάποτε δεν ήταν αναμενόμενο, είναι τριαντατέσσερα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, τα στρατοδικεία να εξακολουθούν να δικάζουν πολίτες, βασισμένα σε νομοθετικά πλαίσια ευτυχή για έναν μιλιταριστικό μηχανισμό, αλλά απαράδεκτα για τη δημοκρατία.

Αρχικά διατυπώθηκαν ενστάσεις από το δικηγόρο σχετικά με την παρουσία κόσμου στη δίκη που έγινε δεκτή και με την αρμοδιότητα του στρατιωτικού δικαστηρίου να δικάσει έναν πολίτη και όχι έναν στρατευμένο, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό. Χαρακτηριστικά και απλά ενημερωτικά να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως μέχρι κι ένας επίσημος ευρωπαϊκός θεσμός, “το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει κρίνει ότι παραβιάζεται το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη (Άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) όταν δικάζονται αντιρρησίες συνείδησης από στρατοδικεία (υπόθεση Ercep vTurkey, απόφαση 22/11/2011)”.



 Η  ποινή είναι εφέσιμη και εξαγοράσιμη (ύστερα από την εκδίκαση της έφεσης και ανάλογα με την ποινή που θα αποδοθεί από το εφετείο) έναντι 10 ευρώ την ημέρα. Σημαντικό είναι πως το αδίκημα χαρακτηρίζεται διαρκές, πράγμα που σημαίνει ότι ο σύντροφος μπορεί να καλείται επανειλημμένα σε δίκη για την ίδια πράξη, γεγονός που παραβιάζει το Άρθρο 14.7 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα που το ίδιο το ελληνικό κράτος έχει υπογράψει, το οποίο ορίζει ότι «κανένας δεν πρέπει να δικάζεται ή να τιμωρείται ξανά για αδίκημα για το οποίο έχει τελεσίδικα καταδικαστεί ή αθωωθεί σύμφωνα με το δίκαιο και τον κώδικα ποινικής δικονομίας κάθε χώρας».
Το ζήτημα της άρνησης στράτευσης έχει ξανανοίξει δυναμικά τον τελευταίο καιρό ύστερα από τις διώξεις Κορωναίου, Μιχαλόπουλου και Ακριβόπουλου, καθώς επίσης και ύστερα από τα νέα δεδομένα που εισάγει ο νέος νόμος 3883/2010 που προβλέπει για τις περιπτώσεις ανυποταξίας διοικητικό πρόστιμο 6.000 ευρώ χωρίς καν ακρόαση του ενδιαφερομένου, αλλά και από τον εμφανή κατασταλτικό ρόλο που αναλαμβάνει ο στρατός στο εσωτερικό των κρατών το τελευταίο διάστημα και υπό το φόβο ξεσπάσματος κοινωνικών και ταξικών εξεγέρσεων.

ipiros.gr / athens indymedia
διαβάστε τη συνέχεια »

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι 7 τύποι γυναικών που δεν αρέσουν στους άντρες!


women


Όσοπερισσότερα γνωρίζεις, τόσο καλύτερα
μπορείς να προστατευθείς, να έχεις
το νου σου να διορθωθείς. Γιατί μερικά
πράγματα μπορεί να μας κοστίζουν και να μην το καταλαβαίνουμε...

Ρωτήσαμε λοιπόν την ειδικό στις σχέσεις, την ψυχολόγο Χρυσούλα

Μαυράκη που καθημερινά έρχεται σε επαφή με άντρες και γυναίκες που
συζητάνε μαζί της όλα αυτά που τους απασχολούν: τι είναι αυτό που δεν
αντέχουν οι άντρες; Ποιοι τύποι γυναικών είναι “απωθητικοί”; Ποιες
γυναίκες είναι εκείνες που κάνουν τα αρσενικά να έχουν δεύτερες σκέψεις ή
να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση;


1. Η ΠΟΛΥΛΟΓΟΥ


Γίνεται

κουραστική, γιατί στους άντρες δεν αρέσει τόσο πολύ η λεκτική
επικοινωνία, δεν τους αρέσει το κήρυγμα. Έτσι ένας άνθρωπος που μιλάει
πολύ τους διαταράσσει την ηρεμία και δεν τους αφήνει να σκέφτονται
ξεκάθαρα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν.

2. Η ΩΡΑΙΟΠΑΘΗΣ


Μια

γυναίκα που νοιάζεται μόνο μην της σπάσει το νύχι, μήπως της ξέφυγε
λίγο το ρίμελ, γίνεται εξαιρετικά κουραστική και ενώ είναι γοητευτική
όταν την βλέπει και έλκεται από εκείνη ένας άντρας, όταν την ζήσει και
δει ότι περιστρέφεται η σκέψη και η μέρα της γύρω από την ομορφιά της,
δεν την αντέχει.


3. Η ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ - ΠΕΡΙΕΡΓΗ


Αυτή που

χώνει τη μύτη της παντού, που ψάχνει το κοντέρ του αυτοκίνητου για το
πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει από την μία μέρα στην άλλη και προσπαθεί να
συνδυάσει αν οι διαδρομές που της είπε ότι έκανε είναι πραγματικές,
κοιτάζει τις τσέπες του σακακιού του και γενικώς που χώνει την μύτη της
σε όλες τις υποθέσεις.


4. Η ΞΕΡΟΛΑΣ


Οι άντρες θέλουν να

αισθάνονται ότι είναι πολύ δυνατοί, ότι εκείνοι τα καταφέρνουν όλα, ότι
εκείνοι τα ξέρουν όλα και τα μπορούν όλα, να έχουν το επάνω χέρι.
Οπότε μια γυναίκα που πουλάει εξυπνάδα και πολυγνωσία και κανένας δεν
μπορεί να με παραβγεί στην εξυπνάδα και στην ικανότητα, δεν την αντέχει
ένας άντρας.
 
5. Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

Ακόμη κι αν δεν είναι

τσιγκούνηδες, οι άντρες δεν αντέχουν να βλέπουν τις γυναίκες να
παίρνουν δέκα ζευγάρια παπούτσια το μήνα ή να αλλάζουν το σαμπουάν πριν
τελειώσει επειδή είδαν μια καινούρια διαφήμιση και βέβαια κυρίως όταν
τα πληρώνουν εκείνοι.



6. Η ΖΗΛΙΑΡΑ


Είναι η γυναίκα που

του κάνει ανάκριση, του ψάχνει το κινητό. Και η αδιάκριτη μπορεί να
είναι από ζήλια ή απλά επειδή είναι αδιάκριτη και θέλει να τα ξέρει όλα
και να έχει το απόλυτο control. Η ζηλιάρα γυναίκα είναι ανυπόφορη,
χαλάει τη διάθεση και την αγάπη του άντρα.



7. Η ΠΟΛΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ


Οι

περισσότεροι άντρες δεν αντέχουν τις πολύ αυταρχικές. Κάποιοι
χρειάζονται μια γυναίκα δυναμική στη ζωή τους γιατί αισθάνονται οι
ίδιοι αδύναμοι ή έτσι τους έχει συνηθίσει η σχέση με την μητέρα τους,
όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άντρες δεν θέλουν αυταρχικές
γυναίκες γιατί αισθάνονται ότι μπαίνει σε αμφισβήτηση ο ανδρισμός και η
δύναμή τους.



Δεν έχεις λοιπόν παρά να αναλογιστείς. Μήπως έχεις

κάποιο χαρακτηριστικό από τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό; Σύσκεψη με τον
εαυτό μας και .... ξέρεις τα παρακάτω.
 
tuned
διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΑΜΟΣ: Χάλασε το πλοίο "Ιεράπετρα" και στο 2ο δοκιμαστικό


Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Πριν από λίγο από πηγές μας ενημερωθήκαμε πως σε 2ο τέστ που έγινε στο πλοίο Ιεράπετρα που επρόκειτο να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς - Σάμος σημειώθηκε βλάβη και έτσι αοφασίστηκε να συνεχίσει για άλλη μια μέρα τα δρομολόγιά του το πλοίο "Νήσος Μύκονος"!!!

Ήταν η 2η φορά που έγινε αυτό αφού και πριν λίγες ημέρες το "Ιεράπετρα" χάλασε στα δοκιμαστικά που έκανε. Γι'αυτό εξάλλου και είχε μείνει το "Μύκονος" μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου στην γραμμή αντί για τις 9 Δεκεμβρίου που είχε ανακοινώσει η εταιρεία! Φανταστείτε τι σκυλοπνίχτη πάνε να μας βάλουν! Ισως τελικά οι κάτοικοι του νομού δεν έχουν άδικο όταν φωνάζουν "Όχι άλλο Σαμίνα στην Σάμο"

ικariakiradiofonia
διαβάστε τη συνέχεια »

Νέα προφυλακτικά στυτικής ανάτασης



 

 
Προφυλακτικά εμποτισμένα με μία ειδική γέλη (τζελ) που βοηθούν στη στύση και τη διατήρησή της, ετοιμάζει να θέσει σε κυκλοφορία μεγάλη εταιρεία. Τα νέα προϊόντα αφορούν δύο κατηγορίες ατόμων: αυτούς που χάνουν τη στύση τους όταν το φορούν και αυτούς που δεν έχουν καλή στύση.


Το προφυλακτικό περιέχει φάρμακο, για το οποίο μάλιστα έχει κατοχυρωθεί πατέντα, ώστε να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει άλλη εταιρεία. Η δραστική ουσία ονομάζεται ζανιφίλη, η οποία χρησιμοποιεί ως βάση την νιτρογλυκερίνη.

Η ουσία αυτή χρησιμοποιούνταν για την απαλοιφή του πόνου στο στήθος και την καρδιακή ανεπάρκεια κατά τον 19ο αιώνα.

Το φάρμακο διαστέλλει τα αγγεία του πέους, χαλαρώνοντας παράλληλα τους μυς στα τοιχώματα των αγγείων, αυξάνοντας τελικά τη ροή του αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους.

Το προφυλακτικό δεν θα χρειάζεται συνταγογράφηση και θα πωλείται κανονικά στα καταστήματα και τα φαρμακεία.

Η ονομασία του είναι CSD500 και έχει ήδη λάβει έγκριση για σήμανση CE, υποχρεωτική για την κυκλοφορία του στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλινικές μελέτες

Στο πλαίσιο των δοκιμών, οι οποίες όμως δεν έχουν δημοσιευτεί σε κάποια επιστημονική επιθεώρηση, φάνηκε πως οι περισσότεροι που χρησιμοποίησαν το εμποτισμένο με φάρμακο προφυλακτικό, είχαν βελτίωσης της στυτικής λειτουργίας και αύξηση μεγέθους του πέους, λόγω της πληρότητας αιμάτωσης.

«Το προφυλακτικό δεν έχει καμία σχέση με τη δράση που έχει το Viagra. Η ιδέα που υλοποιούμε είναι να έχουν καλή στύση τα άτομα που χάνουν τη στύση τους για ψυχολογικός παράγοντες μόλις φορέσουν το προφυλακτικό», εξηγεί στέλεχος της εταιρείας.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως το προϊόν είναι για να ενθαρρύνει τους άντρες να λαμβάνουν μέτρα προστασία και να τους προφυλάσσει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
διαβάστε τη συνέχεια »

Στο νοσοκομείο ο Απόστολος Γκλέτσος ύστερα από ξυλοδαρμό! (VIDEO)

ΒΙΝΤΕΟ: Στο νοσοκομείο ο Απόστολος Γκλέτσος ύστερα από ξυλοδαρμό!
Τι είπε αποκλειστικά στο LamiaReport, μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού με συνεργάτη του.
Καταγγελία ΣΟΚ από τον Απόστολο Γκλέτσο: «Μου είπαν για ναρκωτικά στην «Παραμυθοχώρα» και τρελάθηκα. Η Στυλίδα θα καθαρίσει… ή αυτοί ή εγώ»
Ο Δήμαρχος Στυλίδας είπε στο LR ότι του κατήγγειλαν, ότι αργά το βράδυ στην «Παραμυθοχώρα» κάποιοι είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και ουσιών.
«Όταν ζήτησα να πάρω τα κλειδιά και τον λόγο από τους υπευθύνους, αντέδρασαν. Το κατήγγειλα επίσημα και στην Αστυνομία. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτοί που ευθύνονται θα φύγουν από τη Στυλίδα».

Ο Απόστολος Γκλέτσος νοσηλεύεται το νοσοκομείο Λαμίας όπως και ο συνεργάτης του Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στυλίδας και υπεύθυνος της «Παραμυθοχώρας» Ευάγγελος Κυριακίδης, με τον οποίο είχε σοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δυο στο νοσοκομείο Λαμίας.
Οι καταγγελίες του Δημάρχου Στυλίδας στο LamiaReport είναι πολύ σοβαρές και όπως είπε στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο τις έκανε στην Αστυνομία και στους άνδρες της Ασφάλειας, που μετέβησαν στο νοσοκομείο.
Ο Δήμαρχος Στυλίδας, όπως μας κατήγγελε, ζήτησε τα κλειδιά της «Παραμυθοχώρας» από το συνεργάτη του, μετά από καταγγελίες που είχε για χρήση ουσιών αργά τη νύχτα.
Ο συνεργάτης του αρνήθηκε και ακολούθησε συμπλοκή. «Η Στυλίδα θα καθαρίσει από τους αλήτες. Ή αυτοί ή εγώ… όταν άκουσα τις καταγγελίες τρελλάθηκα…» είπε μεταξύ άλλων.
Δείτε το βίντεο:

διαβάστε τη συνέχεια »

Η Εκκλησία έστειλε ΜΑΤ εναντίον αστέγων στη Θεσσαλονίκη

Η Εκκλησία έστειλε ΜΑΤ εναντίον αστέγων στη Θεσσαλονίκη

Η «Επιβίωση», στην οδό Φράγκων, δίπλα στην Καθολική εκκλησία, είναι το αυτοδιαχειριζόμενο καταφύγιο που δημιούργησαν άνθρωποι που νιώθουν στο πετσί τους την οικονομική κρίση, άστεγοι, άνθρωποι που έχουν χάσει δουλειά και σπίτι, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά. Το πρωί της Δευτέρας, η «Επιβίωση» εκκενώθηκε, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Μάλιστα, άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν και στην προσαγωγή 25 ενοίκων, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα 8χρονο κορίτσι!
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Αρβανίτης (ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης)
Η «Επιβίωση», στην οδό Φράγκων, δίπλα στην Καθολική εκκλησία, είναι το αυτοδιαχειριζόμενο καταφύγιο που δημιούργησαν άνθρωποι που νιώθουν στο πετσί τους την οικονομική κρίση, άστεγοι, άνθρωποι που έχουν χάσει δουλειά και σπίτι, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά. Το πρωί της Δευτέρας, η «Επιβίωση» εκκενώθηκε, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Μάλιστα, άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν και στην προσαγωγή 25 ενοίκων, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα 8χρονο κορίτσι!
Η «Επιβίωση» λειτουργούσε τους τελευταίους μήνες στο χώρο του πρώην νοσοκομείου Άγιος Παύλος, ιδιοκτησίας της «Μονή Βικεντίου Αδελφών Ελέους Αγ. Παύλου» και στέγαζε περίπου 30 άτομα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά με τις οικογένειες τους.
Μάλιστα η προσπάθεια δημιουργία από αστέγους ενός αυτοδιαχειριζόμενου χώρου, που θα δίνει λύση στη βασική ανάγκη της στέγασης, είχε προβληθεί εκτενώς το προηγούμενο διάστημα από τα ΜΜΕ πανελλαδικά, ενώ η τοπική κοινωνία είχε αγκαλιάσει αυτό το «κοινωνικό πείραμα», προσφέροντας χρήματα, εργασία και αλληλεγγύη στους ενοίκους της κατάληψης στέγης.
Η «Επιβίωση» είναι «παιδί» του κινήματος των πλατειών, καθώς οι πρώτοι ένοικοι συναντήθηκαν στις συνελεύσεις του Λευκού Πύργου και έπειτα από πολλές ώρες συζητήσεων πήραν την απόφαση των περασμένο Σεπτέμβρη να προχωρήσουν στην κατάληψη του άδειου εδώ και πολλά χρόνια κτιρίου.
Οι ένοικοι έφτασαν πολύ γρήγορα τους 30. Άνθρωποι που για χρόνια έμεναν στον δρόμο, οικογένειες με μικρά παιδιά, μετανάστες, βρήκαν καταφύγιο στο πρώην νοσοκομείο και ταυτόχρονα επιχείρησαν να πράξουν αυτό που για χρόνια δεν θεωρούνταν καθόλου αυτονόητο: ν’ αυτοοργανωθούν, να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, να δημιουργήσουν μια κοινότητα διαφορετική από τις άλλες και μάλιστα στον πυρήνα της άγριας οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών. Να επιβιώσουν…
Από την πρώτη στιγμή συνάντησαν, ωστόσο, την έντονη αντίδραση της καθολικής εκκλησίας, της ιδιοκτήτριας του κτιρίου, της «Μονής Βικεντίου Αδελφών Ελέους Αγ. Παύλου»! Τη Δυετέρα, κατόπιν μήνυσης της ιδιοκτησίας, διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο, προσήγαγαν τους ενοίκους της «Επιβίωσης» και σφράγισαν το κτίριο. Τελικά, έπειτα από παρέμβαση δικηγόρων, πολιτών, αλλά και πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, η Καθολική Εκκλησία απέσυρε τη μήνυση, ενώ οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνουν έως και τις 5 Ιανουαρίου, καθώς φιλανθρωπικές οργανώσεις ανέλαβαν να καλύψουν κάποια πρώτα έξοδα.
Το άδειο, πλέον, κτίριο της «Επιβίωσης» φρουρείται από χθες σε 24ωρη βάση από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι ένοικοι σταδιακά παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Η επιχείρηση εκκένωσης προκάλεσε κύμα σφοδρών αντιδράσεων στη Θεσσαλονίκη, με οργανώσεις, φορείς και κόμματα να κάνουν λόγο για προκλητική ενέργεια σε περίοδο κρίσης και να ζητούν να δοθεί άμεσα οριστική λύση στα στεγαστικά προβλήματα εκατοντάδων συνανθρώπων μας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο οποίος παρενέβη προκειμένου να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες, δήλωσε στο tvxs: «Όταν το σύστημά τους νιώθει ότι απειλείται από την επιβίωση και επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής για να την εκκενώσουν βίαια, τότε η υπεράσπιση της Επιβίωσης δεν είναι απλά πράξη αλληλεγγύης, αλλά και μέρος της πάλης για την ανατροπή αυτού του συστήματος».
Το κτίριο σκάνδαλο
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κτίριο του πρώην νοσοκομείου “Άγιος Παύλος” απασχολεί τη δημοσιότητα,. Πριν από αρκετά χρόνια, το υπουργείο Υγείας εκπόνησε σχέδιο δημιουργίας ενός αστικού πολυϊατρείου για το οποίο επενδύθηκαν εκατομμύρια ευρώ. Τελικά, μετά το ναυάγιο των σχεδίων του υπουργείου Υγείας να το λειτουργήσει, το κτίριο επέστρεψε στην καθολική Μονή Αδελφών του Ελέους, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
Όπως γράφει ο Τύπος της εποχής και μαρτυρούν και όσοι βρέθηκαν για εργασίες στο κτίριο το τελευταίο διάστημα, τα σημάδια μιας αποτυχημένης προσπάθειας για την οποία εκταμιεύτηκε ένα τεράστιο ποσό είναι εμφανή. Μάλιστα η υπόθεση απασχολεί τα δικαστήρια μέχρι και σήμερα.
Πέρα από το εξαίρετο ρεπορτάζ του tvxs εμείς ψάξαμε λίγο παραπάνω το θέμα. Το indymedia για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε κατατοπιστικότατο. Δείτε τη φωτογραφία που αναρτήθηκε εκεί:


Η φωτογραφία είναι από το indymedia. Δείχνει την κλούβα των ΜΑΤ 
έξω από το πρώην νοσοκομείο όπου είχαν βρει καταφύγιο οι άστεγοι συνάνθρωποί μας.


tsantiri

διαβάστε τη συνέχεια »

Πορεία Ανέργων Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου


 


Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη θα γίνει η πρώτη ιστορικά διαδήλωση ανέργων στην Αθήνα. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μμ στην πλ. Συνταγματος και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπ. Εργασίας.
Την πορεία καλούν συλλογικότητες ανέργων, το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων – Ανέργων, η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου, η Συνέλευση Ανέργων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ανέργων (ΣΩ.Β.Α.), και στηρίζουν πρωτοβαθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες.
Όπως γραφεται στο Κάλεσμα της διαδήλωσης «απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας και της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή και πρόσωπο τώρα. Να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό, να ζητήσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από την κοινωνία, να συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που μάχονται να κρατήσουν τις δουλειές τους και όσα δικαιώματα απέμειναν».
διαβάστε τη συνέχεια »

Λάρισα: Βουλευτής κατηγορεί δημοσιογράφο για φραστική επίθεση!

Λάρισα: Βουλευτής κατηγορεί δημοσιογράφο για φραστική επίθεση!

Θύμα της φραστικής επίθεσης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, έπεσε η βουλευτής Η. Διώτη κατηγορεί τον γνωστό δημοσιογράφο Ανδρέα Γιουρμετάκη για χυδαίους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντιον της! Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καταγγέλλει την προκλητική επίθεση με χυδαίους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που δέχτηκε την Παρασκευή το πρωί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη από τον δημοσιογράφο – διαφημιστή κ. Ανδρέα Γιουρμετάκη.
Η αήθης αυτή επίθεση έγινε εντός του χώρου του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, μετά την εκδίκαση μήνυσης του κ. Γιουρμετάκη κατά της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Λάρισας (ΕΕΔΕΛ).
Στιγματίζουμε και καταδικάζουμε την πεζοδρομιακού τύπου επίθεση στο πρόσωπο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε εξαιτίας της παρουσίας ως μάρτυρα υπεράσπισης της ΕΕΔΕΛ, εκφράζοντας την ευαισθησία των πολιτών για τη διαφάνεια και τη δεοντολογία σε μια στιγμή που οι δημόσιοι φορείς αναθέτουν διαφημιστικό έργο επιλεκτικά σε πρόσωπα και εταιρείες. Θέλουμε να διακηρύξουμε ακόμη μια φορά ότι στα ζητήματα ηθικής, διαφάνειας και δεοντολογίας, τα όποια συμφέροντα θα βρίσκουν την Αριστερά πάντα μπροστά τους.
Καλούμε, τέλος, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας να λάβει επίσημα θέση εάν είναι σύμφωνη με την ετεροαπασχόληση μέλους της σε επάγγελμα που ουδεμία σχέση ή συνάφεια έχει με τη δημοσιογραφία (ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στη Λάρισα), αφού αυτό αποτελεί επίσημη αιτία διαγραφής του από το Μητρώο των μελών της Ένωσης, βάσει του άρθρου 11, παρ. γ του Καταστατικού της, και εάν θεωρεί πρέπον, μέλη της να υβρίζουν απρόκλητα δημοσίως δημόσια πρόσωπα, λόγω προσωπικών αντιπαθειών ή/και εμπαθειών και χωρίς πρότερο άλλο λόγο».

newsit.gr

διαβάστε τη συνέχεια »

Ιστορική δήλωση Τούρκου βουλευτή εναντίον του Τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο!

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201112/69839/images/hom_ertugrul-kurkcu.jpg 



O σοσιαλιστής βουλευτής Ερτουγρούλ Κιουρκτσού έφερε την τουρκική εισβολή στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας."Δεν ξέρουμε πώς να αποσύρουμε τον στρατό μας από τη νήσο. Ο λαός της Κύπρου δεν επιθυμεί τον τουρκικό στρατό στη νήσο. Αλλάξτε τη στάση σας". Με αυτή την ιστορική τοποθέτηση ο σοσιαλιστής βουλευτής Ερτουγρούλ Κιουρκτσού έφερε για πρώτη φορά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας, τοποθετούμενος από το βήμα της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, στα πλαίσια των συζητήσεων για τον νέο προϋπολογισμό.

Με την ιστορική τοποθέτηση του σοσιαλιστή βουλευτή, η τουρκική στρατιωτική κατοχή της Κύπρου μπαίνει για πρώτη φορά στα επίσημα πρακτικά του τουρκικού κοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη απασχολεί το μεσημέρι της Τρίτης τα πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης.

Τα λόγια του σοσιαλιστή βουλευτή προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκε στον κ. Κιουρκτσού και επιχείρησε να δικαιολογήσει την τουρκική κατοχή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ακίφ Χαμζάτσεμπι, ισχυρίστηκε ότι "ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στην Κύπρο για να τερματίσει το αιματοκύλισμα", ενώ ο υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, επιτιθέμενος στον Κιουρκτσού έκανε λόγο για "ειρηνευτική επέμβαση της Τουρκίας στη νήσο το 1974" και τόνισε ότι το Κυπριακό είναι η "εθνική υπόθεση" της Κύπρου.
Ο κ. Κιουρκτσού είναι ένας από τους τρεις σοσιαλιστές βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου. Στις εκλογές της 12ης Ιουνίου, ο κ. Κιουρκτσού εκλέχθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο με την υποστήριξη των σοσιαλιστικών δυνάμεων και των Κούρδων της Τουρκίας. Τις δεκαετίες του '70 και του '80, ο κ. Κιουρκτσού υπήρξε μέλος διαφόρων σοσιαλιστικών οργανώσεων και παρέμεινε φυλακισμένος για πολλά χρόνια.
Με την ιστορική τοποθέτηση του σοσιαλιστή βουλευτή, η τουρκική στρατιωτική κατοχή της Κύπρου μπαίνει για πρώτη φορά στα επίσημα πρακτικά του τουρκικού κοινοβουλίου.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη απασχολεί το μεσημέρι της Τρίτης τα πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης. Σήμερα, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του κυπριακού ραδιοφώνου «Άστρα» δηλώνοντας ότι δεν φοβάται κανέναν, παρά τα πυρά που δέχτηκε.
Η γενναία αυτή δήλωση μπορούσε να είναι έργο μόνο της ηρωικής Τουρκικής Αριστεράς, που έχει γράψει αιματοβαμμένες σελίδες εργατικού διεθνισμού.
Αναρωτιόμαστε, ποιος Έλληνας βουλευτής θα μπορούσε να σταθεί αντάξιος του.
Καταδικάζοντας τον επεκτατισμό και του ελληνικού κράτους εις βάρος του Κυπριακού λαού,   τις συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου που υπέγραψε η κυβέρνηση του «εθνάρχη» Κ.Καραμανλή και προέβλεπαν μεταξύ άλλων την είσοδο της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και τη διάλυση του ΑΚΕΛ, τον παρεμβατισμό και τις μυστικές συνομιλίες του Γ.Παπανδρέου με τις ΗΠΑ, τις σφαγές Τουρκοκυπρίων αλλά και Ελληνοκυπρίων αγωνιστών από το Γρίβα-ΕΛΔΥΚ-ΚΥΠ και τις πραξικοπηματικές ενέργειες της Χούντας του Ιωαννίδη που αιματοκύλησαν το νησί επιδιώκοντας την Ένωση, δίνοντας την αφορμή στην Τουρκική Εισβολή, τη μακρόχρονη κατοχή και την μόνιμη (;) Διχοτόμηση.
Χαιρετίζουμε την θαρραλέα στάση του  Ερτουγρούλ Κιουρκτσού.
Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-ξένων βάσεων από την Κύπρο, την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ-Ελλάδας-Τουρκίας, την έξοδο από την Ε.Ε. και την προώθηση μιας λύσης που θα επιτυγχάνει την συνένωση των δύο λαών, συνεκτιμώντας τα κοινά τους, τελικά, συμφέροντα.

Diktiospartakos.blogspot.com / kathimerini
διαβάστε τη συνέχεια »

"Άδειασαν" μπουτίκ του ΠΑΟ λίγα μέτρα από τη ΓΑΔΑ


 Μόλις λίγα μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών “χτύπησαν” περίπου 50 κουκουλοφόροι, οι οποίοι εισέβαλαν στη μπουτίκ του Παναθηναϊκού στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”, αρπάζοντας σχεδόν όλα τα εμπορεύματα...
Οι ληστές μπήκαν στη μπουτίκ την ώρα που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, και τρομοκρατώντας τους υπαλλήλους, άρπαξαν εμπορεύματα, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, αφού λόγω της εορταστικής περιόδου, είχε μόλις γίνει νέα παραλαβή.
διαβάστε τη συνέχεια »

Γιάννης Κότσιρας: Απάντηση στο δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα

http://ellinisti.com/wp-content/uploads/2010/11/Yiannis-summer-2009.jpg 




 Αγαπητέ κύριε Κώνστα
 
Κατ’ αρχήν οφείλω να σας συστηθώ καθώς δεν με γνωρίζετε από ότι φαίνεται.
Ονομάζομαι Γιάννης Κότσιρας, είμαι τραγουδιστής, Έλληνας πολίτης και δεν φέρω καμία κομματική ταυτότητα. Γεννήθηκα το 1969 και εργάζομαι από τα 14 μου χρόνια άλλοτε ως σερβιτόρος, άλλοτε ως πωλητής, άλλοτε ως ηλεκτρολόγος και εργάτης σε εργοστάσιο και τα τελευταία 21 χρόνια ως τραγουδιστής. Το τελευταίο και ιδιαίτερα τα 21 χρόνια, δεν τα αγοράζεις, ούτε με ομόλογα, ούτε με δάνεια. Απλά τα…
κερδίζεις, με σκληρή δουλειά και με καθημερινή ψηφοφορία από τον κόσμο.
 
Πραγματικά απορώ πως συνδυάζετε την συμμετοχή μου στις μαζικότερες, μεταπολιτευτικά, διαδηλώσεις, με την υποστήριξή μου στην Ελλάδα των λαμογιών και των φοροφυγάδων.
 
Απορώ πως κατ’ επέκταση συνδυάζετε τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αν όχι εκατομμυρίων ανέργων, συνταξιούχων, εργαζομένων με αυτούς.
 
Εντελώς πληροφοριακά δεν έζησα ποτέ από κοντά αυτή την Ελλάδα των λαμογιών, διότι λόγω ήθους και χαρακτήρα φρόντιζα πάντα να αποφεύγω τις “κακές” παρέες ακόμη και με επαγγελματικό κόστος και ακόμη όταν ήταν πολύ εύκολο και δελεαστικό να μετέχω σε αυτές. Ίσως να έπρεπε να απευθυνθείτε σε κάποιους άλλους που την ξέρουν καλύτερα και που λόγω της ιδιότητάς σας ως δημοσιογράφος σε οικονομικά θέματα, προφανώς θα τους γνωρίζετε καλύτερα.
 
Όμως αγαπητέ κύριε Κώνστα, ξεχνάτε θαρρώ, πως συνεχίζουμε να ζούμε στην Ελλάδα των λαμογιών και των φοροφυγάδων και όπως επίσης ξεχνάτε πως υπήρξε και η Ελλάδα χωρίς τα λαμόγια αλλά και ευελπιστούμε και στην Ελλάδα του μέλλοντος.
 
Το εάν εσείς κρίνετε πως η Ελλάδα του μέλλοντος θα υπάρξει διατηρώντας τα ήδη υπάρχοντα λαμόγια και μόνο μέσα από τα λαμόγια της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και της σημερινής διακυβέρνησης, αυτό είναι μια δική σας άποψη καθόλα σεβαστή. Εγώ πάλι επιθυμώ να οραματίζομαι την χώρα μου μακριά από υποθηκευμένες χώρες, λαμόγια, φοροφυγάδες, εθνικούς τοκογλύφους και οικονομικούς εγκληματίες.
 
Κανένας δεν μου απάντησε στην εκπομπή γιατί εσείς επιμένετε να θέλετε να πιστεύουμε σε μία Κυβέρνηση και μία τρόικα, που έχει πέσει εντελώς έξω σε ότι κι αν έχει πει και μας έχει πήξει στο ψέμα και την παραπληροφόρηση.
 
Κανένας δεν μου απάντησε γιατί η Κυβέρνηση κάνει ακριβώς αυτά που καταδίκαζε στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. (ΔΝΤ,κουρέματα, δάνεια και πολλά πολλά άλλα)
Κανείς δεν μου απάντησε γιατί με αποφάσεις τους εξαθλιώνουν τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της χώρας όπως η αγροτική παραγωγή, η βαριά βιομηχανία, ο τουρισμός, το περιβάλλον και πολλά άλλα.
 
Κανείς δεν μου απάντησε για το θέμα της υποθήκευσης της Εθνικής Κυριαρχίας και του Εθνικού πλούτου της Ελλάδας, για δάνειο που αφορούσε σε τόκους και όχι στις πραγματικές ανάγκες της χώρας μου.
 
Κανείς δεν μου απάντησε τέλος για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του χρυσού και γιατί η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα να μην τα εκμεταλλευτεί το Ελληνικό κράτος και γυρνάει το κεφάλι της αμέριμνα σε κάθε αναφορά προς αυτά και πολλές φορές αρνούμενη την ύπαρξή τέτοιων φυσικών πόρων.
 
Εάν όλα αυτά που ρώτησα, σας υποδηλώνουν την διάθεσή μου για συνέχιση και όχι όπως λέτε εσείς για επιστροφή, στο κράτος των λαμογιών τότε με συγχωρείτε αλλά ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.
 
Τα ερωτήματά μου απευθύνονταν στους παρόντες πολιτικούς, που κάποιοι εξ αυτών είναι απολύτως υπεύθυνοι για αυτά που ζούμε αλλά και στον κύριο Χαρδαβέλα που έχει κάνει τεράστια και εξαιρετική ομολογουμένως, έρευνα στα θέματα αυτά.
Θα περίμενα λοιπόν από ένα δημοσιογράφο αντί να εκπλήσσεται από την παρουσία ενός εργαζόμενου στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά αντεργατικών και αντιδημοκρατικών μέτρων, να εκπλήσσεται από την άρνηση απάντησης στα ερωτήματα που έθεσα. Και όχι απλώς να εκπλήσσεται αλλά να επιμείνει στην απάντησή τους.

Πάντα πίστευα πως η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ερευνά και να αποδίδει αντικειμενικά την αλήθεια και όχι να κάνει προσωπικές εκτιμήσεις βασισμένες σε ανύπαρκτα ιστορικά δεδομένα και σε απόψεις ανθρώπων, που έχουν αποδείξει περίτρανα τον ανθελληνισμό τους, την αφερεγγυότητά τους και την ασχετοσύνη τους περί εθνικής οικονομίας και οικονομικών γενικότερα.
 
Επηρεάζετε την κοινή γνώμη κύριε Κώνστα και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Στο χέρι σας είναι να είστε αντικειμενικός, γιατί άλλωστε ο καθένας μας στο τέλος, κρίνεται από τις επιλογές του. Ίσως εάν κατεβαίνατε κι εσείς κάποια στιγμή κοντά στον κόσμο και συζητούσατε, να διαπιστώνατε πως όσοι κατεβήκαμε στο Σύνταγμα, ούτε λαμόγια είμαστε, ούτε φοροφυγάδες και ούτε κάποιοι που θέλουμε την οπισθοδρόμηση της χώρας μας, κάτι που τόσο απερίσκεπτα υπογράφουν αυτοί που εσείς υπερασπίζεστε.
Ξαφνιάστηκα δε ιδιαίτερα όταν με αποκαλέσατε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη γιατί δεν έχει τύχει ποτέ να σας δω κάπου. Διότι θα σας έβλεπα κύριε Κώνστα, καθώς κάποιοι από εμάς τους “τρελούς” καλλιτέχνες, μιλάμε με τον κόσμο και εκτιθέμεθα καθημερινά στην κρίση τους. Όχι κάθε 3-4 χρόνια και όχι μόνο μέσα από το διάφραγμα ενός τηλεοπτικού φακού.
 
Θα σας παρακαλούσα δε, όταν θέλετε να απαντήσετε σε κάποιον να απαντάτε όσο αυτός είναι παρών και όχι εν τη απουσία του. Είχατε απεριόριστο χρόνο να μου απαντήσετε όσο ήμουν παρών και όμως εσείς επιλέξατε να το κάνετε μόλις έκλεισε η τηλεφωνική μου παρέμβαση. Το θεωρώ αν μη τη άλλο αντιδεοντολογικό και αντίθετο με οποιονδήποτε κανόνα της δημοσιογραφίας, που τόσο πιστά θέλετε να υπηρετείτε.
Θα τελειώσω δε συνεχίζοντας να νοιώθω και εγώ αλλά και χιλιάδες Έλληνες πολίτες, πως η δική μας Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, για τόσο μικρούς πολιτικούς…
 
Σας ευχαριστώ πολύ

Γιάννης Κότσιρας
διαβάστε τη συνέχεια »

Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Alco

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2011/12/wp_21025_0.jpeg 

Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Kontra Channel, που διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Συγκεριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚΚΚΕ 9,3%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,2% και το Αρμα Πολιτών 0,4%. Αλλο απαντά το 4,2%, Λευκό/ακυρο το 9,1%, δεν ξέρω/δεν απαντώ το 3,3%, ενώ η αποχή ανέρχεται στο 16%. συγκεντρώνει 12,9%, η ΝΔ 21,4%, το

Στη δημοσκόπηση διαπιστώνεται αυξημένη δύναμη της Αριστεράς, με πρωταγωνιστή τη Δημοκρατική Αριστερά. Ενισχυμένα είναι και τα ποσοστά του προέδρου του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τη γνώμη για τους πολιτικούς αρχηγούς, για όλους τους οι αρνητικές γνώμες υπερέχουν των θετικών. Την καλύτερη επίδοση έχει ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ακολουθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο από όλους είναι οι θετικές κρίσεις για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Σχετικά με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, οι απόψεις στο σύνολο των ψηφοφόρων είναι μοιρασμένες. Ποσοστό 41% απαντά πως ουσιαστικά προσυπέγραψε το μνημόνιο ακυρώνοντας τις θέσεις της ΝΔ, ενώ το ίδιο ποσοστό ερωτηθέντων απαντά πως λειτούργησε υπεύθυνα για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι ερωτηθέντες, και στο σύνολο των ψηφοφόρων αλλά μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος, απαντούν ότι πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος.

Στην ερώτηση πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, οι περισσότεροι, το 40%, απαντούν «όποτε το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες». 

naytemporiki.gr
διαβάστε τη συνέχεια »

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

images

 
  
H κλιμακούμενη υποβάθμιση της ζωής μας συνεχίζεται.
Διότι τι άλλο είναι ο από θάλασσα και αέρα αποκλεισμός των νησιών μας;
Τελευταίο επεισόδιο η αντικατάσταση του πλοίου "Νήσος Μύκονος" από ένα παλαιότερο και πιο αργό πλοίο.
Το γεγονός αυτό ήρθε "σαν κερασάκι στην τούρτα" σε μια σειρά θλιβερών αποφάσεων του επιχειρηματικο-πολιτικού συμπλέγματος που καταδυναστεύει την καθημερινή ζωή αυτής της χώρας, τόσο στην "μνημονιακή εποχή", όσο και νωρίτερα: Η "καρτελοποίηση" του χώρου των συγκοινωνιών, όσο και άλλων τομέων αιχμής, έγινε με την πρόφαση των κυβερνώντων ότι προασπίζουν τον υγιή ανταγωνισμό.
Τώρα ήρθε και η επικυριαρχία του Μνημονίου για να ολοκληρωθεί το σκηνικό.
Εν τω μεταξύ τα δύο πλοία που είχαμε στην διάθεση μας επί δεκαετίες έγιναν ένα, ταχύπλοο μεν και αξιοπρεπές, αλλά το οποίο με βία ικανοποιούσε την ανάγκη για καθημερινά δρομολόγια από Σάμο προς Πειραιά, όπως και από Πειραιά προς Σάμο, σε ώρες που δεν ήταν βολικές για τους επιβάτες και με εισιτήρια "φωτιά".
Η εταιρεία αυτή μόλις έληξε η τουριστική περίοδος, κατά την οποία το πλοίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, μείωσε τα δρομολόγια στα μόλις τρία την εβδομάδα.
Τώρα υποβαθμίζει και το πλοίο με το οποίο θα τα εκτελεί.
Η αεροπορική συγκοινωνία, με τις δυο εταιρείες (Olympic και Aegean) εκεί που ήταν ικανοποιητική, ξαφνικά, επειδή στα πλαίσια του "καρτέλ" μοίρασαν τις πτήσεις τους, επιδεινώθηκε δραματικά.
Το δε εισιτήριο «μετά επιστροφής» αντιστοιχεί στο 25-30% του μέσου μηναίου μισθού ενός εργαζόμενου!
Οι πολίτες του τόπου μας γνωρίζουν ότι ακόμα και όταν εκτελούσαν και οι δύο εταιρείες δρομολόγια, απλά ανταποκρίνονταν στα επίπεδα του 1990, όταν η κρατική Ολυμπιακή είχε τέσσερα με πέντε δρομολόγια τη μέρα. Τώρα η κατάσταση θυμίζει προπολεμική αποικία.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής Κοινωνίας βρέθηκαν στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν, αλλά άκουσαν τα γνωστά περί ελεύθερης αγοράς και αδυναμία κρατικής παρέμβασης.
Όλα αυτά δικαιώνουν τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που από νωρίς μίλησε για Εθνικό Φορέα Ακτοπλοΐας, που αντιτάχθηκε στο ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα, που αντιπάλεψε πολιτικά το ξεχαρβάλωμα των συγκοινωνιών, ειδικά των ακριτικών περιοχών, στο όνομα της "ελεύθερης αγοράς".
Φανερώνουν επίσης, μέσα στο πλαίσιο που πραγματοποιούνται, τι περιλαμβάνει ο "θαυμαστός καινούργιος κόσμος" του Νεοφιλελευθερισμού και της Πανευρωπαϊκής Λιτότητας στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης: Ανεργία, Φτώχεια και παντός είδους Αποκλεισμό!
Οι κάτοικοι των Ακριτικών Νησιών, εθνικά ευαίσθητων περιοχών, θα έπρεπε να τυγχάνουν της ειδικής προσοχής του Κράτους. Έχουν τα ίδια δικαιώματα στη Μόρφωση, την Υγεία, την Επικοινωνία με τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες.
Έχουν δικαίωμα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου τους, στην δυνατότητα να εμπορεύονται τα προϊόντα τους. Η ικανοποιητική συγκοινωνία είναι η βάση αυτών των δικαιωμάτων.
Όποιος δεν το βλέπει αυτό συναινεί στην ερήμωση των νησιών.
Ο τόπος είχε να ζήσει τέτοια εγκατάλειψη από το μετεμφυλιακό κράτος της δεκαετίας του 1950!
Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μαζί με τους πολίτες των Νησιών μας, θα δώσει και αυτή τη μάχη, η οποία είναι μια κρίσιμη μάχη για να υπάρχει βιώσιμη κοινωνία στις ακριτικές περιοχές μας.
Συμπαρίσταται στον αγώνα των τοπικών φορέων και στις κινητοποιήσεις των πολιτών. Θα συνεργαστεί με κάθε αγωνιζόμενο φορέα και πολίτη του τόπου μας για να προβληθεί το πρόβλημα αυτό σε εθνικό επίπεδο και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την κοινοβουλευτική ανάδειξη του ζητήματος.

Η Συγκοινωνία είναι λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα!

 Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Σάμου
διαβάστε τη συνέχεια »

Ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος του ΨΝΑ-Δαφνί

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkjpD2T36MUuoKcOsM_NWyQ7ihSDOQ8agt-fGT2lX-BsmAm8BjZS88VADgTejBzIdlsHbvcnhUpK_QFlu4oQr-6DpXVKtwRt-p2niVkQSf8WLasC0KGItaDXuQO6N5MEjAh4hNckqJ38M/s400/brain_racist.jpg 



Στις 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο novotel  παρουσιάζεται το «καθαρό ελληνικό ψηφοδέλτιο» για μια «αθήνα καθαρή και ελληνική» από το συνδυασμό ελληνική αυγή για την αθήνα δηλ. τη διαβόητη χρυσή αυγή. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι η καθαριότητα σχετίζεται με το «άδειασμα» της πόλης από τους μετανάστες. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κυπατζής, αρχηγός Μιχαλιολάκος  και ο …ψυχίατρος Παρασχάκης Κωνσταντίνος.
Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε παρουσιάσει την ενότητα Φασισμός και Ψυχιατρική μέσα από τις σελίδες του εξαίρετου περιοδικού Τετράδια Ψυχιατρικής. Δυστυχώς, η Ιστορία δε παραμένει ιστορία αλλά επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Το αφιέρωμα των Τετραδίων Ψυχιατρικής δε μας δίνει μόνο πληροφορίες για τις απεχθέστερες περιόδους της ψυχιατρικής αλλά και τα εργαλεία να κατανοούμε σε ποιους όρους και συνθήκες μπορούν να αναπτυχθούν επιστημονικά εξαμβλώματα.
Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο ψυχίατρος Παρασχάκης. Αλλά ας δούμε κάποια στοιχεία του χρυσαυγίτη ψυχιάτρου. Ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, 56 ετών,  είναι ψυχίατρος στο ΨΝΑ-Δαφνί και διευθυντής του 4ου ψυχιατρικού τμήματος, ενώ παράλληλα διατελεί αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του νοσοκομείου, ψηφισμένος ως εκπρόσωπος των γιατρών. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος στους ξενώνες Εστία και Θάλεια. Παράλληλα είχε οριστεί (αν δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί) ως αναπληρωματικό μέλος στο περιφερειακό συμβούλιο επιλογής επιμελητών του ΕΣΥ της 2ης ΔΥΠΕ για την ειδικότητα της ψυχιατρικής αλλά και στο ελληνικό κέντρο ψυχικής υγιεινής και ερευνών, πάλι ως αναπληρωματικό μέλος, του αντιπροέδρου αυτή τη φορά.
Διακατεχόμενος από έντονα αισθήματα μισαλλοδοξίας βροντοφωνάζει «μπράβο στα παληκάρια μας» απευθυνόμενος, μέσα από την ιστοσελίδα www.votegreece.gr, στα φασισταριά των Ο.Υ.Κ που φώναξαν αηδιαστικά ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010.{το ίδιο nickname του σχολίου του μετά φωτογραφίας εμφανίζεται στην ανακοίνωση της εκδήλωσης σε σχετικό φασιστοσάιτ). Στο thread του facebook με τίτλο "χρυσή αυγή=δολοφόνοι", πάλι ο νεοναζιστής ψυχίατρος ποστάρει γράφοντας ότι "η χρυσή αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα...φίλοι μου".
Είναι απορίας άξιον πως ένα άτομο που συμμετέχει στη ναζιστική παρακρατική γκρούπα της χρυσής αυγής (η οποία και έχει στο ενεργητικό της  δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε έλληνες και μετανάστες) μπορεί παράλληλα να εξασκεί ένα ανθρωπιστικό επάγγελμα όπως αυτό του ψυχιάτρου…
Πως μπορεί ένας υμνητής του Χίτλερ, των ταγμάτων ασφαλείας και της χούντας, εμφορούμενος από αντιλήψεις μίσους και "καθαρότητας φυλής" να γίνεται θεραπευτικός σύμμαχος των ψυχικά ασθενών και δη των μεταναστών ασθενών…
Η παραπομπή μας επί του θέματος δε μπορεί να είναι άλλη από το τεύχος των Τετραδίων Ψυχιατρικής
imiorofos.org

PATATANEWS:Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο συγκεκριμένος ψυχίατρος είναι αυτός που υπέγραψε την γνωμάτευση που παρέδωσε στο δικαστήριο ο συνήγορος της Θέμις Σκορδέλη για να αναβληθεί η δίκη της. Γνωμάτευση που έλεγε οτι έχει ψυχιατρικα προβλήματα. Η Θέμις Σκορδέλη καθώς και 2 ακόμη  μέλη φασιστικής συμμορίας,δικάζονται γιατί στις 18 Σεπτέμβρη 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαχαίρωσαν Αφγανό πρόσφυγα κοντά στην καρδιά και στο στομάχι.
διαβάστε τη συνέχεια »

Tι σημαίνει Coca-Cola και Peugeot στα κινέζικα




Στην κινέζικη γλώσσα τα ονόματα από διάσημες μάρκες και φίρμες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα ονομασία. Έτσι οι εταιρείες franchise αναγκάζονται να αλλάζουν τα ονόματα, ώστε να διαφημίζονται καλύτερα τα προϊόντα.
Έτσι, η μετάφραση της Nike είναι "ανθεκτικά και επίμονα", της Coca Cola "νόστιμη διασκέδαση" και της Heineken ως "δύναμη της ευτυχίας!"
Για την επιλογή των ονομάτων στα διάφορα προϊόντα, "επιστρατεύονται" ειδικοί σύμβουλοι, προγράμματα υπολογιστών και γλωσσολογικές αναλύσεις.
Στα κινέζικα η Coca Cola προφέρεται "Κεκουκέλε" και σημαίνει "νόστιμη διασκέδαση."
Έτσι ταιριάζει και ηχητικά με την αρχική ονομασία, αλλά σε δελεάζει να καταναλώσεις και το προϊόν!
Το απορρυπαντικό Tide, προφέρεται "Ταϊζί" και σημαίνει: "απαλλάσσει από τη βρομιά."
Η Reebok σημαίνει "γρήγορα βήματα", ενώ τα πατατάκια Lay's προφέρονται Λέσι και μεταφράζονται ως "χαρούμενα πράγματα."
Η BMW μεταφράζεται "πολύτιμο άλογο!"
Τέλος, πολλές εταιρείες αναγκάζονται να αλλάζουν τα ονόματα από διάφορα προϊόντα που θέλουν να λανσάρουν στην κινέζικη αγορά, επειδή στην κινέζικη γλώσσα έχουν αρνητική σημασία.
Για παράδειγμα, η λέξη για τη μηχανή αναζήτησης Bing από τη Microsoft, στα κινέζικα σημαίνει "αρρώστια, ελάττωμα και ιός."
Το αναθεωρημένο όνομα Μπι γινγκ σημαίνει "σίγουρη ανταπόκριση."
Η Peugeot δε, είχε σοβαρό πρόβλημα, καθώς στην κινέζικη αργκό η λέξη σημαίνει "πόρνη!"

 
Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
διαβάστε τη συνέχεια »

Πρωτοβουλία για δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου

http://www.anarkismo.net/attachments/dec2010/solidarity_1.jpg 



Η οικονομική κρίση, η κλιμακούμενη φτώχεια και η ανεργία έχουν αφαιρέσει από πολλούς γονείς τη δυνατότητα να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
>> Εμείς, καθηγητές που ζούμε ή εργαζόμαστε στη Νέα Σμύρνη, μέλη του Σ.Ε.Φ.Κ. (Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών) σε συνεργασία με την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, διοργανώνουμε δωρεάν μαθήματα για παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων ή γονιών με χαμηλό εισόδημα.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης και μια προσπάθεια για να ηττηθεί η πολιτική που έχει διαμορφώσει αυτή την πραγματικότητα.
Η οργάνωση και διεξαγωγή των μαθημάτων θα φέρουν τη σφραγίδα της πολύχρονης εμπειρίας μας στον χώρο της εκπαίδευσης και της έμπρακτης συμβολής της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης.
  
Το σπουδαιότερο μάθημα είναι αυτό της αλληλεγγύης και του αγώνα
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10 Ιανουαρίου σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής μας και απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου.

για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής
στα τηλ:  210- 7756993, 6977652768 10πμ-1μμ
καθηγητές, μέλη του Σ.Ε.Φ.Κ.
(Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών)
 Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

PATATANEWS: Mακάρι παρόμοιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην πράξη να γίνουν σε όσο περισσότερες περιοχές της χώρας γίνεται.
διαβάστε τη συνέχεια »

Είστε τόσο μάγκες; Τα ΥΜΕΤ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ανάπηρους ανθρώπους (video)

Ξεπερνάει κάθε όριο θράσους η συμπεριφορά όχι μόνο των ανδρών των ΥΜΕΤ αλλά κι εκείνων που τους έδωσαν την εντολή να σπρώξουν ανθρώπους που δεν απείλησαν καν!

Τους κόβουν τα επιδόματα, τους αναγκάζουν να αποδεικνύουν το αυτονόητο, τους μειώνουν τις συντάξεις. Κι εκείνοι αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Και τι βρίσκουν απέναντι τους; Κλούβες της Αστυνομίας! Λες και όποιος κατεβαίνει στο κέντρο για να κάνει πορεία, διεκδικώντας τα δικαιώματά του, έχει σκοπό να κάνει επεισόδια και να σπάσει μάρμαρα! Έτσι σκέφτηκαν οι "εγκέφαλοι". 




Και όταν η πορεία των ανθρώπων που αντιμετωπίσουν κινησιακά προβλήματα έφτασε στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασιλέως Γεωργίου Α', είδαν απέναντί τους δυο κλούβες των ΥΜΕΤ να τους περιμένουν... ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Η αναπηρία και η αναλγησία του ελληνικού κράτους δε σταμάτησαν εκεί. Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν το φραγμό, τα ΥΜΕΤ τους ΕΣΠΡΩΞΑΝ! Σήκωσαν χέρι σε ανθρώπους που δε μπορούσαν να τους απειλήσουν. Που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να τους απειλήσουν.

Συνάντηση με Σταυρόπουλο και δέσμευση για συνάντηση με Παπαδήμο
Το αίτημα των διαδηλωτών να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, δεν έγινε δεκτό. Άλλωστε, εκείνη την ώρα, ο κ. Παπαδήμος βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αντ' αυτού, λοιπόν, συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Σταυρόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα κλειστεί άμεσα ραντεβού με τον πρωθυπουργό και θα γίνει προσπάθεια να είναι παρόντες στη συνάντηση και οι συναρμόδιοι υπουργοί, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.




Η απάντηση ήταν πως το αίτημά τους είναι η συνάντηση να γίνει άμεσα και μάλιστα πριν από τα Χριστούγεννα.
Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τη Βουλή με κατεύθυνση στο υπουργείο Οικονομικών.

Εκεί έγιναν δεκτοί από τον Υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος τους είπε πως θα ενημερώσει και ο ίδιος τον πρωθυπουργό για τα αιτήματά τους και θα είναι παρών στη συνάντηση που θα γίνει με τους συναρμόδιους υπουργούς υπό τον Λουκά Παπαδήμο.




Από την Ομόνοια, μέσω της Σταδίου, η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα
Από την Ομόνοια, μέσω της Σταδίου, η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα



Τα αιτήματα τους είναι:
Κατάργηση του νέου ΚΕΒΑ που σχεδιάστηκε στη λογική της μείωσης των πραγματικά αναπήρων, με σκοπό τη μείωση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών και σχεδιασμός ενός Κανονισμού, ο οποίος θα αποδίδει με επιστημονικό τρόπο τα ποσοστά αναπηρίας και θα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα της αναπηρίας.
- Τροποποίηση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος θα εγγυάται τη δωρεάν πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε κάθε σύγχρονη φαρμακευτική - θεραπευτική αγωγή, σε θεραπευτικά μέσα τεχνικά βοηθήματα τεχνικά μέσα υγείας σε κάθε θεραπευτική πράξη που κρίνεται αναγκαία για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή της χώρας.
- Ολοκλήρωση των διαδικασιών τοποθέτησης των επιτυχόντων του ν. 2643/98 για το διορισμό τους και άμεσος διορισμός των επιτυχόντων ΑμεΑ που έχουν εδώ και μήνες παραλάβει τις αποφάσεις τοποθέτησής τους.



- Εξαίρεση όλων των ατόμων με αναπηρία και των γονέων τους από τις περικοπές των συντάξεων τους. Καμία μείωση σύνταξης σε άτομο με αναπηρία και γονέα κηδεμόνα ατόμων με αναπηρία.
- Καθολική εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από σκληρά έως επαχθή μέτρα, όπως το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
- Σχεδιασμός φορολογικών και οικονομικών μέτρων με γνώμονα την προστασία των πενιχρών εισοδημάτων των ατόμων με αναπηρία. Καθορισμός ύψους αφορολόγητου εισοδήματος ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από την κάλυψη των αναγκών κάθε αναπηρίας.
- Διασφάλιση της χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων με συγκεκριμένες προβλέψεις για την επόμενη τετραετία.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ / newsit



διαβάστε τη συνέχεια »

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού !

thumb











Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι φυλακές Κορυδαλλού καθώς ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός κρατάει υπό την απειλή όπλου ομήρους  σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τον Π.Βλαστό προκειμένου να αφήσει ελεύθερο τον σωφρονιστικό υπάλληλο και να παραδοθεί. Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι όμηρος είναι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, ενώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό σε τρεις. Στο σημείο βρίσκονται ωστόσο εγκλωβισμένοι και περίπου 15 επισκέπτες στις φυλακές. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες το περιστατικό ξεκίνησε όταν ορισμένοι κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδράσουν αλλά έγιναν αντιληπτοί από τη φρουρά της φυλακής με αποτέλεσμα ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός μαζί με κρατούμενους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς να πιάσουν υπό την απειλή όπλου ομήρους  σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Το όπλο που έχει στην κατοχή του ο βαρυποινίτης φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να έφτασε στα χέρια του πιθανότατα στο σημερινό επισκεπτήριο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής.


διαβάστε τη συνέχεια »

Αμερικανοί στρατιώτες εξευτελίζουν παιδιά για λίγο νερό (video)
















Για άλλη μια φορά εικόνες ντροπής που εξοργίζουν απο τους Αμερικανούς κατακτητές στο Ιράκ.
Στα δυο βίντεο θα δείτε μια ομάδα διψασμένων παιδιών του Ιράκ,να ζητά από πεζοναύτες λίγο νερό. Στο πρώτο βίντεο ένας Αμερικανός ...κάνει παζάρια μαζί τους κι όταν αυτά δεν αποδίδουν τότε θα δείτε στο δεύτερο βίντεο τον απόλυτο εξευτελισμό των διψασμένων παιδιών.Οι πεζοναύτες συμπεριφέροντε χειρότερα και απο ζώα και δείχνουν καθαρά ποιός είναι ο πολιτισμένος και ποιός ο απολίτιστος.





διαβάστε τη συνέχεια »

Αλληλεγγύη... γιατί χανόμαστε

  
 
Εναν μικρό θρίαμβο της κοινωνικής αλληλεγγύης πάνω στα αποκαΐδια του κοινωνικού κράτους γνωρίζει τον τελευταίο μήνα η Θεσσαλονίκη. 

Το Κοινωνικό Ιατρείο, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ενός πυρήνα γιατρών, εξελίσσεται σε μια δομή που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς και υποστηρίζεται από δεκάδες άλλους.
Στεγασμένο στον 1ο όροφο που παραχώρησε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο κτίριό του στην Αισώπου 24 (καλύπτοντας και το κόστος ηλεκτρικού, θέρμανσης), το Ιατρείο λειτουργεί από τις 7 Νοεμβρίου, τις εργάσιμες μέρες. Ο στόχος είναι να καλύψει πρωτίστως τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, που αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.

Περίπου 40 οδοντίατροι και 30 γιατροί υποειδικοτήτων στελεχώνουν καθημερινά τις βάρδιες σε ξεχωριστά ιατρεία: οδοντιατρικό (πολλαπλές βάρδιες πρωί, μεσημέρι και απόγευμα), γενικής ιατρικής (κάθε απόγευμα), νευρολογικό, ψυχιατρικό και παιδιατρικό (δύο ή τρεις μέρες την εβδομάδα). Η γραμματειακή υποστήριξη, για ραντεβού με τους γιατρούς (στο 2310520386), στελεχώνεται επίσης από περίπου 20 εθελοντές πολίτες.
Στον ίδιο χώρο έχει οργανωθεί φαρμακείο στελεχωμένο από 4-5 φαρμακοποιούς. Τις προμήθειές τους σε περισσευούμενα φάρμακα προσφέρουν πολίτες και φαρμακοποιοί που παραλαμβάνουν τέτοια υπόλοιπα από τους πελάτες τους. Ενα από τα πιο θετικά μηνύματα του πρώτου μήνα λειτουργίας της δομής ήταν οι πολλαπλασιαστικοί ρυθμοί αύξηση της προσφοράς, χάρη στη θερμή υποστήριξη του εγχειρήματος από την κοινωνία της πόλης. Σωματεία, συνδικάτα, συλλογικότητες και μεμονομένοι αλληλεγγυοι καλύπτουν τις ανάγκες σε εξοπλισμό, αναλώσιμα κ.α.
Το ίδιο διάστημα, στον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας προστέθηκαν επιπλέον περίπου 20 συνεργαζόμενοι ιδιώτες γιατροί που δέχονται, επίσης χωρίς αμοιβή, περιστατικά που χρειάζονται εξειδικευμένες διαγνώσεις και θεραπείες, τις οποίες δεν μπορεί να προσφέρει το Ιατρείο.

Το πόσο μεγάλη ανάγκη ήρθε να καλύψει το εγχείρημα αποτυπώνεται στη διαπίστωση ότι ήδη όλα τα ιατρεία είναι γεμάτα. Στην οδοντιατρική περίθαλψη τα περισσότερα περιστατικά (50-60%) αφορούν μετανάστες. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όμως, αναζητούν κυρίως Ελληνες που έχασαν τελευταία τις δουλειές και την ασφαλιστική τους κάλυψη, άνθρωποι οι περισσότεροι ηλικίας 50-60 ετών αλλά και πάρα πολλοί νέοι.
«Το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη σε φάρμακα, από ασθενείς με χρόνια και βαριά νοσήματα που βρέθηκαν ξαφνικά σε πλήρη αδυναμία. Για παράδειγμα, ασθενείς με ζαχαρώδη διαβήτη ή στεφανιαία νόσο που δεν μπορούν πια να πάρουν τα φάρμακά τους, απευθύνονται σ' εμάς και εμείς τους τα διαθέτουμε», επισημαίνει μία από τους παθολόγους που πρωτοστατούν στο εγχείρημα και οι οποίοι προτιμούν την ανωνυμία. «Με την εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, διαπιστώνεται η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ετσι, σήμερα δεν είναι μόνο το περιθωριοποιημένο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακα και νοσοκομεία, όπως συνέβαινε παλιά. Το βλέπουμε να συμβαίνει και σε ανθρώπους του κοντινού μας περιβάλλοντος».

Παρόλο που ανάλογες δράσεις αναπτύσσονται στο πλαίσιο κι άλλων πρωτοβουλιών, η ομάδα της Θεσσαλονίκης τονίζει με έμφαση ότι δεν αποτελούν ΜΚΟ αλλά «μια κινηματική πρωτοβουλία» και πως δεν κάνουν φιλανθρωπία αλλά αλληλεγγύη σε έναν αγώνα για το δικαίωμα των ασθενών σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατά το διάστημα που έστηναν το Κοινωνικό Ιατρείο, πλην του Εργατικού Κέντρου, αναζήτησαν υποστήριξη και στον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Οπως εξηγεί η παθολόγος, ο μεν δήμος δεν γνώριζε καν πόσα ακίνητα διέθετε ώστε να εξετάσει την πιθανότητα να προσφέρει στέγαση στη δομή, το δε ΑΠΘ δεν ενεπλάκη αλλά φέρεται να προσανατολίζεται σε μια ανάλογη δράση για τους ανασφάλιστους φοιτητές. Οσο για τον Ιατρικό, τον Οδοντιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης, εκτιμάται ότι αντιμετωπίζουν το εγχείρημα με «ανοχή», όχι δηλαδή ως κάτι ανταγωνιστικό αλλά και χωρίς να το υποστηρίζουν άμεσα.

enet.gr
διαβάστε τη συνέχεια »