Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΚΟΥΡΕΙΤΟΡ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ!

BoridisOJ.jpg 

Μάκης Βορίδης: Ο ψυχοπαθής "Ελληνάρας" με το τσεκούρι.
Μία έρευνα του patatanews, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι....

Πρίν μερικά χρόνια το Jungle Report αποκάλυψε φωτογραφία του Μάκη Βορίδη, στην οποία ο νυν βουλευτής, κρατώντας ένα τσεκούρι, ηγείται συμμορίας φασιστών, που έχει βγει παγανιά το 1985 στα Εξάρχεια για να επιβάλει την "τάξη" όπως την αντιλαμβάνονται τα ταραγμένα μυαλά τους.

voridis-2.jpg

Την ίδια εξίσου ταραγμένη εποχή, τα σιδερένια τραπεζάκια της πλατείας Εξαρχείων ήταν γεμάτα κρατηράκια από τα γκλομπς των ΜΑΤ, τα οποία εισέβαλλαν πανταχόθεν και τρομοκρατούσαν δικαίους και αδίκους θαμώνες των τότε καφενείων, ζαχαροπλαστείων, ταχυφαγείων.

Οι ψυχασθενείς "Ελληνάρες" έσπευδαν προς αρωγή των δυνάμεων καταστολής. Τώρα με μαχαίρια, τότε με τσεκούρια. Ποιος θα το 'λεγε ότι ένας από αυτούς τους δηλωμένους φασίστες, ο Τσεκουρέιτορ Βορίδης, που έδρασε υπό τις διαταγές και με τις ευχές των έγκλειστων πραξικοπηματιών και κυκλοφορούσε στα νιάτα του με τσεκούρια ψάχνοντας για αίμα στα στενά του κέντρου της Αθήνας, θα εκλεγόταν να "υπηρετήσει" το δημοκρατικό πολίτευμα από τα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου και την δικαιοσύνη απο τη θέση του υπουργού!


voridis-3.jpg
 Ας δούμε λοιπόν το βιογραφικό του...Το βιογραφικό που θέλει επιμελώς να κρύψει αυτός και όσοι τον στηρίζουν.
Ας δούμε όσα δέν αναφέρει στη ιστοσελίδα του λές και προήλθε απο παρθενογένεση, ξαφνικά,αφού στο επίσημο βιογραφικό του όλα αρχίζουν το 2005.


*Δημιουργός του εθνικιστικού κινήματος Ελεύθεροι Μαθητές κατά το 1979 που ξεκίνησαν ως μαθητική παράταξη από το Κολλέγιο Αθηνών όπου σπούδαζε ο τσεκουρέιτορ Βορίδης. Διετέλεσε και πρόεδρος του 15μελούς σε αυτό το φυτώριο αυριανών πολιτικών και επιχειρηματικών προσωπικοτήτων. Οι Ελεύθεροι Μαθητές γνώρισαν μεγάλη απήχηση στα βόρεια προάστια απ' όπου στρατολογούσαν τα (ανήλικα) μέλη τους από ένα οργανωμένο δίκτυο στα σχολεία των περιοχών αυτών. Στις στρατολογήσεις των Ε.Μ. συμμετείχε ενεργά και η ΝΟΠΟ, το σκληροπυρηνικό παρακλάδι της Θύρας 13, δηλαδή η διαβόητη Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών. Το 1984 ο τσεκουράτος Βορίδης, φοιτητής πλέον της Νομικής Σχολής, διαγράφεται από τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών ως φασίστας. Ειρωνεία: στη διαγραφή πρωτοστάτησε η ΔΑΠ-Νομικής. Προηγήθηκε την ίδια χρονιά η ανάληψή του στην προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ (του χουντικού δηλ. κόμματος που ίδρυσε το 1984 απο τη φυλακή ο ίδιος ο Γεώργιος Παπαδόπουλος)!
 Ο Βορίδής έγινε πρόεδρος στη θέση του Νίκου Μιχαλολιάκου (σημερινού αρχηγού της Χρυσής Αυγής) και μάλιστα με τις ευλογίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου τον οποίον επισκέφτηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού.


* Μάρτης του 1985
Μια ομάδα διαδηλωτών διαμαρτύρεται «για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία», τότε ήταν σε εφαρμογή το διαβόητο σχέδιο «επιχείρηση Αρετή» από τον υπουργό Αντώνη Δροσογιάννη και εκτελεστή την Αστυνομία, δήθεν για την «εκκαθάριση» των Εξαρχείων από τους αναρχικούς. Μία ομάδα από ΕΠΕΝίτες, οπλισμένη με ρόπαλα, σιδηρολοστούς και κράνη ορμάει στους διαδηλωτές κι αυτοί αμύνθηκαν εξωθώντας τους στα τότε γραφεία της χουντικής οργάνωσης στην Ακαδημίας και Κιάφας. Ένας από τους συμμετέχοντες στη συμμορία των φασιστών μπήκε λίγη ώρα πριν στο κάδρο ενός φωτογράφου: ήταν ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης που κραδαίνει ένα... αυτοσχέδιο τσεκούρι!

* Αντιγράφουμε από το πρωτοσέλιδο των «Νέων» που φέρει τίτλο «Ωρα 10.45: Επίθεση φασιστών» (13/5/1985): «Μεγάλη προβοκάτσια, με στόχο τη γενίκευση των επεισοδίων και τη δημιουργία χαώδους κατάστασης, επιχείρησε να κάνει χθες το βράδυ ομάδα φασιστών της ΕΠΕΝ. Φορώντας μαύρα κράνη και κρατώντας ασπίδες, οι φασίστες επιτέθηκαν στις 10.45 το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Εμ. Μπενάκη εναντίον διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για "την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία". Ομάδα διαδηλωτών, ξεριζώνοντας υποστηρίγματα δέντρων, απώθησαν τους φασίστες στα γραφεία τους (Ακαδημίας και Κιάφας). Ανάμεσα στους φασίστες διακρίναμε τον γνωστό Μάκη Bορίδη ».
* Ενα χρόνο αργότερα, στις 22 Απριλίου 1986, θα πραγματοποιηθεί αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών στη Νομική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί φοιτητές. Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας»: «Επιδρομή από φασιστοειδή στοιχεία και μέλη της ΕΠΕΝ οπλισμένα με στιλέτα και λοστούς έγινε χθες το πρωί στη Νομική Σχολή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά φοιτητές και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο. Την ίδια ώρα συνεδρίαζε το κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ, που αποφάσισε να υποβάλει μήνυση κατά του Μάκη Βορίδη (πρόκειται για φοιτητή της Νομικής Σχολής που έχει διαγραφεί από τον φοιτητητικό σύλλογο για φασιστική δράση) που ηγείτο της ομάδας των φασιστών».
Για το επεισόδιο εκείνο έβγαλαν ανακοινώσεις καταγγελίας όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της ΔΑΠ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Τότε τα ΜΜΕ τους αποκαλούσαν με το πραγματικό τους όνομα...Φασίστες και τις επιθέσεις τους φασιστικές.Τώρα τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και της δημοσιοκαφρίας αλλά και οι πολιτικοί τους "αντίπαλοι" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τους ίδιους τους αποκαλούν "υπεύθυνους πολιτικούς" και ακόμα και τους χρυσαυγήτες τους αποκαλούν απλά ακροδεξιούς.Με κάτι τέτοια κολπάκια κατάφεραν να εξαγνίσουν τους φασίστες και να απαλύνουν την έννοια του φασισμού στην συνείδηση της κοινής γνώμης! Πρίν μερικά χρόνια δεν θα σκέφτονταν κάν να δώσουν ρόλο εξουσίας σε κάποιους σαν τον Βορίδη και το Καρατζαφέρη!  Ολα αυτά μετά απο 20 χρόνια πασοκικού "σοσιαλιαμού" και 10 χρόνια ΝΔ!

*Το 1994 ο Μ. Βορίδης ιδρύει το "Ελληνικό Μέτωπο", ενώ λίγο μετά εκδίδει την εφημερίδα "Ελληνικές Γραμμές". Στο κόμμα μετέχουν η νεοφασιστική ΕΝΕΚ, αλλά και πολλά στελέχη της ΕΠΕΝ. Αγαπημένος του στόχος οι μετανάστες, κυρίως οι Αλβανοί (...). Στις 18 Οκτωβρίου 1997, ο Λεπέν (Γάλλος εθνικιστής) αναγνώρισε το "Ελληνικό Μέτωπο". Το 2005, λίγο πριν το "Ελληνικό Μέτωπο" προσχωρήσει στο ΛΑ.Ο.Σ., ο Βορίδης έκανε επίδειξη της ισχύος του φέροντας τον Λεπέν στην Αθήνα για να παραστεί στο γάμο του. Κουμπάρος στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του κ. Βορίδη ένας άλλος Γάλλος ακροδεξιός, ο αντιπρόεδρος του Front National, ο Καρλ Λανγκ» («Καθημερινή», 14/10/2007).

Ο γάμος του Βορίδη.Κουμπάρος ο γνωστός ρατσιστής ακροδεξιός αντιπρόεδρος του Front National, ο Καρλ Λανγκ.
Επίσης:
«... προβλήθηκε ως "εκπρόσωπος" του γνωστού Γάλλου εθνικιστή Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2004 απευθύνθηκε και στον ελληνικό λαό: "Σας καλώ να στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας το Ελληνικό Μέτωπο και τον Μάκη Βορίδη"». («Ελευθεροτυπία», 28/1/2007).
   

Υπόγειες σχέσεις με παραστρατιωτική οργάνωση!


http://www.strategyreport.gr/wp-content/uploads/2011/01/dspphoto.jpg

Όμως το χαρακτηριστικότερο περιστατικό αυτής της περιόδου μέχρι την μεταπήδησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. είναι οι υπόγειες σχέσεις του με την ΜΑΒΗ, την παραστρατιωτική οργάνωση που η ίδια καμαρώνει με προκηρύξεις στην Ελευθεροτυπία την ανάμειξή της στην επίθεση σε αλβανικό στρατόπεδο στην Επισκοπή δολοφονώντας δύο στρατιώτες, παίρνοντας ομήρους τρεις και να «απαλλοτριώνει» δεκαπέντε όπλα. Όταν σε μπλόκο της αστυνομίας συνελήφθησαν δύο «πρωτοπαλίκαρα», ο Γιώργος Αναστασούλης και ο Απόστολος Καρβελάς, με πλουσιότατο οπλικό εξοπλισμό στο αυτοκίνητό τους και σε ένα διαμέρισμα, ο Μάκης Βορίδης πρόσφερε άλλοθι στον ηγέτη της ΜΑΒΗ Γιώργο Αναστασούλη λέγοντας πως το βράδυ της επίθεσης στην Επισκοπή, ο τελευταίος ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο του Ελληνικού Μετώπου στην Αθήνα...

Μετά το 2005 το βεβαρυμένο προφίλ του Τσεκουρέιτορ αρχίζει να ξεπλένεται από τις αμαρτίες του παρελθόντος με την ανάμιξή του σε μεγάλες δικηγορικές υποθέσεις, συνήθως πιπεράτου χαρακτήρα (Γιούλη Μπάρκα), την προβολή του στα ΜΜΕ ως ανερχόμενος πολιτικός αστέρας, το πρόσκαιρο κι ατυχές κουμπαρικό δεκανίκι από τον Λεπέν και στο τέλος, την προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. για να απολαμβάνει στο τέλος όλα τα προνόμια του εκλεγμένου στο βουλευτικό αξίωμα...


http://www.e-grammes.gr/phplib/resize.php?src=/images2/1792.jpg&w=180








ο Βορίδης απολαμβάνει ομιλία του Πλεύρη




"Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον."





ΠΗΓΕΣ iospress.gr,Jungle Report,Καθημερινή,Ελευθεροτυπία,Το Βήμα,e-grammes

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα υβριστικά σχόλια και γενικότερα σχόλια,που δεν περιέχουν επιχείρηματα αλλά γεννητικά όργανα και ήβρεις και μάλιστα ανορθόγραφα αφαιρούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή