Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Επιστολή Χρήστου Βασιλείου αποχώρησης απο τους Οικολόγους Πράσινους και στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ


Αγαπητοί μου φίλοι
Μαζί δώσαμε την πρόσφατη εκλογική μάχη και μαζί σας θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου και τις προτάσεις μου για τα επόμενα βήματά μας. Θέλω να θέσω στην κρίση της κοινωνίας και κυρίως στην κρίση των συμπολιτών που με προτίμησαν με την ψήφο τους, τις σκέψεις που με οδήγησαν να πάρω σημαντικές αποφάσεις, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Μάη.
  1.  Στις εκλογές της 6ης του Μάη αποφάσισε ο Λαός μας να δικάσει, να τιμωρήσει, να αφυπνίσει και να εξαφανίσει κόμματα, πρόσωπα και «σύμβολα». Απομυθοποίησε τους «σωτήρες» αυτού του τόπου και τους άφησε να τους υπερασπίζονται μόνο οι σύνεργοί τους, οι τοκογλύφοι και οι «περήφανοι» παγκοσμιοποιητές της καταστροφής μας.
  2. Στις εκλογές αυτές  δεν ηττήθηκαν οι ιδέες των Πράσινων Οικολόγων, αλλά οι δυνάμεις του μνημονίου και της συντήρησης. Ο σοφός Λαός μας, την Κυριακή εκείνη, έβαλε επιτακτικά, ωμά και ξεκάθαρα τις δικές του προτεραιότητες. Μας είπε λοιπόν ο Λαός μας:
    Πρώτα ο άνθρωπός και το ψωμί του και ύστερα οι αγορές.
    Πρώτα η Κοινωνία και η συνοχή της και ύστερα οι τόκοι των τοκογλύφων.
    Πρώτα η Εθνική Ανεξαρτησία και η αξιοπρέπεια και μετά όλα τ’ άλλα.
    Πρώτα το Κοινωνικό συμφέρον και ύστερα το ατομικό και κομματικό
  3. Ζήτησε ο Λαός μας την Κυριακή εκείνη ν’ ακούσει επιτέλους μια ξεκάθαρη και θαρραλέα πρόταση εξουσίας, για να απαλλαγεί η χώρα μας από τα δεσμά που της πέρασαν με τις υπογραφές τους οι ανιστόρητοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αυτοί που σήμερα μαζί με τους εκφραστές του συντηρητικού Ευρωπαϊκού κατεστημένου ονομάζουν τα δ ε σ μ ά δεσμεύσεις, που οφείλει να τις αποδεχτεί ο Λαός μας και να τις σεβαστεί, αν θέλει να επιβιώσει.
  4. Σήμερα μετεκλογικά ζούμε σε μια ατμόσφαιρα καθημερινών εκβιασμών, διλημμάτων και γινόμαστε μάρτυρες μιας χωρίς προηγούμενο  οργανωμένης τρομοκρατίας. Με ωμές και προκλητικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά δρώμενα της χώρας μας προσπαθούν να μας πείσουν πως η όμορφη και περήφανη χώρα μας έγινε προτεκτοράτο!!!, πως είναι μάταιος κάθε αγώνας!!
  5. Συντρόφισσες και σύντροφοι,
    Το σαφές μήνυμα των εκλογών και όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο χώρο της σάπιας πολιτικής συναλλαγής,  μας βάζουν μπροστά στις ευθύνες μας και μας υποχρεώνουν να κινηθούμε και να παλέψουμε οργανωμένα και μεθοδικά, για να μπορέσει η χώρα μας να βγει από τα αδιέξοδα καταστροφικά μνημόνια. Μετά την πρόσφατη απόφαση που πάρθηκε στο Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο για αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές του Ιούνη, απ’ το οποίο απουσίαζα για λόγους υγείας, σχημάτισα την άποψη πως, ούτε το μήνυμα των εκλογών βρήκε παντού αποδέχτες, ούτε η κατάσταση του μετεκλογικού παραλογισμού φαίνεται να έγινε αντιληπτή απ’ όλους και γι’ αυτό αναγκάζομαι να αποχωρήσω από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. Θεωρώ το μήνυμα των εκλογών ως εντολή συστράτευσης και συμπαράταξης με το ΣΥΡΙΖΑ, που τον ανέδειξε ο λαός μας φορέα ελπίδας και προοπτικής. Θεωρώ το μήνυμα των εκλογών εντολή συστράτευσης με το φορέα που βάλλεται πανταχόθεν, για να πάψει να ελπίζει ο λαός μας.
  6. Εμείς σύντροφοι και συντρόφισσες, οι πολιτικές δυνάμεις της οικολογίας και της αριστεράς, οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε τη δύναμη εκείνη, που θα μπορέσει να δώσει προοπτική κι ελπίδα στον περήφανο δοκιμαζόμενο Λαό μας. Οι δυνάμεις, που επέλεξαν τη χώρα μας για να πειραματιστούν, θα ηττηθούν το Ιούνη κατά κράτος και οι εκφραστές τους θα καταποντιστούν.
    Ευχαριστώ όλους εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας και δηλώνω ότι μένω δίπλα σας ως απλός στρατιώτης στη μεγάλη μάχη του Ιούνη.
ΑΘΗΝΑ, 25-5-2012
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου