Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)





Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Νομική, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το κτίριο. Κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι, ενώ στο σημείο βρίσκονται κλούβες των ΜΑΤ. Ο αποκλεισμός της περιοχής είναι πλήρης, με την πρόσβαση να απαγορεύεται σε πεζούς - ακόμη και σε δημοσιογράφους, που δεν έχουν καν οπτική επαφή, αλλά και σε δικηγόρους. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, δέχθηκε αίτημα από την πρυτανεία του πανεπιστημίου να επιτρέψει την παρέμβαση της Αστυνομίας για την εκκένωση του χώρου. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις, με τους απεργούς πείνας να δηλώνουν ότι θα αποχωρήσουν υπό 3 όρους.

Οι όροι που έθεσαν οι μετανάστες για να μετεγκατασταθούν είναι: να μην υπάρχει 24ωρη αστυνομική παρακολούθηση του νέου κτιρίου, να μπορούν να βρίσκονται στο χώρο και οι αλληλέγγυοι στην κινητοποίησή τους και να γίνει η μετεγκατάστασή τους χωρίς αστυνομική συνοδεία.Σύμφωνα με νεώτερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες,οι απεργοί πείνας δέν δέχονται να μεταφερθούν με πούλμαν της αστυνομίας ,όπως επιμένουν οι αρχές, αλλά πεζοί αισθανόμενοι δυσπιστία,αφου ο χώρος που προτείνεται να μεταφερθούν είναι κοντά στη Νομική.

Νωρίτερα, στη συνέλευσή τους οι μετανάστες απεργοί πείνας αποφάσισαν να μην μετακινηθούν από το κτίριο της Νομικής, επικαλούμενοι τρεις λόγους, τους οποίους αναφέρουν σε γραπτή τους ανακοίνωση. Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση για μετεγκατάστασή τους δεν έγινε δεκτή:

1. Γιατί στον προτεινόμενο χώρο μπορούν να είναι μέσα μόνον οι απεργοί κι όχι αυτοί που τους συμπαραστέκονται.
2. Διότι ο χώρος θα φρουρείται από άνδρες της Αστυνομίας, γεγονός, που εκτιμούν ότι δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά αντίθετα, θα δημιουργήσει εντάσεις.
3. Γιατί η προτεινόμενη λύση είναι προσωρινή και όχι μόνιμη.

πηγη φωτο babylonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου