Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Λιμενεργάτες του Σουέζ αρνήθηκαν να παραλάβουν δακρυγόνα απο τις ΗΠΑ


 



Εργαζόμενοι στο λιμάνι του  Σουέζ αρνήθηκαν  να παραλάβουν  την πρώτη παρτίδα  με επτά τόνους δακρυγόνα, καθώς φαίνεται ότι  το  υπουργείου Εσωτερικών  θέλει να ξαναγεμίσει τις αποθήκες του που άδειασαν μετά τις 6 μέρες των διαδηλώσων στην Αίγυπτο.

Ομάδα   τελωνειακών υπαλλήλων στο λιμάνι του Σουέζ   αποκάλυψε ότι το αιγυπτιακό Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στη διαδικασία λήψης 21 τόνοι δακρυγόνων από τις ΗΠΑ.   Ο ισχυρισμός αυτός υποστηρίζεται από τον Medhat Eissa, ακτιβιστή στην παράκτια πόλη του Σουέζ, ο οποίος παρείχε έγγραφα τα οποία  προέρχονται από  ομάδα των τελωνειακών του Καναλιού του Σουέζ.
Οι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε ανάκριση για την άρνησή τους να επιτρέψουν να εισέλθει στο λιμάνι μια  αποστολή   επτά τόνων δακρυγόνων από τις ΗΠΑ.

Ομάδα εργαζομένων στο λιμάνι Adabiya στο Σουέζ έχει επιβεβαιώσει  με αποδεικτικά έγγραφα, ότι  η αποστολή των συνολικά 21 τόνων δακρυγόνων που έχει ήδη ξεκινήσει από το αμερικανικό λιμάνι του Wilmington, θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια.

Οι εργαζόμενοι λένε πώς το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Danica, το οποίο μεταφέρει επτά τόνους δακρυγόνα της Αμερικανικής εταιρίας Combind Systems,  έχει ήδη φτάσει στο λιμάνι ενώ δυο παρόμοιες αποστολές από την ίδια εταιρεία αναμένεται να φθάσουν εντός της εβδομάδας.

 commondreams.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου