Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι "κολλητοί" φίλοι διώχνουν το άγχος μας!

Οι "κολλητοί" φίλοι διώχνουν το άγχος μας!

Τους φίλους τους διαλέγουμε για αυτό δεν τους παιδεύουμε, τα μυστικά μας λέμε…  Κάτι ήξερε η Χαρούλα Αλεξίου, όταν το έλεγε! Μάλιστα, μας συμφέρει κιόλας, αφού δρα σαν… αγχολυτικό! Καλύτερα και από χάπι…
Σύμφωνα με νέα έρευνα, αν νιώθετε πιεσμένοι μιλήστε στον φίλο σας και όλα σας τα προβλήματα θα λυθούν!
Η παρουσία του μπορεί να ελαττώσει το στρες σας και να σας κάνει να αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεστε έναν οποιονδήποτε φίλο για αυτό, αλλά τον «κολλητό» σας.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε παιδιά, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν πως τα ευρήματά της ισχύουν και για τους εφήβους και τους ενήλικες. Ενδιαφέρον έχει στην έρευνα ότι οι ερευνητές τους έπαιρναν δείγματα σάλιου, για να μετρούν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης.
Αποτέλεσμα: η παρουσία του «κολλητού» τους, περισσότερο από ό,τι αυτή οποιουδήποτε άλλου, περιόριζε δραστικά τις σωματικές επιδράσεις των αρνητικών εμπειριών τους, με αποτέλεσμα να παράγουν λιγότερη κορτιζόλη! Ταυτοχρόνως, τα έκανε να νιώθουν καλύτερα για τον εαυτό τους.
Αντίθετα, όταν κανένας φίλος τους δεν βρισκόταν δίπλα τους στη διάρκεια στρεσογόνων γεγονότων, τα επίπεδα της κορτιζόλης τους εκτοξεύονταν στα ύψη, ενώ η αυτοεκτίμησή τους καταποντιζόταν.Για δοκιμάστε το…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου