Blog Widget by LinkWithin

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ήρθαν ευρωπαϊκά ΜΑΤ στην Ελλάδα;

Ζητάμε επίσημη απάντηση: Ήρθαν ευρωπαϊκά ΜΑΤ στην Ελλάδα;


Η Χούντα Παπανδρέου ρίχνει το προσωπείο της

 Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι έχει αφιχθεί στην Ελλάδα μεγάλη παραστρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων – Eurogedfor – πρακτικά ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, πλήρως εξοπλισμένη με Τεθωρακισμένα οχήματα.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι αφίχθηκαν για κοινή άσκηση καταστολής εξεγέρσεων με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά το timing που επιλέχθηκε για την άσκηση είναι επιεικώς ατυχές, αν όντως πρόκειται για άσκηση.
Δεν θέλουμε να κάνουμε «κακές» σκέψεις, ότι κλήθηκε ή, ακόμα χειρότερα, ότι επιβλήθηκε η παρουσία της Eurogedfor από την τρόϊκα για να προστατέψει την κυβέρνηση και να αποτραπεί ενεργός λαϊκή αντίδραση στα μέτρα εξαθλίωσης που λαμβάνει κατά των πολιτών της χώρας σε εκτέλεση ξένων εντολών.

Σημειώνουμε ότι η Eurogedfor είναι ένοπλο σώμα με ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης) στον εξοπλισμό της, η οποία δημιουργήθηκε για εκτέλεση αποστολών σε αποστολές όπως το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν κλπ, όπου οι κλασικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να φέρουν εις πέρας αποστολές καταστολής πλήθους.

Αλλά και μόνο η χρονική συγκυρία άφιξης της Eurogedfor προβληματίζει. Ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την άφιξή της στην Ελλάδα. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες οι πρώτες μονάδες αφίχθηκαν μεταξύ 08-10/10 στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από την βάση τους στην Βόρειο Ιταλία.
Αρχικά αφίχθηκε ο εξοπλισμός της μονάδας, ακολούθησαν οι άνδρες και εν συνεχεία τα βαρέα οχήματα, σκεπασμένα.Φαίνεται ότι έχουν κατευθυνθεί προς την περιοχή της Θεσσαλίας

το blog «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» αναφέρει :

Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.

Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα.
Η Ελληνική Δημοκρατία προφανέστατα έχει ήδη καταλυθεί από την κατοχική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Οι εξελίξεις, όμως, φαίνεται πως είναι ραγδαίες, αφού πάρθηκε η απόφαση για την έλευση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής. Με απλά λόγια, πέφτουν τα προσωπεία και το πολίτευμα διαταράσσεται και μεταβάλλεται σε χούντα με την βοήθεια των Ευρωπαίων «εταίρων» μας.


Ερώτηση στη Βουλή με αφορμή πληροφορίες περί έλευσης και παρουσίας της Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής (Eurogendfor) στην Ελλάδα, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος και Θ. Παφίλης.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε πως οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατέληγε με την παρατήρηση πως «και η ανευθυνότητα έχει τα όρια της».

Επικαλούμενοι τις πληροφορίες που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν στην ερώτησή τους ότι οι πρώτες μονάδες της Eurogendfor έφτασαν πριν από λίγες μέρες στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από τη βάση τους στην Ιταλία.
Όπως υπογραμμίζουν, «το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβαρό και δεν καλύπτεται από την τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ.», ενώ «η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες».

Διαμηνύοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη ή σκέψη θα απαντηθεί με μεγάλη αποφασιστικότητα από το ΚΚΕ και τον αγώνα του εργατικού, λαϊκού κινήματος, οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αν έχουν έρθει στην Ελλάδα τέτοιες δυνάμεις καταστολής, αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση αυτές, ή άλλες παρόμοιες δυνάμεις, καθώς και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την «Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου