Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Επεισοδιακή παρέλαση στα Ιωάννινα με ΜΑΤ και αποδοκιμασίες



Επεισόδια σημειώθηκαν πριν και κατά την διάρκεια της παρέλασης στα Γιάννινα για την 99η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
 Στην πόλη έγινε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές κινητοποιήσεις. 
 Από το πρωί 17 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα είχαν λάβει μέτρα στην λεωφόρο Δωδώνης που θα γίνονταν η παρέλαση.

 Ομάδα κτηνοτρόφων και εργαζόμενοι στη "Δωδώνη" εμφανίσθηκε με ένα μικρό φορτηγό για να διανείμει κουτάκια με γάλα στους μαθητές και στρατιώτες,κοντά στην παλιά Ακαδημία απ' όπου ξεκινούσε η παρέλαση. Επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που τους απαγόρευσαν να μοιράσουν τα κουτάκια και τους απόθησαν βίαια χτυπώντας 2 κτηνοτρόφους.

Στην περιοχή εμφανίσθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και γονείς που ανησύχησαν για τα παιδιά τους.

 Στη διάρκεια της παρέλασης  μαθητές 2 λυκείων της πόλης, μόλις πλησίασε την εξέδρα των επισήμων,γύρισε και μούντζωσε ομαδικά τους επίσημους!!! Προηγήθηκε το σύνθημα του σημαιοφόρου του σχολείου ο οποίος φώναξε δυνατά πρώς τους επισήμους "Είστε Μαλάκες"!!!
Η κίνηση των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων, που αποχώρησε από το χώρο που έγινε η παρέλαση.
  Επίσης καθηγητές φυσικής αγωγής, δυο σχολείων που παρέλασαν σήμερα στα Γιάννενα,έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ'αριστερά",μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων!
 Συνολικά, κινητοποιήθηκαν 10 περίπου διμοιρίες ΜΑΤ, οι οποίες είχαν κυριολεκτικά αποκλείσει το κέντρο της πόλης. Ενδεικτικό είναι ότι η εξέδρα των επισήμων είχε αποκλειστεί με κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν, στο ύψος του αγάλματος της Ολυμπιάδας από την πλευρά του δικαστικού μεγάρου και στην Όαση από την κάτω πλευρά, αποκλείοντας τους πολίτες σχεδόν σε ακτίνα 200 μέτρων από την εξέδρα.
Διάχυτη ήταν η ένταση και η αμηχανία και στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι επικεφαλής πολύ συχνά ήταν προκλητικοί, αποθώντας και προπηλακίζοντας και δημοσιογράφους.  Δεν ήταν λίγες οι φορές που παιδιά δημοτικού περνούσαν από κλοιό των ΜΑΤ, δίπλα από γκλομπ και "φυσούνες" χημικών για να παρελάσουν, με τους δασκάλους να διαμαρτύρονται στους αστυνομικούς. 
 Όταν παρέλασαν και τα τμήματα των αστυνομικών σχολών, οι συγκεντρωμένοι μαζεύτηκαν ξανά για να κάνουν πορεία. Ήδη, στους γύρω δρόμους είχαν εξελιχθεί κυνηγητά με τρεις νεαρούς να προσάγονται. Τα ΜΑΤ δεν επέτρεψαν την πορεία αρχικά, όταν όμως η συγκέντρωση μεγάλωσε και από πολίτες που μπήκαν σε αυτή, από το κοινό της παρέλασης, η διμοιρία άρχισε να υποχωρεί. Σταμάτησε τελικά μπροστά στο δικαστικό, όπου επικράτησε νέα ένταση. Δέκα λεπτά αργότερα, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν και πάλι και έσπασαν το μπλόκο που είχαν σχηματίσει δύο σειρές αστυνομικών των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ. Έφτασαν μπροστά στην εξέδρα, ενώ οι επίσημοι είχαν φύγει και η ένταση σταμάτησε εκεί.
πηγές epirusgate , agon
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου