Blog Widget by LinkWithin

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Γ.Χελάκης..Μια ρατσίστρια που πάει να γίνει «ηρωίδα»...



Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sday.gr για το σάλο που προκλήθηκε με το σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου και είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 


Η Βούλα Παπαχρήστου έκανε χιούμορ. Καμιά αντίρρηση. Εκανε ρατσιστικό χιούμορ. Οσοι μιλούν για ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό κάνουν λάθος ή μας κοροϊδεύουν.
Η Παπαχρήστου είχε απόλυτη συνείδηση του τι έγραφε στο Twitter. Αλλωστε στις 20 Ιουλίου είχε στείλει μήνυμα στον βουλευτή της "Χρυσής Αυγής", Ηλία Κασιδιάρη για την ονομαστική του γιορτή.
Κατά συνέπεια, ξέρει πολύ καλά τι γράφει και τι αντιπροσωπεύουν αυτοί στους οποίους στέλνει τις ευχές της.
Η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε σε γενικές γραμμές αυτό που πιστεύει. Ξέρει μάλιστα πολύ καλά σε ποιο πολιτικό χώρο κινούνται όσοι πιστεύουν τα ίδια με εκείνη.
Η Βούλα Παπαχρήστου με δήλωση της ζητεί συγνώμη από τους φίλους, τους συναθλητές της και τις εταιρείες που τη στηρίζουν. Και σ' αυτή τη δήλωση της λέει πάλι την αλήθεια (της).
Αν δεν πίστευε αυτά που έγραψε έπρεπε να ζητήσει συγνώμη από εκείνους που πραγματικά πρόσβαλε: Τους αφρικανούς. Τώρα μας αφήνει να καταλάβουμε ότι κατά τη γνώμη της, οι αφρικανοί στην Ελλάδα παραμένουν «σπιτικό φαγητό» αλλά η ίδια επειδή είναι αθλήτρια που πάει στους Ολυμπιακούς δεν θα έπρεπε να το γράψει.
Κατά τη γνώμη μου η δήλωση συγνώμης είναι χειρότερη από το ίδιο το "τιτίβισμα".
Ας μην χάνουμε το δάσος βλέποντας μόνο το δέντρο. Ίδιες απόψεις με τη Βούλα Παπαχρήστου έχει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Τι πέτυχε λοιπόν η ΕΟΕ με την απόφαση αποκλεισμού της Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μα όπως φαίνεται από τα social media, να την καταστήσει ηρωίδα. Ετσι μια ρατσίστρια που σκορπά μίσος και ξενοφοβία από το twitter αντί για την αποδοκιμασία, κερδίζει συμπάθειες για τον αποκλεισμό της. Οσοι θεωρούν βαριά την ποινή που της επιβλήθηκε έχουν να συγκρίνουν. Βαριά τιμωρήθηκε (δύο μήνες αποκλεισμό) ο Σουάρες της Λίβερπουλ που αποκάλεσε «αραπάκο»  τον Εβρά.
Ο Τζον Τέρι της Τσέλσι που θεωρήθηκε ότι έκανε ρατσιστικό σχόλιο, έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας. Κατά συνέπεια με αθλητικά κριτήρια η απόφαησ της ΕΟΕ έχει βάση. Με γενικότερα κριτήρια η απόφαση είναι βεβιασμένη, ατυχής και υποκριτική. Η ΕΟΕ που έχει καταπιεί την εμπορευματικοποίηση και τους ντοπαρισμένους Ολυμπιονίκες, βρήκε τώρα να κάνει επίδειξη δύναμης σε μια χαζοχαρούμενη ρατσίστρια.
Κάθε ποινή πρέπει να έχει και την έννοια του σωφρονισμού. Η συγκεκριμένη δεν έχει καμία. Ισα - ίσα η ρατσίστρια γίνεται συμπαθής γιατί η ποινή υπερβαίνει το ατόπημα της. Το δηλητήριο του ρατσισμού κυλά ήδη στο αίμα της ελληνικής κοινωνίας. Η κυρία Παπαχρήστου με τον αποκλεισμό της έχει ήδη τα διαπιστευτήρια για να σταθεί αύριο μεθαύριο στα κοινοβουλευτικά έδρανα πλάι στον κύριο Κασιδιάρη.

sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου