Blog Widget by LinkWithin

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλήψεις και μηνύσεις στο ραδιόφωνο του Alpha


Οι τεχνικοί του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98,9 είχαν ενημερώσει τη διοίκηση για την πενθήμερη απεργία που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους και με επιπλέον αίτημα την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους.

Το σωματείο εργαζομένων είχε παραδώσει και επισήμως χαρτί με τις βάρδιες ασφαλείας του ραδιοφώνου.


Η διοίκηση δεν είχε προσφύγει για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, πλην όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, προφορικώς υπήρχαν απειλές για επερχόμενες απολύσεις. Ήδη τέσσερις τεχνικοί έχουν απολυθεί, όλοι τους στελέχη του σταθμού από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του. Μεταξύ των απολυμένων και ο εκπρόσωπός τους στην ΕΤΕΡ Μάριος Φράγκος.


Τα ξημερώματα της Τετάρτης, την ώρα που θα ξεκινούσε η απεργία, το κτήριο του ραδιοφωνικού σταθμού ήταν περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις. Εκεί βρίσκονταν και οι εργαζόμενοι τεχνικοί, για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους που θα έκαναν τη βάρδια ασφαλείας. Οι κάρτες εισόδου των τεχνικών είχαν απενεργοποιηθεί, ώστε να αποτραπεί η είσοδός τους στο κτήριο, κι αυτό ενίσχυσε την ήδη υπάρχουσα ένταση.


Στο σταθμό βρίσκονταν από νωρίς το πρωί ο νέος γενικός διευθυντής του σταθμού Δήμος Βερύκιος, οι κύριοι Φουρλεμάδης και Χαριτάτος και ο νέος τεχνικός προϊστάμενος Σταύρος Γουδάκης, ο οποίος και ανέλαβε να «βγάλει» το πρόγραμμα στον αέρα, από την αίθουσα «production», προστατευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις εντός του σταθμού.


Λίγο αργότερα, αστυνομικός ζήτησε από τον ηχολήπτη Ηλία Σελιμά να φύγει από τη θέση του ως προσωπικό ασφαλείας και στην άρνησή του να το πράξει απάντησε με τη σύλληψή του. Μαζί του συνελήφθη και ο ηχολήπτης Κώστας Καραμπατσάκης, ο οποίος κάλυπτε τη νυχτερινή βάρδια, και όλοι μαζί κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας, όπου ακολούθησαν μηνύσεις.


Ο γενικός διευθυντής Δήμος Βερύκιος υπέβαλε μήνυση εναντίον του ηχολήπτη Ηλία Σελιμά και το σωματείο εργαζομένων υπέβαλε μήνυση εναντίον του Δήμου Βερύκιου.


Για την ιστορία, το πρόγραμμα του σταθμού μεταδόθηκε κανονικά. Η συνέχεια προδιαγράφεται ενδιαφέρουσα για την τύχη τόσο του ραδιοφωνικού ALPHA όσο και του τηλεοπτικού αδελφού του.


Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ).


«Στις 8:05 σήμερα το πρωί δυνάμεις του αστυνομικού τμήματος Παιανίας μετά από έγκληση της διοίκησης του ραδιοσταθμού alpha συνέλαβαν τους συναδέλφους μας τεχνικούς ραδιοφωνίας του alpha που εκτελούσαν χρέη ο ένας νυχτερινής βάρδιας και ο άλλος βάρδιας ασφαλείας για την απεργία η οποία είχε επιδοθεί νομίμως. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρακωλυθεί η απεργία μας και να εγκαθιδρυθεί παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός κατά παράβαση του 1264/82.


Τονίζουμε προς ενημέρωση του κοινού των συναδέλφων και κάθε ενδιαφερόμενου ότι όλα τα μέλη της Ε.Τ.Ε.Ρ ηχολήπτες τους alpha συμμετέχουν στην απεργία και βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα Παιανίας συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους μας. Ο μόνος που εκτελώντας τις εργοδοτικές εντολές λειτουργεί απεργοσπαστικά είναι ο μόλις χθες χρησθείς τεχνικός προϊστάμενος του alpha.


Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημιουργία ιδιότυπης απεργοσπασίας διευθυντάδων και κλίματος τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζομένους μας ατσαλώνει και μας δείχνει τον δρόμο του αγώνα για την προάσπιση της ΣΣΕ μας και των θέσεων εργασίας μας».


 nocomments.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου