Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

"Πρώτη" Ρότσα στον ΠΑΟ

Φωτογραφία για Εποχή Ρότσα στον Παναθηναϊκό 
Το πρωί της Πέμπτης (15/11), ο Χουάν Ραμόν Ρότσα προπόνησε για πρώτη φορά τους ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, μαζί με το βοηθό του Γιάννη Βονόρτα.
Το νέο προπονητικό επιτελείο του "τριφυλλιού" έχει μπροστά του μόνο τρεις μέρες προκειμένου να προετοιμάσει την ομάδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (Κυριακή 18/11, 19:30).
Από τις 08:30 το πρωί βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ο Κώστας Ελευθεράκης.
Ο Ρότσα, στα πρώτα του λόγια τόνισε ότι: "είναι δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε και να δώσουμε το 100% ώστε να φέρουμε την ομάδα στη θέση που της αξίζει".
Πρώτο μέλημα του Ρότσα είναι να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού με τον Αργεντινό να θεωρείται μετρ σε αυτό τον τομέα. Βασική προτεραιότητα του Ρότσα είναι να έχει σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές όπως για παράδειγμα ο Πετρόπουλος ο οποίος ήταν παροπλισμένος επί Φερέιρα.

Απών ο Φερέιρα
Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν βρέθηκε στην Παιανία. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πήγε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού για να χαιρετήσει τους πράσινους μετά το τέλος της συνεργασίας τους. Ενδεχομένως, όμως, να το κάνει μια από τις επόμενες μέρες.

Η ανακοίνωση του τέλους του Φερέιρα από τον Πανθηναϊκό κάνει λόγο για παραίτηση του Πορτογάλου τεχνικού, δύο ημέρες μετά τη νέα βαθμολογική απώλεια του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα, παρότι στις δηλώσεις του δεν είχε φανεί τέτοια πρόθεση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή της ομάδας μας. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την εξέλιξη αυτή. Τον ευχαριστούμε θερμά για το όραμα που μας βοήθησε να αποκτήσουμε, για τη συμβολή του στην προσπάθεια διάσωσης του Παναθηναϊκού υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς και για τη δυναμική αντίσταση που πρόβαλε απέναντι στην «παράγκα» που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα του είμαστε πάντα ευγνώμονες για τη συνεισφορά του στον Παναθηναϊκό και του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο από εδώ και στο εξής. Καθήκοντα προπονητή του Παναθηναϊκό αναλαμβάνει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, με βοηθό τον Γιάννη Βονόρτα». 


Από την ώρα που έγινε γνωστό το διαζύγιο του Ζεσουάλδο Φερέιρα με τον Παναθηναϊκό, το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο προπονητής της ομάδας Νέων του «τριφυλλιού»...Μόνο που η λύση του Αργεντίνου δεν είναι τελικά προσωρινή, όπως κυκλοφόρησε. Η πρόταση που που έγινε από τον Γιάννη Αλαφούζο στην συνάντηση που είχαν το απόγευμα, προέβλεπε την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι. Κάτι το οποίο δέχθηκε ο Ρότσα, που θα έχει δίπλα του τον Γιάννη Βονόρτα και θα κάνει ντεμπούτο την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του pamesports.gr η πρόταση Αλαφούζου στον Ρότσα ήταν στον «αέρα» μέχρι να διευκρινισθεί εάν ο Παναθηναϊκός τον ήθελε για μερικές ημέρες έως ότου βρει προπονητή ή για μια πιο μόνιμη επιλογή. Προβληματισμό που εξέφρασε ο Ρότσα στον Αλαφούζο, αφού ο Ρότσα δεν έδειξε διάθεση να αφήσει το έργο του στην ομάδα Νέων στη μέση για μια- δύο εβδομάδες, απλά για να καλύψει το κενό του Φερέιρα. Όταν ο Αλαφούζος δεσμεύτηκε ότι θα μείνει μέχρι τον Ιούνιο, αναλύοντας ένα σκεπτικό γενικού πλάνου ότι από το καλοκαίρι θα θελήσουν να εφαρμόσουν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο με έναν νεότερο σε ηλικία προπονητή ο Ρότσα συμφώνησε αν και μέσα του γνωρίζει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσει για χάρη μιας μονιμότερης επιλογής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου