Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

EKTAKTO: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ [1.28 π.μ UPDATE]


1.28 π.μ [UPDATE]
 Ηρεμία επικρατεί στην περιοχή.Οι κάτοικοι παραμένουν στά μπλόκα
Οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, ρίξαν κυριολεκτικά στο ψαχνό, κατά των κατοίκων, με πλαστικές  σφαίρες, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του δεκάδες είναι οι τραυματίες από την πλευρά των κατοίκων.
Οι κάτοικοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στους δρόμους και οι μάχες δίδονται σώμα με σώμα.
Όλοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε τρόπο κατά του παράνομου ΧΥΤΑ στον τόπο τους.
Αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους.

Πολεμικό το κλίμα νωρίτερα, με συνεχείς ρίψεις χημικών από την αστυνομία και μολότωφ από τους κατοίκους.
Στο μπλόκο του Οβριόκαστρου οι πολίτες, αποφασισμένοι να μείνουν εκεί όλη νύχτα.
Ολο το χωριό στους δρόμους ακόμα και γυναικόπαιδα.
Ύποπτη έκρηξη έξω από την οικία του δημάρχου Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνου Λεβαντή, σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Μέσα στην οικία βρισκόταν η οικογένεια του Δημάρχου.Όπως αναφέρει το ovriokastro.blogspot και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και γείτονες, οι δράστες αποβιβάστηκαν στο σημείο από ασφαλτικό όχημα.
Δολοφονικά χτυπήματα από την Αστυνομία στην Κερατέα (περισσότερα εδώ)


Πυρπόλησαν αυτοκίνητα με δακρυγόνα! (περισσοτερα εδω)









7.12 [UPDATE]
Οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούν τους εξεγερμένους κατοίκους μακριά από την λεωφόρο Λαυρίου προς την πόλη της Κερατέας.

Η συμπεριφορά και οι εκφράσεις των αστυνομικών δεν τους τιμούν καθώς συνεχώς υβρίζουν και αναφέρονται στο όνομα του Αλέξη Γρηγορόπουλου! Παράλληλα έχουν προκαλέσει ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα κατοίκων πίσω από το γήπεδο του Κεραυνού Κερατέας.Ο Δήμος Λαυρεωτικής έβγαλε έκτακτο Δελτίο Τύπου και ζητά
αλληλεγγύη από παντού.


6.15 [UPDATE]
Σκηνικό πολέμου.
Στους γύρω λόφους γίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί πετούν χημικά και οι κάτοικοι απαντούν με πέτρες και μολότωφ.  Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και ο άνεμος σπρώχνει τα χημίκα μέσα στο χωρίο όπου αναφέρθηκαν αναπνευστικά προβλήματα.





5.05 [UPDATE]
Μαύρισε ο ουρανός από μολότοφ και δακρυγόνα
6 διμοιρίες των ΜΑΤ, 6 περιπολικά και μια μπουλντόζα-τσάπα έχουν ήδη περάσει το πρώτο μπλόκο κατόικων και προσπαθούν να περάσουν και τα υπόλοιπα πετώντας κάθε είδους χημικά ακόμα και σε ευθεία βολή, γίνονται μάχες.






4.20 μ.μ [UPDATE]
δυο προσαγωγες ή συλληψεις μέχρι αυτή τη στιγμή.Ένας άντρας και η συζυγός του


4.10 [UPDATE]
Οι κατοικοι εχουν σταματησει τα μηχανηματα στο υψος του Κουβαρα και γίνονται συγκρούσεις αστυνομικών και πολιτών αυτή την στιγμή στην γέφυρα του Κουβαρά. Εκατοντάδες κόσμος κατευθύνεται στο σημείο. Οι υπόλοιποι περιμένουν στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ. Ενώ  οι καμπάνες από όλες τις εκκλησίες και του Λαυρίου χτυπούν συνεχώς καλόντας τους Λαυριώτες να ενισχύσουν τα μπλόκα.



Σύμφωνα με πληροφορίες του παταταnews, πρίν λίγο θεάθησαν σκαπτικά μηχανήματα στην Αττική οδο με συνοδεία δυο κλουβες των ματ & μηχανές τις ομάδας ΔΙ.ΑΣ!!! Ήδη έχουν φτασει στα Καλύβια. Οι κάτοικοι της Κερατέας κατευθύνονται στα μπλοκα ενώ ηχούν οι καμπάνες του χωριού και καλούνται οι κάτοικοι απο μεγάφωνα να σπεύσουν στα μπλόκα. Για ότι νεότερο θα ενημερώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου