Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Όσοι φτιάσανε την κρίση, θα το φάνε το ...μήσι»



Σήμερα, ημέρα πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων των πολιτών κατά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τραπεζών, η πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα ήταν γεμάτη κόσμο. Δεν είχα καταφέρει να κατέβω στην πλατεία μετά την πρώτη ημέρα, αλλά όπως είδα τα πράγματα έχουν πάρει όμορφο δρόμο.
Σκηνές στο πράσινο, παιδιά, σκυλιά, πλανώδιοι πωλητές με μπαλόνια και καλαμπόκια, μουσικές, συζητήσεις, πλακάτ με ευφάνταστα συνθήματα... Ένας οργασμός ζωής από απλούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους αυτές τις ημέρες κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τα κοινωνικά κινήματα.

Στο πάνω μέρος της πλατείας, ένα πράσινο παλιό λεωφορείο με μικροφωνική εγκατάσταση στην οροφή παίζει μουσική. Πιο κάτω, σε άλλη μικροφωνική έξω από το Δημοτικό Θέατρο, κάποιος καλεί τον κόσμο να μείνει στην πλατεία μέχρι τις 9 για τη συνέλευση.
Σε κάποια φάση, κάποιος διαβάζει το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Γεωργίου (μια παραλλαγή του αντίστοιχου ψηφίσματος της πλατείας Συντάγματος):
«Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στην πλατεία για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους ανθρώπους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στην πλ. Γεωργίου, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στην πλ. Γεωργίου.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!»
Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως μετά τη συνέλευση θα γίνει συναυλία στην πλατεία. Δυστυχώς δε μπορούσα να μείνω και να την παρακολουθήσω.
Έφυγα στις 9:30 και ο κόσμος ήταν ακόμα πολύς. Όσοι μπορείτε, όποτε μπορείτε, να περνάτε από την πλατεία Γεωργίου. Κάτι όμορφο γίνεται!

πηγή salata tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου