Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Διπλασιάστηκαν οι καταλήψεις σχολείων


Διπλασιάστηκαν οι καταλήψεις

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μαθητικών καταλήψεων από μέρα σε μέρα. Αυτή τη στιγμή τα υπό κατάληψη σχολεία έχουν ξεπεράσει τα 550, ενώ τα μισά ανήκουν στην Αττική, η οποία μαζί με την Κεντρική Μακεδονία παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση. Τα περσινά μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών είναι προ των πυλών. Μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα, ακόμη και τις διακοπές, αν χρειαστεί.
Ο πολλαπλασιασμός των σχολικών καταλήψεων μέσα σε λίγες ημέρες (από 250 την περασμένη Παρασκευή, γύρω στα 550 χθες) και η έντονα αυξητική τάση που παρουσιάζουν, προβληματίζουν έντονα το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ετοιμάζεται να ενημερώσει για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει. Μεταξύ αυτών, και οι συστάσεις προς τους εκπαιδευτικούς για την ευθύνη που φέρουν ως προς την ανοχή ή και την υποκίνηση των μαθητικών κινητοποιήσεων, αν ληφθεί υπ’ όψιν το περσινό προηγούμενο. Τα μέτρα καταστολής περιλάμβαναν και την αναζήτηση ευθυνών από τους καθηγητές και την αναπλήρωση των χαμένων ωρών με κάθε τρόπο (μαθήματα σε αργίες έως και κατάργηση εκδρομών) μέχρι και τη δίωξη μαθητών, οι οποίοι το 2010 έφτασαν ως κατηγορούμενοι στα δικαστήρια για παρακώλυση της λειτουργίας των σχολείων.
Οι μαθητές, πάντως, έχουν προαναγγείλει τη συμμετοχή τους σε πολλές ευρύτερες κινητοποιήσεις, όπως το συλλαλητήριο της Πέμπτης και τη συμμετοχή σε πολλές δράσεις ανά περιοχή και δήμο.
Στα βασικά τους αιτήματα, τα βιβλία που δεν έχουν φτάσει ακόμα, η έλλειψη εκπαιδευτικών και η γενικότερη υποβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως λόγω των δραστικών περικοπών στα κονδύλια που αφορούν τα σχολεία.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου