Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ- κάτω από 20% το ΠΑΣΟΚ και έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ

Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ- κάτω από 20% το ΠΑΣΟΚ και έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ
Νέα δημοσκόπηση της V-PRC καταγράφει μεγάλο προβάδισμα, 12 μονάδες, της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ.
Το γκάλοπ δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Επίκαιρα και δείχνει ότι σε εκλογική κατάρρευση θα οδηγούνταν η κυβερνώσα παράταξη, αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές.
Η διαφορά που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ έχει φτάσει πλέον σε διψήφια νούμερα, ενώ χαρακτηριστική είναι η σαφής μείωση της πρόθεσης του εκλογικού σώματος για αποχή και λευκή ή άκυρη ψήφο.
Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Σύμφωνα με τα δεδομένα της δημοσκόπησης, η επόμενη Βουλή θα ξεπεράσει τα πέντε κόμματα, ενώ καταγράφεται ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, 8,5%. Χαρακτηριστικό, πάντως, είναι η σταθερότητα στην καταγραφή των ποσοστών που δείχνουν κόμματα όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Χρυσή Αυγή, ενώ αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά.
Σταθεροποιητικές τάσεις δείχνει πλέον και ο δικομματισμός, ο οποίος χωρίς να ανακάμπτει κινείται σε επίπεδα άνω του 50%. Απέχει, βέβαια, από τα ποσοστά που συγκέντρωνε την άνοιξη του 2011 και δεν φαίνεται να ανακάμπτει προς την κατεύθυνση αυτή.
Η αυτοδυναμία εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο για το πρώτο κόμμα και φαίνεται ότι χρειάζεται να διανύσει ακόμα αρκετό δρόμο.

kentri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου