Blog Widget by LinkWithin

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σε εκδήλωση κατά του ρατσισμού ο Παναθηναϊκός

 
Οι Μπουμσόνγκ, Μαρίνος και Ζέκα βρέθηκαν σε εκδήλωση της FARE κατά του ρατσισμού με τους τρεις ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού να περνάνε το μήνυμα τους στους λιλιπούτειους φίλους τους. (vids)

Ο Παναθηναϊκός είναι μία οντότητα που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά αθλητική όρια και επηρεάζει το κοινωνικό σύνολο και μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται.
Η διοίκηση της ΠΑΕ, έχοντας απόλυτη επίγνωση του μεγέθους του συλλόγου, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στήριξε ηθικά και υλικά την εκδήλωση της FARE για την καταδίκη του ρατσισμού και της αρμονικής συμβίωσης μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκευτικών αντιλήψεων.

 Εκτός από την παροχή δώρων από την Green Team, στο Ζηρίνειο Στάδιο της Κηφισιάς μετέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Στέργος Μαρίνος και Κάρλος Ζέκα.


Οι τρεις ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού μίλησαν στα παιδιά για τον ρατσισμό, τους υπέγραψαν αυτόγραφα, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και στο τέλος τους μοίρασαν δώρα.
Διοργανωτής της εκδήλωσης και ιθύνων νους της οργάνωσης FARE στην Ελλάδα είναι η πρώην δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και ηθοποιός, Υβέτ Τζάρβις.
Η Υβέτ κάλεσε τον Μπουμσόνγκ να μοιραστεί με τα παιδιά την αντίδραση του όταν ακούει ρατσιστικούς ήχους στο γήπεδο: "Ίσως τώρα σας φαίνεται αστείο, αλλά κάποια μέρα θα το αντιμετωπίσετε. Τότε δεν θα γελάσετε. Είναι κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε άσχημα. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι διαφορετικοί. Αυτό δεν ισχύει. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ μας".




Σε αυτό το σημείο, ο Γάλλος ρώτησε ένα παιδί από που κατάγεται και όταν έλαβε απάντηση, συνέχισε: "Εσύ είσαι από το Κουβέιτ, εγώ μισός από το Καμερούν, μισός από τη Γαλλία. Εδώ είστε Έλληνες και από άλλες χώρες. Αλλά είστε ίδιοι, είστε άνθρωποι. Τίποτα δεν σας διαχωρίζει.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν διαφορετική αντίληψη, εσείς όμως να καταλάβετε ότι δεν ισχύει αυτό. Όλοι έχουμε μία μύτη, ένα στόμα, δυο πόδια, δυο χέρια και ένα κεφάλι. Η μόνη διαφορά μας είναι ότι εγώ είμαι μεγαλύτερος σας. Ούτε το χρώμα έχει σημασία. Εγώ, η Υβέτ, ο Στέργος, ο Ζέκα, είμαστε το ίδιο. Ποτέ μην συμπεριφερθείτε άσχημα σε κάποιον εξαιτίας του χρώματος του".
Έπειτα, το λόγο πήρε ο Στέργος Μαρίνος: "Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στα γήπεδα και στους δημόσιους χώρους. Είναι κάτι άσχημο. Ο αθλητισμός και διάφορες άλλες δραστηριότητες, πρέπει να μας ενώνουν. Δεν έχει σημασία εάν είμαστε λευκοί, μαύροι, κίτρινοι. Όλοι νιώθουμε το ίδιο άσχημα όταν κάποιος μας εξευτελίζει. Πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ καλά προτού προσβάλουμε κάποιον. Να φερόμαστε στους άλλους, όπως θέλουμε να μας συμπεριφέρονται".




Τελευταίος, απευθύνθηκε στα παιδιά ο Ζέκα: "Πρέπει να σέβεστε τους άλλους. Το χρώμα δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε άνθρωποι, ζούμε μαζί, κινούμαστε στον ίδιο χώρο και πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Ακόμα και τους πιο φτωχούς. Για όλους πρέπει να υπάρχει σεβασμός".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου