Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εξετάζει και απεργία διαρκείας η ΓΣΕΕ



Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κάλεσε χθες την κυβέρνηση να πει "όχι" στις απαιτήσεις της τρόικας απειλώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα μέτρα που οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα. "Επιτέλους η κυβέρνηση να πεί ένα 'όχι' στους δανειστές που μας οδηγούν σε κοινωνική κατεδάφιση και απόγνωση" σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ενώ ο γ.γ. Ν.Κιουτσούκης κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση "να πούν όχι στο ολοκαύτωμα του λαού. Αν δεχθεί η κυβέρνηση αυτά τα μέτρα, τότε η Συνομοσπονδία πρέπει να μετατρέψει την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης σε απεργία διαρκείας".

Πάντως η μεθαυριανή 24ωρη γενική απεργία αναμένεται να παραλύσει κάθε δραστηριότητα καθώς δεν θα περιοριστεί μόνο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα σύμφωνα με αποφάσεις Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών, ενώ συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν και οι επιστημονικοί σύλλογοι (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί).
* Η ΓΣΕΕ πρότεινε χθες να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για τον ουσιαστικό έλεγχο κάθε λίστας φοροφυγάδων, προτείνοντας μάλιστα να υπάρξει όπου απαιτείται δήμευση περιουσιών με συνοπτικές διαδικασίες. Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «απαράδεκτη ανοχή και τακτική» της κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρει, χρησιμοποιεί τις λίστες της φοροδιαφυγής καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς καμιά διάθεση «να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο» με στόχο να σταματήσει η αιμορραγία των δημόσιων οικονομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου