Blog Widget by LinkWithin

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: Μαζέψτε τα 950 εκατομμύρια που χρωστάνε τράπεζες & κανάλια για να στηριχθεί ο ΕΟΠΠΥ


Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης: «Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω της μνημονιακής πολιτικής και οι δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας των πολιτών και στην κοινωνική συνοχή στη χώρα»

"Τρικομματική κοινοπραξία Μερκελιστών" χαρακτήρισε την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι δημιουργεί στη χώρα μας μία εικόνα ανθρωπιστικής κρίσης. 



"Ξέρετε πόσοι άνθρωποι υποθεραπεύονται σήμερα ακριβώς επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν σας απαιτήσεις μιας πλήρους θεραπείας; Έχετε υπολογίσει το μέγεθος του πληθυσμού σήμερα που στερείται εμβολιασμού; Αυτό είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για τη δημόσια υγεία", σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ,



Παράλληλα, επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: " Ο κ. Σαμαράς πρότεινε να πάρουμε το βραβείο Γκίνες γιατί αυτό το οποίο κάναμε ήταν ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Επίτευγμα που ο κόσμος, οι καρκινοπαθείς δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά σας, επίτευγμα που έχουμε φτάσει στο ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, επίτευγμα που ο κόσμος έχει φτάσει σε μια πρωτοφανή φτώχεια και ανέχεια και πρέπει να πάρουμε βραβείο Γκίνες!"


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κάλεσε την κυβέρνηση να μαζέψει "τα 550 εκατ. που χρωστάνε οι τράπεζες από την περίφημη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και τα 400 εκατ. που χρωστάνε οι ιδιοκτήτες των καναλιών για να στηριχθεί ο καταρρέων ΕΟΠΠΥ".


"Εμείς είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε, γιατί στόχο δεν έχουμε την καταστροφή, αλλά τη σωτηρία", είπε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας διαστρεβλωμένη και συκοφαντική την επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι καιροφυλακτεί να καταρρεύσει η χώρα και η οικονομία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου