Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κατέρρευσε γρήγορα ο μύθος του Παπαδήμου-σωτήρα !






Εκφραστής ωμού πραξικοπήματος.Δέν θεωρείται αξιόπιστος!Εξοργιστική η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τις συνεχιζόμενες πιέσεις για έγγραφες δηλώσεις νομιμοφροσύνης απο προεπιλεγμένα κόμματα -μαριονέτες των τοκογλύφων..
Το προχθεσινό δημοσίευμα των New York Times το οποίο παρουσιάζει την κυβέρνηση Παπαδήμου σαν προιόν πραξικοπήματος το οποίο ωργανώθηκε αυτή τη φορά όχι με χρήση τάνκς αλλά απο τους τραπεζίτες και τους ντόπιους και ευρωπαίους πολιτικάντηδες με χρήση BANKS,τον ακύρωσε πολιτικά.

Στην οδυνηρή για τις ζωές των πολιτών πραγματικότητα, υπό τον κ. Παπαδήμο κυβέρνηση συνεργασίας, που είχε εμφανιστεί σαν σωτήρια για τη χώρα, μέχρι στιγμής δεν μπορεί να λύσει κανένα απο  τα προβλήματα για τα οποία έστω υποτίθεται ότι σχηματίστηκε..

Διότι η νέα κυβέρνηση υποτίθεται σχηματίστηκε για να λύνει τα προβλήματα με τους δανειστές μέσα στα πλαίσια του σάπιου συστήματος πολιτικο-οικονομικής εξουσίας και για να αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή τους!.

Χθες, όμως, ο κ. Παπαδήμος, κατά την κοινή αποκαλυπτική συνέντευξη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, κάθε άλλο παρά έδωσε την εικόνα πρωθυπουργού που εκπροσωπεί μια χώρα και παίρνει πάνω του όλες τις πρωτοβουλίες.

Αυτό που εμφανίστηκε, ήταν η εικόνα ενός θρασύ πρός τον λαό  πρωθυπουργού που, όπως είπε, ασφαλώς ο ίδιος θα παράσχει τις περί μεταρρυθμίσεων ενυπόγραφες εγγυήσεις που αποφάσισε το Eurogroup -αλλά, πρόσθεσε, και «τα ελληνικά κόμματα είναι απαραίτητο να εκφράσουν, μέσω επιστολής, τη δέσμευσή τους στην κυβέρνηση»,ταυτιζόμενος έτσι με τις ταπεινωτικές απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων..

Αυτό σημαίνει πως ούτε ο ίδιος θεωρεί αρκετή την θηριώδη εντολή που έλαβε με την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή την οποία έτσι για λογαριασμό του διεθνούς διευθυντηρίου υποβαθμίζει στο επίπεδο της αλήστου μνήμης ..συμβουλευτικής επιτροπής της στρατιωτικής δικτατορίας 67-74.

Αφ ετέρου αποδεικνύεται ότι δεν θεωρείται ισχυρός ούτε καν από τους δανειστές -εταίρους, οι οποίοι δείχνουν να τον αντιμετωπίζουν -αν και οι ίδιοι τον επέβαλαν σαν έναν απλά κατοχικό πρωθυπουργό -διεκπεραιωτή.

Το σημαντικότερο όμως και ουσιαστικότερο ζήτημα που τίθεται πλέον είναι ότι προσπαθώντας να αιτιολογήσει αυτήν την ταπεινωτική στάση, έδειξε να μεταφέρει τους ισχυρισμούς των εταίρων μας, σύμφωνα με τους οποίους οι υπογραφές είναι αναγκαίες επειδή το πρόγραμμα είναι μακροπρόθεσμο και η κυβέρνηση βραχυπρόθεσμη.

Είπε δηλαδή μέσα σε ένα παραλήρημα ολοκληρωτισμού,πως οι υπογραφές χρειάζονται «προκειμένου να εξαλειφθούν η αβεβαιότητα και οι αμφιβολίες σχετικά με τις μελλοντικές ενέργειες των κομμάτων που μπορεί να είναι στην εξουσία»,προεξοφλώντας για λογαριασμό των πολιτών τα συγκεκριμένα κόμματα που θα κληθούν αν και όταν επιτραπεί να γίνουν εκλογές να σχηματίσουν τη μελλοντική ελληνική κυβέρνηση!

Με άλλα λόγια όρισε ότι τα κόμματα τα οποία θα σχηματίσουν τη μελλοντική κυβέρνηση της χώρας είναι ένα η περισσότερα-ανάλογα με το αποτέλεσμα-απο το ΠΑΣΟΚ,τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ που καλούνται να υπογράψουν τη δήλωση!

Σε επιβεβαίωση όλων των παραπάνω εκτιμήσεων,χθες η ίδια η Κομισιόν, δια του εκπροσώπου της Ολιβιέ Μπαγί, επέμεινε ότι η παροχή έγγραφων δεσμεύσεων είναι όρος για την καταβολή της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, καθώς η ευρωζώνη εξακολουθεί να αναμένει έγγραφες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας,δηλαδή το ΠΑΣΟΚ,τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ,τις οποίες η ίδια επιλέγει πρίν απο τους Έλληνες πολίτες και για λογαριασμό τους χώρίς διαδικασία ελεύθερων εκλογών,σχετικά με την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου..

Το εξοργιστικό αυτό γεγονός αποτελεί από μόνο του ικανό λόγο για να παραιτηθεί ο δοτός παράνομος κατοχικός πρωθυπουργός σήμερα κιόλας και η χώρα να οδηγηθεί άμεσα σε πραγματικές και ελεύθερες εκλογές με απλή αναλογική,ισότιμη ελεύθερη προβολή όλων των θέσεων στα ΜΜΕ και απαγόρευση κάθε άλλης προεκλογικής δαπάνης που θα εξασφαλίσουν την ανόθευτη πληροφόρηση και έκφραση της βούλησης των πολιτών.  .


stopcartel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου