Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι σκληροί νόμοι του sex

Οι σκληροί νόμοι του σεξ (7) 

  • Στο Durango του Μεξικό οι νόμοι ορίζουν πότε ο σύζυγος θα κάνει σεξ με τη γυναίκα του, ανάλογα με την περίοδό της. Δεν επιτρέπεται να την αγγίξει τις πρώτες πέντε μέρες και πρέπει να περιμένει άλλες επτά για να εξαγνιστεί. Εφόσον περάσει αυτό το διάστημα, η γυναίκα μπορεί να κάνει μπάνιο. Η παραβίαση του νόμου, οδηγεί κατευθείαν σε θανατική ποινή.
  • Στην Βραζιλία οι νόμοι περί πορνογραφίας στον Τύπο και στη βιβλιογραφία είναι ιδιαίτερα αυστηροί, καθώς δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε αναφορά στην ομοφυλοφιλία, φωτογραφίες γυμνών ζευγαριών (ακόμα κι αν υπονοούν οποιαδήποτε ερωτική περίπτυξη), φωτογραφίες μωρών που μόλις γεννιούνται, φωτογραφίες γυναικών με μπικίνι ή σόρτς και φωτογραφίες γυμνόστηθων γυναικών. Στην περιοχή Sorocaba, απαγορεύονται τα παθιασμένα φιλιά σε δημόσιους χώρους. Στο Tupies, όταν μια γυναίκα είναι παντρεμένη είναι υποχρεωμένη να παραμείνει πιστή, ενώ από την άλλη στον άντρα επιτρέπεται να έχει, όσες ερωμένες μπορεί να αντέξει η τσέπη του.
  • Στο Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής, έχουν τεθεί εκτός νόμου τα πουπουλένια στρώματα, καθώς θεωρούνται ένοχα για “την πρόκληση λάγνων αισθημάτων“.
  • Στην επαρχία Cautin της Χιλής, απαγορεύεται το κρέμασμα στους τοίχους, εικόνων γυμνών γυναικών από το Playboy. Στην επαρχία Valparaiso απαγορεύεται ένας άντρας να παντρευτεί μια γυναίκα, η οποία έχει διαπράξει παλιότερα μοιχεία.
  • Η παντρεμένη γυναίκα στη La Paz της Βολιβίας, δεν επιτρέπεται να πιεί περισσότερο από μια γουλιά κρασιού, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θεωρείται από το νόμο, ηθικά και σεξουαλικά χαλαρή κι ο άντρας της έχει το δικαίωμα να τη χωρίσει. Στη Santa Cruz ένας άντρας οποιασδήποτε ηλικίας, δεν επιτρέπεται να κάνει σεξ με τη μητέρα του και τη θεία του, καθώς επίσης και με μια γυναίκα και την κόρη της ταυτόχρονα.
  • Στη Βενεζουέλα, αν μια παντρεμένη γυναίκα κατηγορηθεί για μοιχεία, τότε με ένα απλό όρκο με τον οποίο αρνείται αυτή την πράξη, κρίνεται αθώα κι απαλλάσσεται από τις κατηγορίες. Στη Valencia η ακολασία δε θεωρείται παράνομη, εφόσον τίθενται συγκεκριμένα όρια. Ο άντρας ή η γυναίκα, δεν πρέπει να κάνουν σεξ με κάποιον που δεν είναι σε φόρμα ή είναι γνωστό πως είναι αφελής. Στο Caracas η μοιχεία δεν είναι πάντα έγκλημα. Αν το ζευγάρι είναι παντρεμένο λιγότερο από δώδεκα μήνες, τότε δε διώκεται κανείς τους. Στην αντίθετη περίπτωση διώκονται, θεωρώντας ότι έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα.
  • Στη Κολομβία, θεωρείται συγχωρητέο έγκλημα πάθους η δολοφονία της μοιχού συζύγου από τον άντρα της, όταν αυτός τη δει με τα ίδια του τα μάτια στο κρεβάτι με άλλο άντρα. Έγκλημα το οποίο μάλιστα δεν καταλήγει ποτέ σε δίκη. Στο Cali, η γυναίκα πρέπει να ξεπαρθενευτεί από το σύζυγό της τη νύχτα του γάμου τους, ενώ η μητέρα της νύφης απαιτείται να είναι παρούσα ως μάρτυρας του γεγονότος και να δίνει οδηγίες.
  • Στο Περού απαγορεύεται η χρήση της σάλτσας τσίλι και άλλων παρόμοιων πικάντικων φαγητών στις φυλακές, με τον ισχυρισμό ότι είναι αφροδισιακά και ως εκ τούτου θα διέγειρε τη σεξουαλική επιθυμία των έγκλειστων, κάτι που δεν είναι κατάλληλο για άντρες που ζουν περιορισμένοι. Στην ίδια χώρα, ο σοδομισμός αποτελεί ιδιαίτερα σοβαρό αδίκημα. Ο ένοχος αρχικά σέρνεται στους δρόμους της πόλης με ένα σχοινί, το οποίο αργότερα χρησιμοποιείται για τον απαγχονισμό του. Έπειτα το πτώμα του οδηγείται στην πυρά, συμβολίζοντας τον πλήρη αφανισμό του. Από τους πιο παλιούς νόμους στο Περού, είναι αυτός που απαγορεύει στους ανύπαντρους άντρες να κατέχουν almaca -μια ποικιλία των λάμα-, στο σπίτι τους καθώς αυτό αποτελούσε το πιο δημοφιλές ζώο με το οποίο έκαναν σεξ.
Οι σκληροί νόμοι του σεξ (5)

  • Στην Ουρουγουάη αν ο άντρας συλλάβει τη γυναίκα του να τον απατά, μπορεί να επιλέξει τον τρόπο της τιμωρίας των δύο εραστών. Είτε θα τους σκοτώσει και τους δύο, είτε θα κόψει τη μύτη της γυναίκας του και θα ευνουχίσει τον εραστή της. Στο Montevideo αν ο άντρας κάνει σεξ με τη σύζυγό του, ενώ αυτή έχει περίοδο, τότε διώκεται ποινικά. Δεν επιτρέπεται να την αγγίξει ούτε στη μέση, ούτε ανάμεσα στα γόνατά της, αλλιώς τιμωρείται με διακόσια μαστιγώματα.
  • Στο Paraguari της Παραγουάης επιτρέπεται η προσωπική εκδίκηση σε υποψία μοιχείας, μόνο από την πλευρά του συζύγου. Μπορεί να σκοτώσει και τους δύο εραστές άμεσα, για να μη θεωρηθεί ένοχος από το νόμο. Σε περίπτωση που καθυστερήσει, δεν μπορεί να τους σκοτώσει. Η γυναίκα που πιάνει τον άντρα της να την απατά, δεν απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα.
  • Στη Γουατεμάλα, οι ελεύθερες γυναίκες δεν επιτρέπεται να κάνουν σεξ και όποιες από αυτές συλληφθούν στο δρόμο, ξυλοκοπούνται βάναυσα από τους περαστικούς. Το αντίθετο, δεν ισχύει για τους άντρες.
  • Στο Ελ Σαλβαδόρ, η μοιχεία της γυναίκας τιμωρείται με εξαετή φυλάκιση, ενώ τριάντα δολάρια δίνονται στο σύζυγό της ως αποζημίωση. Το σεξ με συγγενή στη Santa Ana, τιμωρείται με εξορία ή απαγχονισμό.
  • Στο Εκουαδόρ, η νύφη κρίνεται για την παρθενία της τη νύχτα του γάμου της κι αν βρεθεί ένοχη τότε επιστρέφεται στους γονείς της.
  • Στον Παναμά, οι νόμοι για την ομοφυλοφιλία είναι ιδιαίτερα στυγνοί. Τόσο οι ομοφυλόφιλοι όσο και οι ετεροφυλόφιλοι οι οποίοι συναναστρέφονται με αυτούς, εξευτελίζονται και παραμένουν σε μόνιμη εξορία. Οι ομοφυλόφιλοι ευνουχίζονται, ενώ οι ετεροφυλόφιλοι τιμωρούνται με ξύρισμα του κεφαλιού κι εκατό μαστιγώματα.
  • Στο San Jose της Κόστα Ρίκα, κάποιος μπορεί να συλληφθεί αν διατηρεί οίκο ανοχής ή απλά ένα χώρο στον οποίο συνευρίσκονται παράνομα ζευγαράκια. Στο Limon, οι δύο εμπλεκόμενοι στη μοιχεία, τιμωρούνται με ξυλοδαρμό και πνιγμό. Οι ελεύθερες γυναίκες, δεν επιτρέπεται να κάνουν καμίας μορφής σεξ. Ιδιαίτερα αυστηροί είναι οι νόμοι για την πορνεία.
  • Στη Matagalpa της Νικαράγουα, ο άντρας είναι υποχρεωμένος από το νόμο να χωρίσει τη γυναίκα του, αν αυτή τον έχει απατήσει κι αν δεν το κάνει, μπορεί να διωχθεί για την απροθυμία του αυτή. Αντίθετα, η γυναίκα δεν είναι υποχρεωμένη να χωρίσει τον άντρα της για παρόμοιο περιστατικό, καθώς κάτι τέτοιο θεωρείται αναμενόμενο από την πλευρά του.

  • Στην Ονδούρα, δεν υπάρχει απαγόρευση για την ομοφυλοφιλία, αλλά δεν επικροτείται κιόλας . Ο σοδομισμός όμως απαγορεύεται αυστηρά, είτε εμπίπτει στη μια κατηγορία, είτε στη άλλη. Ένας άντρας θεωρείται ότι έχει απατήσει τη σύζυγό του, μόνο αν έχει μόνιμη ερωμένη, την οποία μάλιστα “κρατάει με διαβόητο τρόπο“.
  • Στο Μπελίζ, είναι παράνομο το σεξ και ο γάμος ενός άντρα με τη θεία του. Ομάδες από μασκοφόρους άντρες που θεωρούνται ότι προστατεύουν τη περιοχή τους, έχουν το δικαίωμα να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, να δέσουν τον ένοχο σε ένα δέντρο και να τον μαστιγώσουν.
  • Στο Georgetown της Νέας Γουιάνας, δεν επιτρέπεται το σεξ και ο γυμνισμός στην παραλία, και όσοι συλλαμβάνονται τους τιμωρούν με κάλυψη του σώματος με φρέσκια μπογιά, έπειτα τους δένουν μαζί πισινό με πισινό και τους περιφέρουν στην πόλη, για να μεταφερθούν τελικά εκτός του Georgetown κι να τους αφήσουν εκεί, οπότε τους γίνεται γνωστό ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη τους. Ο αυνανισμός θεωρείται επίσης παράνομος στη χώρα αυτή.
  • Στο Paramaribo του Σουρινάμ, αν ένας άντρας βιάσει μια γυναίκα, τότε δε θα τιμωρηθεί αν το θύμα του βιασμού, συμφωνήσει να παντρευτεί τον βιαστή της. Αν μια χήρα σκοπεύει να παντρευτεί ξανά, απαιτείται από το νόμο να κάνει πρώτα σεξ, με ένα μέλος από την οικογένεια του συζύγου της.
Οι σκληροί νόμοι του σεξ (4)

  • Οι βιαστές και οι μοιχοί στη Μογγολία, τιμωρούνται με ευνουχισμό οι άντρες και με διχοτόμηση των γεννητικών οργάνων οι γυναίκες.
  • Στο Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και το Μακάο είναι παράνομη η προβολή ταινιών με ερωτικές σκηνές και γυμνά σώματα, ενώ απαγορεύεται οι ηθοποιοί που προέρχονται από αυτές τις χώρες να δίνουν φιλιά στο στόμα.
  • Στο Χονγκ Κονγκ, η απατημένη σύζυγος έχει το δικαίωμα να σκοτώσει το μοιχό σύζυγό της, αλλά αυτό μπορεί να το κάνει μόνο με τα χέρια της. Από την άλλη, μπορεί να σκοτώσει την ερωμένη του συζύγου με όποιο τρόπο θέλει.
  • Στην Κίνα, απαγορεύεται μια γυναίκα να κυκλοφορεί γυμνή στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, εκτός από το χώρο του μπάνιου.
  • Πριν αρκετά χρόνια, όλες οι γυναίκες στο Θιβέτ ήταν υποχρεωμένες να εργάζονται ως ιερόδουλες, με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν την απαραίτητη σεξουαλική εμπειρία πριν το γάμο.
  • Στην Ινδονησία ο αυνανισμός τιμωρείται με ευνουχισμό.
  • Στη Κρακοβία της Πολωνίας θεωρείται εγκληματικό το σεξ με ζώα, ενώ όποιος συλληφθεί να το έχει διαπράξει τρεις φορές, πυροβολείται στο κεφάλι.
Οι σκληροί νόμοι του σεξ (3)

  • Στην Αίγυπτο, απαγορεύεται μια γυναίκα, να χορεύει το χορό της κοιλιάς, αν δεν έχει καλυμμένο τον αφαλό της με ένα κομμάτι γάζας.
  • Στη Σαουδική Αραβία, οι μοιχοί κλείνονται σε ένα υφασμάτινο σάκο και ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου. Σε ορισμένες περιπτώσεις η γυναίκα πυροβολείται μπροστά στον εραστή της και στη συνέχεια αποκεφαλίζεται δημόσια.
  • Στην Ιορδανία, το σεξ μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών, επιτρέπεται τουλάχιστον μια φορά κάθε τέσσερις μήνες.
  • Στο Άμπου Ντάμπι, κάποιος μπορεί να συλληφθεί ακόμα κι αν φιλήσει στο μάγουλο μια γυναίκα δημόσια και να τιμωρηθεί με δεκαήμερη φυλάκιση. Αν ο αστυνομικός κατά τη σύλληψη, θεωρήσει το περιστατικό ως μοιχεία, τότε η τιμωρία είναι θάνατος.
  • Στο Κουβέϊτ, οι αισθησιακές ματιές από έναν παντρεμένο άντρα σε μια οποιαδήποτε γυναίκα θεωρούνται παράνομες. Επίσης τόσο οι ελεύθεροι όσο και οι παντρεμένοι άντρες, δεν επιτρέπεται να κοιτάζουν με λάγνο τρόπο, οποιοδήποτε γυναικείο άγαλμα ή θηλυκό ζώο.
  • Στο Λίβανο, μόνο οι άντρες επιτρέπεται να κάνουν σεξ με ζώα. Το φύλο τους όμως πρέπει απαραιτήτως να είναι θηλυκό, στην αντίθετη περίπτωση η πράξη θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα και τιμωρείται αναλόγως. Αν μια γυναίκα συλληφθεί να κάνει σεξ με ζώο, τότε εκτελείται άμεσα.
  • Στη Συρία, ο άντρας απαγορεύεται να κοιτάξει οποιοδήποτε μέρος του σώματος μιας άλλης γυναίκας, εκτός της συζύγου του και το ίδιο ισχύει  και για τις γυναίκες. Επιπλέον απαγορευτικές είναι και οι ματιές στα γεννητικά όργανα, ακόμα κι αν τα βλέπει στον καθρέφτη ή στην αντανάκλαση της πισίνας.
  • Στο Ιράν, σύμφωνα με τον Χομεϊνίτο σεξ κατά τη διάρκεια της νηστείας του ραμαζανιού είναι παράνομο, καθώς ακυρώνει τη νηστεία, αν το πέος εισέρχεται στον κόλπο ξεπερνώντας την ουλή της περιτομής και αν πραγματοποιηθεί εκσπερμάτωση -στην αντίθετη περίπτωση δεν την ακυρώνει, ακόμα κι αν ο άντρας δε μπορεί να είναι σίγουρος για το μήκος του πέους που διείσδυσε στον κόλπο της γυναίκας“. Όσον αφορά στο σεξ με ζώα αυτό επιτρέπεται με κατοικίδια, όπως σκύλοι, γάτες, γαϊδούρια, αρνιά και όλα τα είδη των περιστεριών. Οι παντρεμένοι άντρες έχουν το δικαίωμα να κάνουν ομοφυλοφιλικό σεξ με τον πατέρα, τον αδερφό ή το γιό της συζύγου τους (φαντάζομαι από άλλο γάμο…)
  • Στην Υεμένη, η πορνεία τιμωρείται με δημόσιο απαγχονισμό.
  • Στο Ομάν, αν ένας άνδρας κάνει σεξ με μια καμήλα, μια αγελάδα ή μια προβατίνα, τότε το γάλα του ζώου γίνεται αυτομάτως ακάθαρτο και δεν είναι πλέον κατάλληλο για τη διατροφή του ανθρώπου. Σύμφωνα με το νόμο, το ζώο πρέπει να θανατωθεί και να καεί άμεσα, ενώ ο άντρας που το σοδόμισε είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το αντίτιμο στον ιδιοκτήτη του.
  • Στη Doha του Κατάρ, αν μια γυμνή γυναίκα βρεθεί κατά λάθος μπροστά από ένα άντρα, τότε πρέπει να καλύψει πρώτα το πρόσωπό της κι όχι το σώμα της. Καμία ανύπαντρη γυναίκα δεν επιτρέπεται να μείνει έγκυος. Οι γυναίκες αυτές διώχνονται από τα μαιευτήρια και δε μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα. Στην περίπτωση αυτή, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να φύγει από τη χώρα ή να κάνει ό,τι μπορεί μόνη της.

Και κλείνουμε αυτό το ταξίδι, συμπληρώνοντάς το με μερικές παραδόσεις και ιδιαίτερες αντιλήψεις που μπορούν να δώσουν μπόλικο υλικό για επιμορφωτικά ντοκιμαντέρ.
  • Στη Τασμανία, οι χήρες είναι υποχρεωμένες να φοράνε γύρω από το λαιμό τους, το πέος του νεκρού συζύγου τους για ένα χρονικό διάστημα μετά το θάνατό του.
  • Στη φυλή των Marind-anim από τη Νέα Γουινέα, η νύφη κάνει σεξ με όλους τους άντρες της οικογένειας του άντρα της, γεγονός που αποτελεί μέρος της τελετής του γάμου κι ονομάζεται “Otiv Bombari“.
  • Στη φυλή Amhara από την Αιθιοπία, την πρώτη νύχτα του γάμου πραγματοποιείται μια τελετουργία, για την οποία η νύφη έχει πάρει οδηγίες να αντισταθεί στο γαμπρό κι ο γαμπρός να επιτεθεί στη νύφη. Αν παρόλα αυτά ο τελευταίος δεν τα καταφέρει, τότε καλεί έναν από τους τρεις έμπειρους άντρες -που ο ίδιος έχει επιλέξει – οι οποίοι παραβρίσκονται για ηθική και σωματική υποστήριξη. Αυτοί αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν ό,τι δεν μπόρεσε ο γαμπρός, για να βγουν τελικά από την κατοικία, φωνάζοντας για την κατάκτηση της νύφης εκ μέρους του.
  • Στις φυλές Lozi, Marutse και Barotse από τη Ζάμπια, οι ενήλικες γυναίκες καταστρέφουν τεχνητά τον παρθενικό υμένα στις έφηβες κοπέλες, έτσι ώστε οι άντρες να μη γνωρίζουν την έννοια του ξεπαρθενέματος. Οι ίδιες κοπέλες μεγεθύνουν τα χείλη του αιδοίου τους και τον κόλπο τους με ένα εργαλείο σε σχήμα σκαπάνης. Τα έφηβα κορίτσια και αγόρια, εκπαιδεύονται από νωρίς στο σεξ από τους ενήλικες.
Οι σκληροί νόμοι του σεξ (1)

Σύμφωνα με τους σεξολόγους και τους ανθρωπολόγους, ο πλέον καταπιεσμένος σεξουαλικά λαός, κατοικεί στο απομονωμένο νησί Inis Beag βόρεια των ακτών της Ιρλανδίας. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου νησιού, δεν έχουν καμία σεξουαλική εκπαίδευση και η συνουσία αποτελεί για αυτούς αναγκαίο κακό για την αναπαραγωγή. Το σεξ -αυστηρά και μόνο σε ιεραποστολική στάση- αφορά φυσικά αποκλειστικά τα παντρεμένα ζευγάρια και γίνεται πάντα με τα ρούχα, τα οποία έχουν ανοίγματα μόνο στα γεννητικά όργανα, διαρκεί ελάχιστα λεπτά και δε συμπεριλαμβάνει ούτε φιλιά. Η έμμηνος ρήση όπως και η εμμηνόπαυση αντιμετωπίζονται με φόβο, ο θηλασμός αποφεύγεται, και το μπάνιο γίνεται μόνο στα ακάλυπτα από ρούχα μέλη του σώματος.

fridge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου