Blog Widget by LinkWithin

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

YouTube: 4 δις βίντεο την ημέρα!


YouTube: 4 δις βίντεο την ημέρα!

 

Το ένα μετά το άλλο ρεκόρ σπάει το YouTube που ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των βίντεο που βλέπουν οι χρήστες κάθε μέρα φτάνει τα δισεκατομμύρια, όταν μόλις τον περασμένο Μάιο ο αριθμός αυτός ήταν 3 δις και το 2006 μόλις 100 εκατ. σε ημερήσια πάντα βάση.

Ασφαλώς τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και δεν σταματούν εκεί, αφού υπολογίζεται ότι 60 ώρες βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube κάθε λεπτό, από 48 ώρες τον περασμένο Μάιο. Και μολονότι τα περισσότερα από τα βίντεο του site δεν αφήνουν ούτε… σέντς στη Google, υπολογίζεται ότι 3 δις βίντεο που “ρέουν” κάθε βδομάδα είναι προσοδοφόρα.

Από τη στιγμή που η Google αγόρασε το YouTube το 2006 έναντι 1,65 δις δολαρίων δέχτηκε έντονη κριτική για τη συγκεκριμένη επένδυση. Παρόλα αυτά φρόντισε, πέρα από το περιεχόμενο που δημιουργούσαν οι ίδιοι οι χρήστες, να ενσωματώσει και επαγγελματικό περιεχόμενο, όπως ταινίες, ενώ πριν λίγους μήνες ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία δημιουργίας πρωτότυπου περιεχομένου, ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Να σημειώσουμε και την πρόσφατη αλλαγή στο “look” του site με έμφαση στα κανάλια και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά για να “έρθει πιο κοντά” σε Facebook και Google+.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου