Blog Widget by LinkWithin

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Έκοψε τις επικοινωνίες το καθεστός Μουμπάρακ


Χωρίς internet κινητή τηλεφωνία βρίσκεται η Αίγυπτος.Από τις 6 περίπου το απόγευμα της πέμτης οι πάροχοι ιντερνετ σταμάτησαν να εξυπηρετούν όπως φαίνεται και στον παραπάνω πίνακα. Το υπόλοιπο της κίνησης μετά την φραγή οφείλεται στον πάροχο noor group που συνέχισε να λειτουργεί γιατί αναμμεσα σε άλλα εξυπηρετεί και το αιγυπτιακό χρηματηστήριο.Λίγες ώρες μετά ,σε μια προσπάθεια της κύβέρνησης να φιμώσει όσους αντιδρούν και να τους στερήσει την επικοινωνία με το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, ακολούθησαν και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Αίγυπτο "έλαβαν την εντολή νααναστείλουν τις υπηρεσίες τους σε επιλεγμένες περιοχές", αναφέρεισήμερα σε ανακοίνωση του στο Λονδίνο ο βρετανικός γίγαντας στον χώροτων τηλεπικοινωνιών Vodafone.
    "Σύμφωνα με το αιγυπτιακόδίκαιο, οι αρχές έχουν το δικαίωμα να δώσουν τέτοια εντολή και πρέπεινα υπακούσουμε", διαβεβαίωσε η Vodafone διευκρινίζοντας ότι ηαπαγόρευση ισχύει για "όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στηνΑίγυπτο."
   "Οι αιγυπτιακές αρχές πρέπει να αποσαφηνίσουν την κατάσταση σε εύθετοχρόνο", προστίθεται σε αυτή τη .........σύντομη ανακοίνωση, χωρίς άλλεςδιευκρινήσεις.
   Όμως και η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σήμερα την αιγυπτιακήκυβέρνηση να θέσει τέρμα στον "χωρίς προηγούμενο" αποκλεισμό τωνεπικοινωνιών στη χώρα, όπου πολλαπλασιάζονται οι διαδηλώσεις εναντίοντης κυβέρνησης.

πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ πρακτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου