Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σ.Κωφίδης: "Το κίνημα "Hasta" βρίσκεται όπου υπάρχει αδικία


Από την Παλαιστίνη έως την Κούβα και από τον Τίρναβο και την Κούνεβα μέχρι τους εργάτες της Χαλυβουργίας. Ο Σάββας Κωφίδης μιλά για το κίνημα "Hasta" που εμπνέεται από τον μεγαλύτερο επαναστάτη όλων των εποχών, Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα...Για το κίνημα "Hasta" και τις δραστηριότητες του, μίλησε ο Σάββας Κωφίδης στον "Sentra 103,3", τονίζοντας πως δίνουν έμφαση σε όσα υποστήριζε ο μεγαλύτερος επαναστάτης, Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα.

Ο Έλληνας τεχνικός, αναφέρθηκε επίσης στην ανταπόκριση του κόσμου, στο τρόπο που μπορεί κάποιος να συμμετέχει στο "Hasta", αλλά και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην προπονητική.

Για το κίνημα "Hasta": "Έχουμε δώσει έμφαση σε αυτά που υποστήριζε ο Τσε Γκεβάρα. Στις εμφανίσεις δεν αναγράφονται τα δικά μας ονόματα, αλλά ονόματα σημαντικών ανθρώπων και τοποθετήσεων. Η δική μου φανέλα γράφει Τάπια".

Για το πότε δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο κίνημα, καθώς και για τη δράση του: "Η κίνηση αυτή γεννήθηκε περίπου πριν από 4 χρόνια. Χρησιμοποιούμε τη λέξη “επανάσταση” ως αντίδραση σε κάθε αδικία που συμβαίνει στη γη. Όπου βλέπουμε ότι υπάρχει αδικία και χρειάζεται κάποιος τη στήριξή μας βρισκόμαστε εκεί. Δεν είμαστε κομματοποιημένοι".

Για τις μέχρι τώρα κινήσεις τους: "Έχουμε πάει στην Παλαιστίνη για να υποστηρίξουμε το λαό που αγωνίζεται τόσα χρόνια για τη χαμένη του πατρίδα, όπως και στην Κούβα για να υποστηρίξουμε τον κόσμο που αντιστέκεται στον καπιταλισμό. Επίσης, βρεθήκαμε στον Τίρναβο, όπου παίξαμε για την Κούνεβα, όπως και για όλες τις εργάτριες του κόσμου. Στην Ελλάδα έχουμε πάει σε πολλά μέρη, όπως στα Γρεβενά για να αγωνιστούμε για το περιβάλλον. Γενικά πηγαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη. Πρόσφατα πήγαμε να στηρίξουμε τους εργάτες της Χαλυβουργίας".

Για τα χρώματα της εμφάνισης: "Τα χρώματα της εμφάνισής μας είναι το μαύρο, το άσπρο και το κόκκινο".

Για το αν μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει μέλος: "Υπάρχει μια φιλοσοφία που αν τη νιώθει κάποιος και συμφωνήσει με αυτή είναι καλοδεχούμενος. Δεν υπάρχουν εμπόδια".

Για τις δραστηριότητες του κινήματος: "Δεν παίζουμε μόνο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο το χρησιμοποιούμε για να αναδείξουμε ζητήματα. Έχουμε και άλλες δραστηρίοτητες, όπως το θέατρο και το τραγούδι. Υπάρχουν άνθρωποι στο κίνημα που ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους, όπως τραγουδιστές, ηθοποιοί, εργάτες, επιστήμονες, πολιτικοί, ακόμα και ο δήμαρχος. Θέλουμε με κάθε τρόπο να αναδείξουμε ζητήματα που χρήζουν προσοχής".

Για το αν υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο: "Έχουμε κόσμο στις δραστηριότητές μας. Μπορεί να είναι λίγος, αλλά έχουμε κάποια ανταπόκριση. Στόχος μας δεν είναι να προβληθούμε. Αυτό θα έρθει ως φυσιολογική εξέλιξη. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να προβληθεί αυτό που κάνουμε".

Για το αν θέλει αν επιστρέψει στην προπονητική: Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν προτάσεις, απλά περιμένω. Είμαι έτοιμος να πάω σε κάποια ομάδα".

sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου