Blog Widget by LinkWithin

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εσύ τι είδους ΠΑΣΟΚος είσαι;


Επειδή τον ΠΑΣΟΚο πολλοί εμίσησαν, το ΠΑΣΟΚ ουδείς εμείς αφιερώνουμε λίγο χώρο στα συμπαθή δίποδα που απειλούνται με αφανισμό. Σας παρουσιάζουμε τις 7 σημαντικότερες κατηγορίες ΠΑΣΟΚων:

1.   Ο Χαζο-ΠΑΣΟΚος
Πιστεύεις ειλικρινά το ΠΑΣΟΚ κάθε 4 χρόνια. Δεν είσαι τρελαμένος μαζί του, απλά το θεωρείς καλύτερο από τα άλλα κόμματα. Γενικά αδιαφορείς για την πολιτική και απλά είσαι ΠΑΣΟΚ γιατί συμπάθησες περισσότερο τον ΠΑΣΟΚοσυνδικαλιστή που σου μίλησε πρώτη φορά. Συν το ότι η οικογένεια σου είναι παραδοσιακά αριστεροί. Πολιτικό σου είδωλο θα ήταν ίσως ο Θάνος Ασκητής ή η Ελένη Κούρκουλα.




2.   Ο οπαδός –ΠΑΣΟΚος
Έμαθες το ΠΑΣΟΚ από τον μπαμπά ή την μαμά που κάπως θα ευνοήθηκαν την δεκαετία του 80. Μεγάλώσες πηγαίνοντας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αντρέα, κρατούσες στο ένα χέρι το μαλλί της γριας και στο άλλο το πλαστικό πράσινο σημαιάκι. Όλη η οικογένειά σου μιλούσε για τον Αντρέα σαν να ήταν μέλος της οικογένειας σας. Θεωρείς τους Νεοδημοκράτες δεξιούς και τους Αριστερούς κολλημένους. Δεν ξέρεις γιατί είσαι ΠΑΣΟΚ αλλά σημασία έχει ότι είσαι. Αγαπάς το κόμμα σου όπως την ομάδα σου. Αν χρειαστεί θα γλείψεις και κάποιον βουλευτή. Δεν σε αφορά το τι γίνεται στην Ελλάδα και στον κόσμο όταν είναι στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Ίσως να είσαι και τόσο μαλάκας που νομίζεις ότι ο Γιωργάκης νοιάζεται για το καλό του τόπου και θα βάλει τάξη στην χώρα. Το πιστεύεις; Ξύπνα μαλάκααααααα….σου φωνάζουν οι φίλοι σου, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν βγαίνει από τον εγκέφαλό σου ούτε με λοβοτομή. Εκτιμάς την νέα φουρνιά ΠΑΣΟΚων αλλά ταυτίζεσαι με ξενέρωτες προσωπικότητες τύπου Αλευρά, Φώφης κτλ., γιατί κι αυτοί όπως κι εσύ κληρονόμησαν την ιδιότητα του ΠΑΣΟΚου.


3.   Ο μαζοχο- ΠΑΣΟΚος ή ο ΠΑΣΟΚοπαράγοντας
Γενικά ενδιαφέρεσαι για την πολιτική. Μπορεί να είσαι light συνδικαλιστής, να διαβάζεις καμιά εφημερίδα, να συζητάς για την κρίση, να ποστάρεις στο facebook κάνα πολιτικό σχόλιο, να το παίζεις παράγοντας προεκλογικά διοργανώνοντας συγκεντρώσεις με υποψήφιους βουλευτές στο σπίτι σου. Σήμερα, λυπάσαι που έλαχε ο κλήρος στον Γιωργάκη να τραβήξει αυτό το κουπί. Δυστυχώς η κακιά δεξιά τα είχε κάνει σκατά νωρίτερα κι έτσι το όραμα του Γιωργάκη να μας κάνει Σουηδία του νότου χάθηκε. Αν βέβαια ήταν η ΝΔ στην εξουσία θα ήσουν κάθε μέρα σε διαφορετική πορεία, θα φορούσες μπλουζάκια Τσε Γκεβάρα και θα σε τρέλαινε η αδιαφορία της αδίστακτης δεξιάς για την επιβίωση του πληθυσμού, όπως και η ακατάσχετη κρατική καταστολή. Συμφωνείς όμως στα κρυφά με πολλά από αυτά που κάνει ο Γιωργάκης. Βέβαια, ντρέπεσαι να το πεις δημόσια κι έτσι επαναλαμβάνεις μονότονα το παραμυθάκι: «αν είναι να σωθεί η χώρα ας μας κόψουν και τους μισθούς». Μιλάς για την Αριστερά ως μια ανάμνηση των νεανικών σου χρόνων. Τώρα πρέπει να γίνουμε όλοι νεοφιλελεύθεροι και μέσα στο νεοφιλελευθερισμό να βρούμε τα ρήγματα για να του αντισταθούμε. Είσαι πρόθυμος να θυσιαστείς για το καλό του Κινήματος, όμως έτσι και δεν σε βολέψει το Κίνημα….τότε θα το εκδικηθείς δηλώνοντας στις παρέες σου πόσο μαλάκας είναι ο χ βουλευτής, πόσο λαμόγιο ο ψ, πόσο αγάμητη η ω κτλ. Ποτέ όμως κακή κουβέντα για το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί δηλαδή ο ΓΑΠ να είναι άσχετος, ψεύτης, μαριονέτα, άλλα το ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ. Πολιτικό σου πρότυπο είναι ο Καστανίδης, ο Ρέππας και ο Παπουτσης, άλλα μπροστά σε κόσμο λες και μια καλή κουβέντα για την Μπιρμπίλη.



4.   Ο "Αριστερός" (μη χέσω) ΠΑΣΟΚος
Στα φοιτητικά σου χρόνια, ίσως στη Χούντα ή λίγο πιο μετά, ήσουν δυναμικός, επαναστάτης, αγωνιστής. Σε εξέφραζε ο Ανδρέας, ιδιαίτερα όταν φώναζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Έκτοτε πέρασαν πολλά χρόνια. Θαμπώθηκες πρόσκαιρα από το χρήμα και την εξουσία, όμως ποτέ δεν έπαψες να είσαι αριστερός στην καρδιά. Είσαι τόσο αριστερός μάλιστα που δεν διστάζεις να το επιδεικνύεις, άσχετα αν η μοναδική σου απόδειξη είναι ότι το λές εσυ: «εγώ είμαι αριστερός….». Ίσως κάποια στιγμή να βρέθηκες σε συζητήσεις της Αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν αυτή ψηφίσει τα δεξιά νομοσχέδια με τα οποία καταστρέφει τις ζωές του κοσμάκη. Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι το τίμησες το ζιβάγκο. Συνέχισες να το φοράς ακόμα κι όταν έφυγε από την μόδα.
Στη νεότερη σου έκδοση, σημερινός 20αρης-30άρης, είσαι από τα αηδιαστικά τυπάκια που μας πρήζουν κάθε μέρα ποστάροντας ότι μαλακία τους έρχεται στο μυαλό. Πάντα κόντρα στο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ. Βρίζεις καμιά φορά και τον Γιωργάκη, αλλά μόνο γιατι δεν είναι σαν τον πατέρα του. Σου φταίει το απολιθωμένο, σταλινικό ΚΚΕ γιατί δεν ενώνεται η Αριστερά, λες και αν ενωνόταν θα την ψήφιζες. Κάνεις “like” σε ότι μαλακία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έτσι για να λες στους αυριανούς σου ψηφοφόρους: «εγώ τους τα’ λεγα». Πρόσφατα ανακάλυψες και τον Μαρξισμό μέσα από τις σελίδες του Πουλαντζά ή της Σαντάλ-Μουφ, ή τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη. Γουστάρεις με τρέλα Ανδρουλάκη, λίγο από Κακλαμάνη, έναν Δημαρά και μια ψιλή από Τσίμα.


  1. Ο τεχνοκράτης ΠΑΣΟΚος
Έχεις επηρεαστεί από τον Φουκογιάμα τόσο που νομίζεις ότι μιλάει σε σένα. Οι ιδεολογίες τέλειωσαν γι’ αυτό ας τελειώνουμε και με βλακείες τύπου ο λαός στην εξουσία, και το δίκιο του εργάτη κτλ. Έχεις αποδεχθεί τον ρόλο σου ως εξουσιαστή, ως συνοδοιπόρος της ΝΔ ως υπηρέτης του κεφαλαίου. Σου κακοφαίνεται ακόμα και η λέξη «σύντροφοι» που –με πολλή δόση χιούμορ- χρησιμοποιεί ακόμα το ΠΑΣΟΚ στα συνέδρια του. Περνάς τον χρόνο σου στην πολυτελή σου βίλα στην Κηφισιά ή το Ψυχικό, συχνάζεις σε ακριβά εστιατόρια, χλευάζεις την φτώχια και όπου σταθείς και βρεθείς τονίζεις την ανάγκη για τόνωση της επιχειρηματικότητας και αύξηση του ανταγωνισμού. Συναγωνίζεσαι με την ΝΔ για το ποιος είναι πιο τρο-ικανός. Θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι στην ΝΔ και το ξέρεις. Ίσως είσαι και ο πιο έντιμος, ο πιο ειλικρινής ΠΑΣΟΚος, αφού εσύ αναγνωρίζεις ότι είστε ίδιοι, και ότι πιο πολλά κοινά έχεις με αυτούς παρά με τους Αριστερούς. Θαυμάζεις τον Πρετεντέρη, σέβεσαι τον Παπακωνσταντίνου και αναρωτιέσαι που χάθηκε εκείνη η ψυχή ο Χριστοδουλάκης.



  1. Ο κατά λάθος ΠΑΣΟΚος.
Η συνάντησή σου με το ΠΑΣΟΚ οφείλεται σε ατύχημα, όπως μάλλον και η γέννησή σου. Κάποια στιγμή έγινες ΠΑΣΟΚ. Ίσως επειδή ήταν πιο δημοκρατικό από τη ΝΔ, ίσως επειδή σε βόλεψε κάπου, ίσως επειδή επηρεάστηκες από τα ΠΑΣΟΚοκρατούμενα ΜΜΕ. Όπως κι αν έχει το κακό έγινε. Η μόνη σου σχέση πια με το Κίνημα είναι ότι το ψηφίζεις, παρ’ ότι «όλοι ίδιοι είναι». Ίσως να σε έπεισε ένας φίλος τότε να γραφτείς και φίλος του ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσεις τον Γιωργάκη όταν έδινε τη μάχη για την ηγεσία του κινήματος με αντίπαλο τον εαυτό του. Πρόσφατα κατέβηκες σε μια πλατεία, αγανάκτησες μια-δυο φορές και ξαναμπήκες στο αυγό σου. Είσαι η αδιευκρίνιστη ψήφος των δημοσκοπήσεων που πολύ εύκολα θα γίνει ΠΑΣΟΚ. Μη μου το παίζεις αθώος-α. Φταίς το ίδιο με τους άλλους. Δεν έχεις κάποια προσωπικότητα που να γουστάρεις αν και σε είδα να κάνεις “like” σε ομιλίες του Κουρουμπλή και του Ψαριανού. Ναι το ξέρω ότι ο Κουρουμπλής δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ και ο Ψαριανός δεν είναι ακόμα ΠΑΣΟΚ.

  1. Ο Σκατο-ΠΑΣΟΚος
Είσαι ο άνθρωπός μας. Μπορώ να γράψω χιλιάδες σελίδες για πάρτη σου. Είσαι η φιγούρα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας που όλοι λατρεύουμε να μισούμε. Ως φοιτητής διαρρηγνύεις τα ιμάτια στο (μπροστά στον κόσμο εννοείται) λέγοντας πόσο άδικος είναι ο νέος νόμος. Στα κρυφά όμως κανονίζεις σε ποιον βουλευτή δίπλα θα κολλήσεις γιατί κάτι πρέπει να κάνεις μετά το Πανεπιστήμιο. Ως γλείφτης βουλευτή λοιπόν ξεσαλώνεις. Γίνεσαι παράγοντας, τα έχεις με όλους καλά. Είσαι δημοσιοσχετίστας. Αν και το παίζεις παιδί του λαού είσαι χωμένος σε επιτροπές-σφραγίδες του ΠΑΣΟΚ και επιβιώνεις με κρατικό χρήμα. Αλλάζεις εύκολα μάσκες. Τη μια εκσυγχρονιστής την άλλη Παπανδρεϊκός. Συνδυάζεις τις «αρετές» του οπαδού ΠΑΣΟΚου με αυτές του παράγοντα-ΠΑΣΟκου. Είσαι σίχαμα. Όσοι σου μιλάνε είτε είναι τόσο βλάκες που σε πίστεύουν είτε είναι τόσο βλάκες που ψαρώνουν από την υποτιθέμενη δύναμη που έχεις. Στο γραφείο σου θα βρούμε φωτογραφία σου με τον ΓΑΠ ή κάποιον άλλο μικρό ήρωα της ΠΑΣΟΚ-land. Βλέπεις ειδήσεις μόνο στο MEGA και (ώ τι παράξενο…) σου σηκώνεται η τρίχα νοιώθοντας την σύμπνοια απόψεων μεταξύ εσού και της Όλγας. Είσαι τόσο άχρηστος που δεν θα μπορούσες να κάνεις καμία δουλειά εκτός ΠΑΣΟΚ. Διαρκώς ξεχνάς πως τον λένε αυτόν με τα άσπρα μούσια στην φωτογραφία που είναι δίπλα στο πορτραίτο του Ανδρέα στην είσοδο των γραφείων του Κινήματος, όμως έχεις πάντα 2-3 τσιτάτα πρόχειρα για ώρα ανάγκης. Τονίζεις διαρκώς την διαφορά σου με τους Νεοδημοκράτες: Εσύ δεν είσαι της εκκλησίας, ούτε θέλεις τον Βασιλιά. Άσχετα αν αντιμετώπιζες τον ΓΑΠ σαν τον γιο του Θεού που αυτοδικαίως πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα γιατί είναι ο γιος του Αντρέα. Κατά καιρούς είχες πολλά πρότυπα (Τσοχατζόπουλος, Κουλούρης, Σκανδαλίδης, Γεννηματάς, Τρίτσης κτλ.), ένα όμως έχει μείνει αναλλοίωτο: Κώστας Λαλιώτης.



Αν αναγνωρίζετε κάποιον φίλο σας σε κάποια από τις πιο πάνω κατηγορίες κάντε ένα καλό στην ανθρωπότητα: στείλτε τον ταξίδι στον αγύριστο. Αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, κάντε του παρέα.


πηγη 2310net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου