Σε πρόσφατη έρευνά τους, Γιαπωνέζοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι καταναλώνοντας μόνο 60 γραμμάρια γιαούρτι την ημέρα μειώνεις τις πιθανότητες εμφάνισης ουλίτιδας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην παρουσία του γαλακτοβακίλου, τα καλά βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι, τα οποία είναι πιθανό να εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροβίων στο στόμα.
Η ουλίτιδα χαλάει την αναπνοή, προκαλεί απώλεια δοντιών και σχετίζεται με έμφραγμα και καρδιαγγειακές παθήσεις. Πώς θα φας το γιαούρτι; Σκέτο, με λίγο μέλι, αλειμμένο σε ψωμί, με δημητριακά, σαν σος σε σαλάτες ή σαν σάλτσα με κρέας
πηγή menshealth.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου