Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στo συκώτι





Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η σοκολάτα, εκτός από πάχος, προκαλεί και προβλήματα στο συκώτι. Όμως νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων διαπιστώνει ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική στην αντιμετώπιση της κύρωσης του ήπατος. Όπως τουλάχιστον...


ισχυρίζονται οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, η ελεγχόμενη κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τη βλάβη των αιμοφόρων αγγείων σε ασθενείς των οποίων το ήπαρ έχει υποστεί αλλοιώσεις, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ή νόσου. Στη μελέτη -τα ευρήματα της οποίας παρουσιάσθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Ήπαρ 2010 (το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος) στη Βιέννη της Αυστρίας- σε 21 ασθενείς με ηπατική νόσο τελικού σταδίου δόθηκε μαύρη σοκολάτα σε ρευστή μορφή που περιείχε λευκή σοκολάτα ή ένα αντίστοιχο γεύμα με μαύρη σοκολάτα.

Οι εξετάσεις που έγιναν πριν από την κατανάλωση των γευμάτων και 30 λεπτά μετά τη λήψη τους έδειξαν ότι η μαύρη σοκολάτα προκάλεσε μικρότερη αύξηση της αρτηριακής πίεσης στο ήπαρ, σε σύγκριση με το γεύμα λευκής σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου