Blog Widget by LinkWithin

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η γενική απεργία πρώτη είδηση στα Διεθνή ΜΜΕ

ΒΙΝΤΕΟ:Η γενική απεργία πρώτη είδηση στα Διεθνή ΜΜΕ 

Για άλλη μια φορά η πορεία αλλά και τα επεισόδια στο Σύνταγμα έχουν γίνει πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Tο δημοσίευμα του Wall Street Journal με τίτλο «Εκατοντάδες διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας», κάνει εκτενή αναφορά στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εστιάζει και στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές αναφέροντας χαρακτηριστικά «Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν «Θυσιάστε τα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και όχι το λαό» και «Σταματήστε τα μέτρα που μας οδηγούν στη φτώχεια».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα περίπου 35.000 αστυνομικοί βρίσκονται αυτή την ώρα στη διαδήλωση.
Στο ίδιο κλίμα και το δημοσίευμα των New York Τimes το οποίο με τίτλο «Έλληνες, διαμαρτύρονται για τα  μέτρα λιτότητας» αναφέρει ότι «οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά αλλά διακόπηκαν όταν κάποιοι άρχισαν να πετάνε πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με χημικά».
Το ρωσικό Russia Today μετέδιδε σε ζωντανή εικόνα την πορεία αλλά και τα μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα λέγοντας ότι «για άλλη μια φορά χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους ενώ στην πορεία συμμετείχαν και μέλη ξένων συνδικάτων».
Με πλούσιο φωτορεπορτάζ κάλυψε τις σημερινές κινητοποιήσεις η Γαλλική Le Monde.
«Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους  την Πέμπτη 18  Οκτωβρίου.» και προσθέτει «Η αστυνομία υπολογίζει τους αριθμούς του διαδηλωτών σε 25 χιλιάδες. Στην πρωτεύουσα, η αστυνομία συγκρούστηκε με μια μικρή ομάδα διαδηλωτών. Μια ομάδα νέων ανθρώπων  μπλοκάρε  το δρόμο και τα μεγάλα ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος.»


Greeks say no to EU austerity with general strike από euronews-en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου