Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

100.000 οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα


Περίπου τους 100.000 φτάνουν οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, στο ραντεβού με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που διαμαρτύρονται στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους.

«Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι» είναι το σύνθημα που μονοπωλεί την πλατεία Συντάγματος, ενώ υπάρχουν δεκάδες πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά, αλλά και μουσική από κρουστά. Συνθήματα ακούγονται και κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου προσωπικά που σε συνέντευξη του καταφέρθηκε εναντίον των «Αγανακτισμένων», ενώ το... καινούργιο της ημέρας είναι το «και ου και α, πού είναι τα λεφτά»

Πρόκειται για την μαζικότερη και πιο δυναμική κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων»: το πλήθος έχει ξεχυθεί στο κέντρο της Αθήνας από το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Μητροπόλεως, την Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Ερμού και τη Φιλελλήνων, ενώ το μετρό έφτανε μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού!

Από τις αποβάθρες του μετρό, το κλίμα είναι εορταστικό και οι φωνές κατά της λιτότητας και των πολιτικών δυνατές. Στην πλειοψηφία του το πλήθος αποτελείται από νέους, ενώ δεν λείπουν ούτε σήμερα οι οικογενειάρχες που έσπευσαν στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τα μικρά παιδιά τους.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος η καθιερωμένη λαϊκή συνέλευση, την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.000 άτομα. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει τον λόγο και να μιλήσει, ενώ μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν είναι η άρση της βουλευτικής ασυλίας και η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο. 

Όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα έφτιαξαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης και στο χώρο υπάρχει ιατρείο, ενώ οι σκηνές όσων διανυκτερεύουν στην πλατεία είναι περισσότερες απο κάθε άλλη φορά...

Την ίδια ώρα, «Αγανακτισμένοι» έχουν συγκεντρωθεί σε άλλα 60 σημεία της Ελλάδας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε ακόμα 26 ευρωπαϊκές χώρες και 100 πόλεις!
«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα» γράφουν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές (που είναι Έλληνες και Ισπανοί) της σελίδας «EUROPEAN REVOLUTION» προσθέτοντας: «λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου