Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αυξήσεις 25% στην τιμή του φυσικού αερίου


Αυξημένη κατά 25% θα είναι η τιμή του φυσικού αερίου για περίπου 230.000 καταναλωτές στην Αττική, σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια της ΕΠΑ Αττικής που έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, η διαμόρφωση της τιμής του φυσικού αερίου κάθε μήνα θα βασίζεται στο κόστος προμήθειας του από την ΔΕΠΑ και δεν θα συνδέεται πλέον με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Στην τιμή αυτή θα προστίθεται ένα σταθερό περιθώριο διανομής καθώς και οι επιβαλλόμενοι φόροι.
Το πάγιο είναι 6,33 ευρώ το δίμηνο για κατανάλωση έως 5 κυβικά μέτρα την ώρα, 11,38 ευρλω για 40 κ.μ/ώρα και 20,23 ευρώ για 60 κ.μ./ώρα.
Η εφαρμογή του νέου τρόπου τιμολόγησης ισχύει για τις καταναλωθείσες ποσότητες φυσικού αερίου από την 1η  Οκτωβρίου και μετά, ενώ οι καταναλώσεις που έχουν γίνει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου χρεωνόντουσαν σύμφωνα με την προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική.
Η ΕΠΑ Αττικής υποστηρίζει ότι αν εφαρμοζόταν η νέα τιμολογιακή πολιτική με τους αντίστοιχους επιβληθέντες ΕΦΚ στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο την περσινή χειμερινή περίοδο, η εξοικονόμηση που θα είχε ο οικιακός καταναλωτής θα κυμαινόταν μηνιαίως από 9% έως 28% με μέση τιμή το 16%.
Σύμφωνα με την εταιρεία, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 το φυσικό αέριο θα είναι περίπου 35% πιο οικονομικό από το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς, σύμφωνα με το  σχήμα φορολόγησης καυσίμων του Ν.3986/01.07.11, ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι τότε θα ανέλθει στο 80% του αντίστοιχου της κίνησης δηλαδή σε 330 €/1000lt προ ΦΠΑ με σημερινές τιμές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου