Blog Widget by LinkWithin

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η Βέρντερ διώχνει ακροδεξιό μέλος της





Η Βέρντερ Βρέμης είναι αποφασισμένη να «εξοστρακίσει» από μέλος της τον Γιανς Πίζε, διότι είναι στέλεχος του ακροδεξιού εθνικού δημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας. «Όταν ο κ. Πίζε έκανε αίτηση για να ενταχθεί στον σύλλογο τον Φεβρουάριο, δεν τον ξέραμε» τόνισε εκπρόσωπος της ομάδας της Βρέμης.

Ο 39χρονος Γιανς Πίζε έγινε τον Φεβρουάριο μέλος της Βέρντερ Βρέμης, ωστόσο όταν το ΔΣ έμαθε πως πρόκειται για στέλεχος του ακροδεξιού γερμανικού εθνικού δημοκρατικού κόμματος (NPD) ζήτησε την παραίτησή του. Μάλιστα, του δόθηκε διορία να το κάνει μέχρι τις 3 Μαΐου και αν μέχρι τότε δεν το έχει κάνει η διοίκηση της Βέρντερ θα προσπαθήσει να τον «εξοστρακίσει».

Ο ίδιος αρνείται να παραιτηθεί και μάλιστα έχει ζητήσει να μιλήσει με τους υπεύθυνους στην ομάδα προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η μία ιδιότητά του δεν εμπλέκεται με την άλλη. Μάλιστα, ο Πίζε θα είναι ο επικεφαλής για το NPD στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο στο κρατίδιο της Βρέμης

Ο εκπρόσωπος Τύπου των «πράσινων», Τίνο Πόλστερ, δήλωσε ότι οι άνθρωποι του συλλόγου γνώριζαν πολλά για τον Πίζε όταν τον έβαλαν στη διοίκηση του συλλόγου, ενώ εξήγησε τους λόγους που έχει γίνει ανεπιθύμητος: «Όταν ο κ. Πίζε έκανε αίτηση για να ενταχθεί στον σύλλογο τον Φεβρουάριο, δεν τον ξέραμε. Όμως τώρα έχει υπογραμμίσει το γεγονός ότι είναι μέλος της Βέρντερ στην σελίδα του στο Facebook. Είναι ένας κορυφαίος πολιτικός του NPD και στηρίζει ενεργά τις πολιτικές του. Αυτές οι πολιτικές είναι αντίθετες με τον κώδικα ηθικής μας. Η Βέρντερ Βρέμης κάνει εκστρατεία κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων και της βίας».
 

πηγή enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου