Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν το σταριλίκι αφήνει άνεργους…

 
Ήταν Κυριακή 1η Ιουλίου 2012 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όταν τα μέλη του συγκροτήματος REC τα οποία ταξίδευαν, πέρασαν από έλεγχο αποσκευών όπως κάνουν όλοι οι επιβάτες. 

 Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του αεροδρομίου στο newpost, οι οποίοι επικοινώνησαν με τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Τσόλκα, μια υπάλληλος που εργαζόταν στον  έλεγχο έσπρωξε τα καλαθάκια με τις ελεγμένες αποσκευές που περνούσαν μέσα από το μηχάνημα ώστε να συνεχιστεί  η ροή.

Τα μέλη του συγκροτήματος διαμαρτυρήθηκαν στον επόπτη του συγκεκριμένου σημείου ελέγχου λέγοντας ότι η υπάλληλος τους αντιμετώπισε με αγένεια και πως όπως έσπρωχνε τα καλαθάκια πιαστήκαν τα δάχτυλα ενός μέλους του συγκροτήματος ανάμεσα σε αυτά. Ο  επόπτης απάντησε ότι η αυτή η υπάλληλος είναι από τα πιο ευγενικά άτομα που έχουν και ποτέ δεν έχει δώσει καμία  αφορμή.

Παρ όλα αυτά το μέλος του συγκροτήματος, Άρης Λουμάκης θέλησε να προχωρήσει σε έγγραφη καταγγελία για την υπάλληλο αναφέροντας ότι δεν σεβάστηκε το συγκρότημα και τις αποσκευές τους. Την καταγγελία υπέγραψε η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Ναυσικά Σαραντοπούλου.

Να τονιστεί ότι η υπάλληλος, Σ. Γ. που  καταγγείλανε δεν είχε κανένα απολύτως διάλογο με τα συγκεκριμένα άτομα και το 2007 είχε βραβευθεί από την εταιρεία της για την ευγενική συμπεριφορά της στο επιβατικό κοινό  και τον επαγγελματισμό της.

Μπορεί η εργαζομένη να χε μια κακή στιγμή. Μπορεί και να ήταν εκνευρισμένη και να φέρθηκε απρεπώς. Μπορεί να έγινε παρεξήγηση συμπεριφοράς. Όπως και να χει, όμως, για να απολυθεί από την εργασία της και μετά από 6 έτη -διότι η απόλυση είναι η πολιτική του αερολιμένα όταν τα παράπονα έχουν την μορφή έγγραφης καταγγελίας- μια γυναίκα είναι πολύ σκληρό. Να χάσει τη δουλειά του ένας άνθρωπος στις μέρες μας είναι καταδίκη χειρότερη και από φυλάκιση. Η δε επιβολή τέτοιας τιμωρίας να ξεκινά από καλλιτέχνες, νέους, ευαίσθητους, αντισυμβατικούς κανονικά, είναι γεγονός παράλογο και ανεξήγητο. Το πιο πιθανόν είναι τα μέλη του συγκροτήματος να μην κατανόησαν τις συνέπειες της καταγγελίας τους, διότι αδυνατούμε να πιστέψουμε πως τα συγκεκριμένα άτομα, που έχουν υποδειγματικές στο χώρο τους συμπεριφορές, θα επιθυμούσαν τέτοια κατάληξη στα πράγματα.

 Η απάντηση του Άρη Λουμάκη των REC
Ο κ. Λουμάκης επικοινώνησε με την δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα και διευκρίνισε πως στο αεροδρόμιο υπέγραψαν ένα χαρτί παραπόνων, που δεν γνώριζαν ότι ήταν «έγγραφη καταγγελία». Φανερά στενοχωρημένος τόνισε πως και ο ίδιος καθώς και οι συνεργάτες του δουλεύουν για ένα μεροκάματο και ποτέ δεν θα έκαναν κάτι για να χάσει ένας άνθρωπος τη δουλειά του, άσχετα από οτιδήποτε είχε προηγηθεί. Ζήτησε μάλιστα αν έχουμε στην διάθεσή μας τα στοιχεία της κυρίας που έχασε τη δουλειά της απ΄ τον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να μεσολαβήσει ο ίδιος, να επιστρέψει στα καθήκοντα της!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου