Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Παραιτήθηκε από αρχιμουσικός της Ορχήστρας των Χρωμάτων

 

Με επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο υπέβαλε την παραίτησή του ο επί 20 χρόνια αρχιμουσικός της Ορχήστρας των Χρωμάτων, Μίλτος Λογιάδης.

Ο Μ. Λογιάδης επικαλείται τις ταλαιπωρίες της Ορχήστρας, από «την αδιαφορία της Πολιτείας από την ίδρυσή της έως σήμερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς (ο απλός μουσικός αμοίβεται με 650 ευρώ μηνιαίως) τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές, τον ''παράνομο'' μηδενισμό της τακτικής επιχορήγησης του ΥΠΠΟΤ για το 2011 και την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της έκτακτης επιχορήγησης και τέλος την απόφαση του ΥΠΠΟΤ για ένταξη της Ορχήστρας στην ΕΡΤ, ''χωρίς χρονικό προσδιορισμό και ακριβείς προδιαγραφές''.
«Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες νιώθω ότι αποτελεί χρέος μου προς τον ιδρυτή της Ορχήστρας των Χρωμάτων, τον αείμνηστο Μάνο Χατζιδάκι να υποβάλλω την παραίτησή μου, γνωρίζοντας ότι εκείνος δεν θα δεχόταν ποτέ να βλέπει συναδέλφους του μουσικούς σε αυτή την απελπιστική κατάσταση. Ο λόγος της παραίτησής μου είναι πως δεν διαθέτω άλλες ψυχικές αντοχές για να φέρω σε πέρας το έργο της ορχήστρας, όπως ορίζουν το καταστατικό και οι στόχοι του ιδρυτή της», αναφέρει ο Μ. Λογιάδης στην επιστολή του.

«Η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπήρξε έργο ζωής για μένα και πράγματι πίστευα ότι θα τελειώσω την καριέρα μου σ' αυτήν. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί», τονίζει στην επιστολή του. 

πηγή enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου