Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Φοιτητές μέσα στο υπουργείο Παιδείας


 

















Οκτώ υπουργεία έχουν βάλει αυτή την ώρα "λουκέτο", με τους εργαζομένους να διαμαρτύρονται για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.



Από νωρίς το πρωί, μία ομάδα φοιτητών έχει περάσει μέσα στο υπουργείο Παιδείας, ενώ αρκετά ακόμα υπουργεία τελούν υπό κατάληψη.
Με αίτημα την απόσυρση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ογδόντα περίπου φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου και επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό.
Οι φοιτητές παρέμειναν περίπου δύο ώρες μέσα στο υπουργείο και αποχώρησαν καθώς είχαν αρχίσει να έρχονται οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν σήμερα γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κατάληψη του υπουργείου, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλα υπουργεία.
Στο μεταξύ, υπό κατάληψη από την ΑΔΕΔΥ τελούν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου, κινητοποίηση που είχε προαναγγελθεί από τη Δευτέρα ως αντίδραση στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Στη λίστα των υπό κατάληψη υπουργείων έχουν προστεθεί και τα υπουργεία Οικονομικών, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εργασίας.
Μέχρι τις 10:00 αναμένεται να διαρκέσει η κατάληψη στην Τεχνική Υπηρεσίας του ΙΚΑ στην Ιπποκράτους, με τους εργαζομένους να αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις και το ενιαίο μισθολόγιο.
Υπενθυμίζεται πως ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ προχωρούν αύριο Τετάρτη σε 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά της εφεδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου