Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ερχεται και το ελαιόλαδο χωρίς μεσάζοντες

patatespieria.jpg


Συνεχίζει να αποκτά πιο μαζικά χαρακτηριστικά η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.
 
Ηδη η διάθεση 24 τόνων πατάτας, το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κατερίνη, ήταν άκρως επιτυχής ενώ 1.110 οικογένειες παρήγγειλαν σε 20 ώρες άλλους 75 τόνους πατάτες. Η παράδοση θα γίνει το επόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου στην Κατερίνη. Ταυτόχρονα στη Βέροια η επόμενη δράση με 24 τόνους πατάτες θα γίνει από την "Οικολογική Ομάδα Βέροιας".
 
Οι εθελοντές από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας προαναγγέλουν ήδη τη μαζική αγορά νέων προϊόντων κατ ευθείαν από τους παραγωγούς, όπως λάδι, ρύζι, όσπρια και μακαρόνια.
 
Όπως φαίνεται από έρευνα που κάνει η ομάδα στο site της πρώτο  στις προτιμήσεις για ομαδική παραγγελία κατευθείαν από τον παραγωγό είναι το λάδι με ποσοστό 54,6% ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το αλεύρι σε ποσοστό 10.9%. Άλλα προϊοντα είναι τα φασόλια, τα μακαρόνια, το ρύζι, τα κρεμμύδια και οι φακές. συνολικά στην ψηφοφορία έχουν πάρει μέρος πάνω από 2000 άτομα σε διάστημα 2 ημερών.
 
Ήδη η εθελοντική ομάδα ετοιμάζει την οργάνωση ενός Πανελλαδικού Δικτύου ενώ Aθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
 
alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου