Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Λονδίνο 2012 - Ελβετός αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς, για ρατσιστικό σχόλιο

thumb








Η ελβετική αποστολή στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου απέπεμψε τον Μισέλ Μοργκανέλα, μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου, από τη διοργάνωση επειδή ο αθλητής έγραψε ρατσιστικό μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το επίμαχο «tweet» στρεφόταν εναντίον των Νοτιοκορεατών τους οποίους χαρακτήρισε «πνευματικά ανάπηρους». Ο  Μοργκανέλα, γεννημένος το 1989, έχει Ιταλό πατέρα και Ελβετίδα μητέρα. 


Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στο οποίο αθλητής μένει εκτός της διοργάνωσης μετά τη γνωστή υπόθεση της Παπαχρήστου.
Και στις δύο περιπτώσεις, η απόφαση ελήφθη από τις εθνικές αποστολές.
Σημειώνεται πως και ο Μοργκανέλα ζήτησε συγγνώμη και έσβησε το επίμαχο tweet, δεν θεωρήθηκε ωστόσο αρκετό.

 Λονδίνο 2012 - Ελβετός αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς, για ρατσιστικό σχόλιο2

Πάντως τα σχόλια των Ελβετών αναγνωστών στα site που δημοσίευσαν την είδηση δεν έδιναν κανένα ελαφρυντικό στον συμπατριώτη τους.. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link (δωρεαν εφημεριδα μεγάλης κυκλοφορίας,τύπου metro)....Τα περισσότερα σχόλια είναι του στυλ "δεν ειναι παραδειγματικη η τιμωρια","επεσε στα μαλακα", "Να του αφαιρέσουν τη στολή της εθνικής", "Ντροπή για την Ελβετία", "'Αμυαλος", "Σωστός ο αποκλεισμός" και συμπαράσταση στους Κορεάτες.... Λιγότεροι κανουν λόγο για υποκρισία της ΔΟΕ και ακόμα λιγότεροι διαφωνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου