Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πέθανε ο Γιάννης Μπανιάς


Πέθανε στο νοσοκομείο " Ευαγγελισμός", όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες με βαριά νόσο, ο Γιάννης Μπανιάς, ένα από τα κορυφαία στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

 Ο 'Γιάννης Μπανιάς γεννήθηκε στους Μελισσουργούς της Άρτας το 1939. Υπήρξε στέλεχος της προδικτατορικής Αριστεράς, έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στον χώρο της πολιτικής όπου συμμετείχε σε κινήματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Κύπρου, της εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας από τα αυταρχικά καθεστώτα και άλλων εθνικών και πολιτικών αγώνων. Το 2007 εκλέγεται ως βουλευτής επικρατείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009,όντας ηγέτης της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

Σπούδασε στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην συνέχεια, κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Γκρατς της Αυστρίας, αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, ενώ το εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο των Ελλήνων Φοιτητών του Γκρατς και γίνεται μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου