Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη φοιτητών στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ


















Ομάδα περίπου 60 φοιτητών απο κατελημένες σχολές εισέβαλε στο στούντιο της ΝΕΤ την ώρα της έναρξης του νυχτερινού δελτίου.Σκοπός της ενέργειας αυτής ήταν η πληροφόρηση της κοινωνίας σχετικά με το συμβαίνει στα ΑΕΙ - ΤΕΙ αλλά και η διαμαρτυρία για τον τρόπο κάλυψης των φοιτητικών κινητοποιήσεων από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.  
Σύμφωνα με πληροφορίες η είσοδος της ομάδας των ατόμων έγινε από την κεντρική πύλη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Οι υπέθυνοι του προγράμματος πανικόβλητοι διέκοψαν το δελτίο κι έβαλαν διαφημήσεις και μαγνητοσκοπημένα προγράματα, Οι φοιτητές σήκωσαν πανό και εκείνοι τους έκοψαν στον αέρα.Αρχικά η ΝΕΤ δικαιολογήθηκε ψευδώς οτι το πρόγραμμα διακόπηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.Κατι τέτοιο φυσικά δεν ίσχυε αφού το πρόγραμμα διακόπηκε για να μην ακουστούν οι φοιτητές.

Οι φοιτητές κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Σπάμε τη σιωπή. Νίκη του αγώνα των φοιτητών είναι νίκη όλης της κοινωνίας» και δήλωσαν πως δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν από το στούντιο αν δεν κάνουν μία δήλωση στον αέρα.

Η διοίκηση της ΝΕΤ μετέδωσε μαγνητοσκοπημένη εκπομπή στη θέση του δελτίου ειδήσεων ενώ η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (Δίας κλπ) έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων.

Αμέσως έξω απο το κτίριο της Μεσογείων άρχισαν να συγκεντρόνωνται πολίτες με σκοπό να συμπαρασταθούν στους φοιτητές που βρίσκονταν μέσα περικυκλωμένοι απο μονάδες της αστυνομίας.

Μετά από διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ ενώ το κανάλι προέβαλε μαγνητοσκοπημένες εκπομπές και τρέιλερ, συμφωνήθηκε να βιντεοσκοπηθεί δήλωση της ομάδας των φοιτητών και να προβληθεί στο δελτίο,η μαγνητοσκόπηση έγινε αλλά οι φοιτητές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν απο τις εγκαταστάσεις του σταθμού μεχρί να γίνει η προβολή του βίντεο καθώς όπως είπαν δεν έιχαν καμία εμπιστοσύνη οτι θα κρατήσουν την υπόσχεσή τους, τα κρατικοδίαιτα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στα υψηλά κλιμάκια του σταθμού.Φυσικά όπως αποδείκτηκε είχαν απόλυτο δίκιο. Ο γνωστός και μη εξαιρεταίος Λάμπης Ταγματάρχης (διευθύνων σύμβουλος ΕΡΤ ),σαν καλός γλύφτης της κυβέρνησης αρνείται να "παίξει" το video των φοιτητών και να ξεκινήσει το δελτίο αν αυτοί δεν αποχωρήσουν.
Τελικά οι φοιτητές αποφάσισαν να αποχωρήσουν και μαζί με τα 800 περιπου άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση κατευθύνθηκαν με πορεία στην πλατεία Αγ .Παρασκευής.

Το δελτίο ξεκίνησε αλλά το βίντεο με τις δηλώσεις των φοιτητών δεν "έπαιξε" ποτέ!

Ο "κύριος" Ταγματάρχης και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί και λοιποί παράγοντες που θεώρησαν οτι εξαπάτησαν επιτυχώς τους νεαρούς φοιτητές καταφέρνοντας να τους φιμώσουν ας έχουν στο νού τους το "μια του ψέυτη δυό του κλέφτη τρείς και την κακή του μέρα". Την επόμενη φορά κύριοι είναι σίγουρο οτι δεν θα ξεμπλέξετε τόσο εύκολα...





ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΝΕΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου