Blog Widget by LinkWithin

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Το Ιράν αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ελλάδα με πετρέλαιο




Το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, χωρίς να διευκρινίζει τις πηγές του.
Σε δηλώσεις του όμως προς το ΑΜΠΕ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Άγγελος Στράνης, διέψευσε τις πληροφορίες περί άρνησης του Ιράν να τροφοδοτήσει την εταιρεία με πετρέλαιο.
«Τα πετρελαιοφόρα που έφτασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει το πετρέλαιο», αναφέρει το Fars.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια», ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες.
Η Glencore, κορυφαία ελβετική εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών, επίσης μπορεί να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου