Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εκτακτες εισφορές από τους έχοντες ζητεί ο ΣΥΝ

Αλέξης Τσίπρας 

 TΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Την ανατροπή του δικομματικού συστήματος και το σχηματισμό ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, που θα βασίζεται στις πολιτικές δυνάμεις που καταψήφισαν το Μνημόνιο και θα οδηγήσουν σε πολιτική και κοινωνική διέξοδο με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, προτείνει και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΝ. 

Τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, όσο και στην ομιλία του χθες το βράδυ στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην πρότασή του για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς.
«Το ΠΑΣΟΚ πιάνεται από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά και ζητά συγκυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς πιάνεται από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και ελπίζει να μαζέψει λίγο πολιτικό κέρδος για την παράταξή του που επίσης καταρρέει μέσα στην αναξιοπιστία», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική στα δύο κόμματα εξουσίας.
Αντιπρότεινε δε, αντί για τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν ακόμη και οι άνεργοι, η κυβέρνηση να φορολογήσει τους πλούσιους. Συγκεκριμένα πρότεινε:
- Να θεσμοθετηθεί μια εισφορά στο 1% επί του τζίρου των μεγάλων επιχειρήσεων, που πέρυσι ήταν πάνω από 200 δισ. ευρώ .
- Να μπει φόρος εφοπλιστών σε κάθε ένα από τα 4.000 πλοία τους, που θα αποφέρει 2 δισ. ευρώ (500.000 ανά πλοίο).
- Να μπει εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αξίας άνω των 500.000 ευρώ (μπορεί να αποφέρει 4 δισ.) ευρώ .
- Να μπει έκτακτη εισφορά σε κινητές περιουσίες, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, που υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ κατ' άτομο.
«Υπάρχουν λύσεις», είπε χαρακτηριστικά, «αρκεί να υπάρχει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή αποτελούμενη από τις δυνάμεις που αντιμάχονται το Μνημόνιο από αριστερή προοδευτική σκοπιά. Και όχι κυβέρνηση ανδρείκελων που διαλαλεί τη δημόσια περιουσία λες και είναι περιουσία της οικογένειας».
Σ' ό,τι αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ είπε ότι θα καταθέσει το μέρος του λογαριασμού που του αναλογεί στη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το μέρος που αφορά το χαράτσι θα το καταθέσει ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ. Κάλεσε δε «να μην τολμήσουν να κινηθούν δικαστικά» εναντίον εκείνων που δεν θα πληρώσουν γιατί δεν έχουν χρήματα. «Και αν θελήσουν, να ξεκινήσουν από εμάς. Να ξεκινήσουν από εμένα και από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου