Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τσίπρας: Η κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο θανάτου για τη χώρα

Τσίπρας: Η κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο θανάτου για τη χώρα



Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε  ο Προέδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ, στο άλσος Γουδή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκτελεί «συμβόλαιο θανάτου» για τη χώρα και επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές, ανοίγοντας παράθυρο για συνεργασία με άλλα κόμματα, ακόμα και με στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης παρουσίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της χώρας από την κρίση.
“Η κυβέρνηση Παπανδρέου εδώ και δύο χρόνια με απίστευτο επαγγελματισμό και κυνισμό εκτελεί ένα προσυμφωνημένο συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία στο Γουδή και πρόσθεσε ότι “καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να πει ενσυνείδητα τόσα πολλά ψέματα και μετά να κυβερνά κόντρα στη κοινή λογική και σα να μη συμβαίνει τίποτα να διακηρύσσει ότι θα εξαντλήσει τη τετραετία, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις μετά βίας συσπειρώνει το 15% του εκλογικού σώματος”.
Επαναφέροντας το αίτημα του για εκλογές είπε ότι “προφανώς ο κ. Παπανδρέου μιλά για εκλογές το 2013, γιατί τότε φαίνεται θα λήγει το συμβόλαιο που υπέγραψε ερήμην του ελληνικού λαού, για τη παράδοση της χώρας μας στα ντόπια και ξένα συμφέροντα”.
Όσον αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση ο Αλ.Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για “την μοναδική διέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και ανοίξουμε ξανά την κοινωνική προοπτική”.
Συγκεκριμένα προτείνει: οριστική απαλλαγή από το Μνημόνιο, επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, άμεση κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα, εναλλακτική στρατηγική για την ανάπτυξη αφού γίνουν τα τρία πρώτα, και τέλος προοδευτική αναδιανομή του πλούτου, διασφάλιση των δημόσιων αγαθών και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.
Στη συνέχεια μίλησε για την δημιουργία ενός Μετώπου “από τα αριστερά της αριστεράς ως τον κόσμο και τα στελέχη που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ”, και το οποίο “θα μπορούσε σήμερα να συσπειρώσει το λαό μας και να οργανώσει τους αγώνες, να δώσει ελπίδα και προοπτική, κυρίως να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών”.
Αυτή η πρόταση, όπως είπε, έχει συγκεκριμένους παραλήπτες, το ΚΚΕ, στους Οικολόγους, στη Δημοκρατική Αριστερά, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο Άρμα Πολιτών και στους βουλευτές που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το μνημόνιο.
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου