Blog Widget by LinkWithin

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Εκτός του Twitter, υπάρχει και η σελίδα της... ΔΟΕ

Νέοι αντιπρόεδροι στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή
Δεν ήταν λίγοι όσοι χαρακτήρισαν υπερβολική την τιμωρία που επιβλήθηκε στη Βούλα Παπαχρήστου, θεωρώντας πως το σχόλιο που ανήρτησε σε προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, ανεξαρτήτως τού αν είχε ή όχι ρατσιστικό περιεχόμενο, δεν δύναται να αποτελεί λόγο αποβολής της. Όπως προκύπτει όμως, από τους κανονισμούς της διοργάνωσης, η νεαρή αθλήτρια θα μπορούσε να είχε κατηγορηθεί για ακόμα περισσότερα παραπτώματα.

Από τη σύντομη επίσκεψή μας στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ (υπόθεση λίγων μονάχα δευτερολέπτων), "αλιεύσαμε" το καταστατικό των Ολυμπιακών Αγώνων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται ρητά:

*Η χρησιμοποίηση υβριστικών χαρακτηρισμών.
*Οι λεκτικές επιθέσεις προς ομάδες ή αθλητές.
*Οι αναρτήσεις που πιθανώς εμπεριέχουν κάποιου είδους ρατσιστικό ή προσβλητικό σχόλιο.

*Η προβολή θρησκευτικών "πιστεύω".
*Η προσβολή ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.
*Οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος μειονοτήτων.
*Η προσβολή ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων.

*Χιουμοριστικά σχόλια, τα οποία βασίζονται στην αναπαραγωγή στερεότυπων.
*Οτιδήποτε σχετίζεται με τη βία.

*Σχόλια - μηνύματα που αφορούν εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η Βούλα Παπαχρήστου επί της ουσίας τιμωρήθηκε για το ότι μέσω του προσωπικού της λογαριασμού διατύπωσε ένα ιδιαιτέρως προσβλητικό σχόλιο. Στη συνέχεια, επιδιώκοντας να αμβλύνει τις εντάσεις που προκλήθηκαν κατα κύριο λόγο σε διαδικτυακό επίπεδο, ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο που απλώς αναδημοσίευσε. Άθελα της όμως, ήρθε σε... ρήξη με έναν ακόμα όρο της ΔΟΕ. Αυτόν που δεν επιτρέπει ούτε τη διάδοση κάποιας χιουμοριστικής τοποθέτησης ρατσιστικής φύσεως. Επιπρόσθετα θα μπορούσε να της καταλογιστεί ότι στη σελίδα της, προβάλλει φωτογραφίες που απεικονίζουν όπλα και μαγνητοσκοπημένο πολεμικού χαρακτήρα υλικό, το οποίο περιγράφεται με υβριστικές εκφράσεις.

Στο ενδεχόμενο δε που η αθλήτρια διατηρούσε αμφιβολίες σχετικά με το αν θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποια από τις προαναφερθείσες δημοσιεύσεις, είχε το δικαίωμα να απευθυνθεί στο αρμόδιο τμήμα της διοργανώτριας αρχής. Κάτι που ωστόσο ουδέποτε έγινε...

Κώστας Παπαντωνίου/avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου