Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ -ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3













Εννοείται πως δεν υπάρχει η παραμικρή μομφή ενάντια στους εργαζόμενους που δέχτηκαν να υπογράψουν τη μείωση στους μισθούς τους. Έτερον, εκάτερον. Και το σημειώνω γιατί είμαι σίγουρος πως η σπέκουλα των συνδικαλιστών δεν θα έχει τέλος... Μην χάνουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο.
Και προσωπικά, για να το προχωρήσω λίγο περισσότερο, δεν (μπορώ να) κατακρίνω την απόφαση κάποιου εργοδότη να ζητήσει μείωση μισθών από τους εργαζόμενους. Εκτός αν είναι από πονηρού. Δεν λέω για τον Σκάι 100,3 αλλά αναφέρομαι γενικώς. Το βρίσκω έως και θεμιτό, στις μέρες που ζούμε. Όχι όμως στη συνέχεια να προχωρούν σε απολύσεις και δη, εκδικητικού τύπου. Οι συμφωνίες πρέπει, τουλάχιστον, να τηρούνται! Δεν μπορείς να έχεις και το πεπόνι και το μαχαίρι...

Δεν το συζητάω. Υποκλινόμαστε στους συνάδελφους που δεν δέχονται τις μειώσεις στους μισθούς τους. Θέλει κότσια να πεις όχι!


update 15:40


Τελικά, οι συνολικές απολύσεις στον Σκάι φτάνουν τις έξι! Ένας διοικητικός υπάλληλος, η Έφη Φαρμακιώτη από τη ροή του ραδιοφώνου και ο Παύλος Ζαφειρόπουλος, ρεπόρτερ στην εκπομπή Eco News. Αυτά είναι τα τρία, επιπλέον, πρόσωπα που είδαν την πόρτα της εξόδου. Με απόλυση. Τελευταία ημέρα του μήνα γαρ. Θα τελειώνει ο μήνας και θα τρέμει ο κόσμος τι θα του ξημερώσει..



Μοιάζει εκδικητική η συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του Σκάι απέναντι σε όλους, όσοι δεν υπέγραψαν τη μείωση στους μισθούς τους. Όσοι δεν δέχτηκαν τις αποφάσεις, οδηγήθηκαν προς το λογιστήριο. Τρεις συνολικά οι απολύσεις, σήμερα, στο Φάληρο. Οι δύο από τους απολυθέντες προέρχονται από το ραδιόφωνο, τον Σκάι 100,3. Ο Λάμπρος Παπαδογιάννης από το ελεύθερο ρεπορτάζ (από τα καλύτερα παιδιά του χώρου, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις έχουν να λένε για την ποιότητά του ως δημοσιογράφος) και ο Κώστας Οικονόμου από το αθλητικό ρεπορτάζ.



Το μήνυμα είναι σαφές: Όποιος δεν υπογράφει, απολύεται! Ποια τρόικα και ποιος Παπαδήμος; Νέα εργασιακά ήθη...

Για προηγούμενες απολύσεις στον Σκάι 100,3 (υπάρχει και προϊστορία) διαβάστε εδώ κι εδώ... 

infowar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου