Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μανώλης Γλέζος προς ΥΠΕΞ Γερμανίας: "Ανιστόρητη και ψευδής η απόφαση"

Μανώλης Γλέζος προς ΥΠΕΞ Γερμανίας: "Ανιστόρητη και ψευδής η απόφαση" 

Καυστικές δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου όσον αφορά στις δηλώσεις του γερμανικού ΥΠΕΞ για το ζήτημα των αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

Ανιστόρητη, ψευδή και εξοργιστική χαρακτηρίζει ο Μανώλης Γλέζος την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.
Ο κ. Γλέζος χαρακτηρίζει ανιστόρητη την απάντηση του Βερολίνου, διότι, όπως αναφέρει, «αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7,1 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3 1/2 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ».
Είναι επίσης ψευδής, διότι, όπως υποστηρίζει ο κ. Γλέζος, «δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση» και εξοργιστική, «διότι αποφασίζει από μόνη της ότι "δεν αποτελεί πλέον θέμα" η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού».
Όμως τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται, καταλήγει στη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος.
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς του υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει στη δήλωση του γερμανικού ΥΠΕΞ. Υπενθυμίζεται, ότι στη σχετική δήλωσή του το γερμανικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι «η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της», και στο πλαίσιο αυτό εκτιμά πως «65 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».

 naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου