Blog Widget by LinkWithin

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Θέλουν να κλείσουν το γηροκομείο Ικαρίας

 

Ένταση στο χώρο του γηροκομείου στην Ικαρία δημιουργήθηκε, σύμφωνα με το Ikariamag.gr πριν δύο μέρες καθώς η κοινωνική λειτουργός που ήρθε από τη Σάμο είχε την εντολή να απομακρύνει τους ηλικιωμένους.

Οι συγγενείς των γερόντων που ήρθαν σε επαφή  με την κοινωνική λειτουργό της διεμήνυσαν πως θα αφήσουν το ίδρυμα τους μόνο νεκροί. Μόνο τέσσερις εξ αυτών υπέγραψαν ότι συμφωνούν ενώ πολλοί από αυτούς ξέσπασαν σε κλάματα.


Πολύ γρήγορα κόσμος που αγωνίζεται για τη συνέχιση λειτουργίας του γηροκομείου και  που στηρίζει τους πρώην εργαζόμενους συγκεντρώθηκε στο προαύλιο του γηροκομείου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κοινωνική λειτουργός αδυνατούσε να απαντήσει πειστικά στις καταιγιστικές ερωτήσεις που της τέθηκαν.


Για παράδειγμα ποιο είναι το νόημα να απομακρύνει μόνο 4 άτομα; Με ποιο τρόπο θα  πραγματοποιούταν η μεταφορά χωρίς ένα ασθενοφόρο και κάποιον νοσηλευτή. Εκείνη κατέδειξε ως νοσηλεύτρια την πρώην διευθύντρια του γηροκομείου η οποία δήλωσε εθελόντρια κατόπιν εισαγγελικής εντολής.
Κάποιοι επικοινώνησαν με γνωστούς τους, υπαλλήλους ιδρυμάτων πρόνοιας και δικηγόρους, και έμαθαν ότι η υπογραφή ενός τυχαίου συγγενή δεν είναι αρκετή. Πρέπει αρχικά ο ηλικιωμένος να έχει το ακαταλόγιστο και κάποιος από τους δικούς του να έχει νομίμως την «επιμέλεια» ή την «κηδεμονία». Όλα αυτά μένει να αποσαφηνιστούν σήμερα.
Οι συγκεντρωμένοι πάντως παρέμειναν στο χώρο μέχρι τις πρωινές ώρες για να αποτρέψουν μία δεύτερη επίσκεψη της κοινωνικής λειτουργού λίγο πριν την άφιξη του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου