Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αν τολμάτε, ρίξτε την κυβέρνηση




"Πόλεμος" για το ζήτημα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Για "εργοδότες-κουκουλοφόρους" μίλησε ο Χ. Πρωτόπαπας. Νέο χτύπημα από τη Β. Παπανδρέου. Τι απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

"Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει ηθικό υπόβαθρο για αυτά που κάνει τότε ρίξτε την, ανέφερε απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ", ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ήταν εκρηκτική

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ευρώπη αναλαμβάνει το χρέος και η Ελλάδα την αντιμετώπιση του ελλείμματος και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Ομαδικά πυρά για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που διακόπηκε και θα συνεχιστεί μετά τις 19:00 το βράδυ, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των Κλαδικών Συμβάσεων.

Τους βουλευτές ενημέρωσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας και Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στους βουλευτές τη δυσκολία της κατάστασης και είπε ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάρει αυτά τα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις εργασίας, ο κ. Κουτρουμάνης είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συμφωνήθηκε να μην υπάρξει ρύθμιση για το θέμα αυτό, αλλά η κυβέρνηση να αναλάβει να εξετάσει ό,τι επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Ξαναχτύπησε η Βάσω Παπανδρέου

Ιδιαίτερα οξεία στην τοποθέτησή της ήταν η κα Βάσω Παπανδρέου η οποία είπε ότι πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε απολύσεις και εφεδρείες, να καταργήσει "αύριο το πρωί" τους 77 οργανισμούς που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια.

"Αν δεν γίνουν αυτά, δεν μπορούμε να πάμε σε περαιτέρω φορολόγηση των συνήθων υποζυγίων", φέρεται να είπε η Βάσω Παπανδρέου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Παπανδρέου ζήτησε να δοθούν στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.

Ανέφερε, ακόμη, ότι το πολυνομοσχέδιο, αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις, δεν μπορεί να περάσει, ενώ ζήτησε και ειδική φορολόγηση (με άλλα κριτήρια) για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αναλυτική πρόταση από την Λούκα Κατσέλη

Από την πλευρά της, η κα Λούκα Κατσέλη παρουσίασε ενημερωτικό σημείωμα, όπου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι "η απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10%-30%, θα αφαιρέσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, 4,5 - 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομία, δηλαδή μείωση κατά 2,09% - 6,26% του ΑΕΠ.

Επομένως, η ύφεση που προβλέπεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 (-2,5%) θα ξεπεράσει με συντηρητικές εκτιμήσεις το -5%".

Μέτωπο βουλευτών κατά της ρύθμισης

Η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν θα περάσει, φέρεται ειπών ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε "να δούμε ποιοι εργοδότες λειτουργούν ως 'κουκουλοφόροι' και θέτουν τέτοια ζητήματα".

Δεν μπορεί να μπουν στην εφεδρεία οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και οι προσληφθέντες με το ΑΣΕΠ, είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Την μη αλλαγή της νομοθεσίας για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζήτησε η 'Αννα Νταλάρα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε εργοδοτική αυθαιρεσία, θα αποτυπωθεί στην ύφεση και θα μειώσει την ζήτηση. Επίσης, η κα Νταλάρα έθεσε το ζήτημα πάταξης της φοροδιαφυγής "ακόμα και με χρήση τεχνογνωσίας εκ μέρους των ιδιωτών".

Ότι θα καταψηφίσει το άρθρο για το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Λιντζέρης.

Είναι αντιφατικό από την μια να αυξάνουμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και από την άλλη να βγάζουμε σε εφεδρεία ανθρώπους ηλικίας 53 ετών, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παντελής Ασπραδάκης.

Αποστολάκη: "Η ύφεση σκοτώνει τη χώρα"

Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μιλένα Αποστολάκη.

Η ύφεση έχει σκοτώσει την χώρα και κάθε δόση μας βουλιάζει ακόμα περισσότερο, συνέχισε η κα Αποστολάκη, θέτοντας και αυτή το ερώτημα τί γίνεται με την φοροδιαφυγή και επισημαίνοντας ότι θα αρκούσε η άρση του τραπεζικού απορρήτου και τα φορολογικά κριτήρια, ώστε να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες.

Η κα Αποστολάκη ρώτησε επίσης αν η κυβέρνηση έχει την νομιμοποίηση να συζητά με την Τρόικα τον προϋπολογισμό του 2014.

 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου